به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس، در حالی که جوامع و دولت های غربی مدعی حل بسیاری از مشکلات انسان می باشند که گزارشات منتشر شده توسط سازمان های بین المللی به مناسبت روز جهانی غذا نشان می دهد هنوز بیش از 850 میلیون نفر از مشکل گرسنگی و سوءتغذیه رنج می برند و علت اصلی این شرایط نیز فقدان سرمایه گذاری کافی در بخش کشاورزی معرفی شده است.
سازمان خواربار و کشاورزی جهانی (فائو) در تازه ترین گزارشات خود اعلام کرد با وجودی که 1.3 میلیارد تن غذا در هر سال هدر میرود، هنوز 870 میلیون نفر در مناطق مختلف جهان به سوء تغذیه مبتلا هستند.
اهمیت موضوع گرسنگی و سوءتغذیه به گونه ای است که می توان مدعی شد گرسنگی بزرگترین خطر برای سلامت انسان هاست. در واقع آمارها نشان می دهد تعداد کسانی که بر اثر گرسنگی جان خود را از دست می دهند از مجموع قربانیان ایدز، مالاریا و سل بیشتر است.
با وجود اهمیت موضوع گرسنگی جهانی، هنوز به طور کافی به این موضوع توجه نشده است و با گذشت بیش از یک دهه از قرن بیست و یکم هنوز شاهد این موضوع هستیم که تعداد زیادی از انسان ها به خصوص اقشار آسیب پذیرتر مانند زنان و کودکان جان خود را بر اثر گرسنگی و یا سوءتغذیه از دست می دهند. در واقع وضعیت جهان به گونه ای است که هر دو مساله کمبود منابع غذایی و همچنین تبعیض در استفاده از منابع غذایی مشکلات گسترده ای را برای مردمان بخش های در حال توسعه جهان ایجاد کرده است؛ در شرایطی که در دیگر نقاط جهان مانند برخی کشورهای اروپایی شاهد این موضوع هستیم که حجم زیادی از منابع غذایی به واسطه اسراف های گسترده در مراسمی مانند پرتاب گوجه ویا پرتاب پرتغال تخریب می شود.
در این رابطه این نکته شایان ذکر است که هر چند در برخی مناطق کمبود مواد غذایی و جمعیت گسترده زمینه مشکلات تغذیه ای را ایجاد کرده است ولی به طور کلی می توان گفت اگر اراده لازم برای کمک به حل این مساله وجود داشته باشد، کشورهای غربی و توسعه یافته می توانند با جلوگیری از اسراف های گسترده و همچنین سرمایه گذاری در بخش های تولیدی و کشاورزی نقش فعالی در رفع مشکلات تغذیه ای ایفا نمایند؛ بدین شکل که کشورهای غربی در صورت داشتن اراده لازم با جلوگیری از هدر رفتن بیش از یک میلیارد تن مواد غذایی می توانند نقش مهمی در کمک به جمعیت گرسنگان ایفا کنند.
در رابطه با علت تداوم مشکلات تغذیه ای در جهان نیز باید خاطر نشان کرد همانطور که گزارشات سازمان های بین المللی مسئول مانند فائو نشان می دهد فقدان سرمایه گذاری کافی در بخش کشاورزی علت اصلی وجود سوءتغذیه در مناطقی از جهان به شمار می رود. همچنین باید یادآور شد نبود سرمایه گذاری های کافی در بخش کشاورزی و اقدام کشورهای ثروتمند در کرایه زمین های کشاورزی کشورهای فقیر عامل افزایش شمار گرسنگان در جهان است. به بیانی دیگر با توجه به این شرایط و سیاست های کنونی می توان مدعی شد کشورهای ثروتمند جهان هیچگاه به وعده های خود در کمک به توسعه و کشورهای فقیر عمل نکرده اند.
آماری از گرسنگی در جهان
تعداد زیادی از افراد دچار گرسنگی در جهان (98 درصد) در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند، جایی که 15 درصد جمعیت آن دچار کمبود تغذیه ای هستند .گرسنگی و سوتغذیه همیشه ما را به یاد آفریقا می اندازد . تصوری که چندان هم غلط نیست اما بیشترین آمار گرسنه ها مربوط به آسیا و اقیانوسیه است .منطقه آسیا و اقیانوسیه بیشترین میزان گرسنه (حدود 563 میلیون) را در خود جای داده است.
همچنین باید به این نکته نیز توجه داشت که گرسنگی در میان اقشار آسیب پذیر تر جدی تر می باشد. زنان تقریبا نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، این در حالی است که 60 درصد آمار مربوط به گرسنگی به زنان تعلق دارد.
سازمان فائو همچنین در گزارش خود درباره ناامنی غذایی در جهان، اعلام کرد بین سال های 2011 تا 2013 از هر 8 نفر، یک نفر از گرسنگی مزمن رنج کشیده است. این در شرایطی است که در قاره افریقا از هر 5 نفر، یک نفر دارای سوء تغذیه است. طبق آمارهای جدید فائو در سطح جهانی و در دوره زمانی 2011 تا 2013، 12 درصد از جمعیت دنیا یعنی حدود 850 میلیون نفر به غذای کافی و زندگی سالم و پر تحرک دسترسی نداشته اند.