گروه استانهای دفاعپرس- ندا دهقانیزاده؛ «هر کس از وقایع گذشتگان عبرت بگیرد بینا میشود. کسى که بصیرت و بینایى پیدا کرد، مىفهمد و آن کس که فهمید، عالم مى شود.» (امام علی (ع))
تاریخ براى جامعه به منزله حافظه براى افراد است. همانطور که براى فرد، از دست دادن حافظه با از دست دادن هویت برابر است، براى جامعه نیز عدم رجوع به تاریخ با احراز نکردن هویت برابر است. با این نگاه، سالیان دفاع مقدس جزیی از هویت ما است که باید به درستی پژوهش و منتشر شود.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در کلام شیوای خود به خوبی این مسئله را سفارش کردهاند: «هشت سال دفاع مقدس ما صرفاً یک امتداد زمانی و فقط یک برههی زمانی نیست؛ گنجینه عظیمی است که تا مدتهای طولانی ملت ما میتواند از آن استفاده کند، آن را استخراج کند و مصرف کند و سرمایهگذاری کند.» «این هشت سال، مظهری از برترین صفاتی است که یک جامعه میتواند به آنها ببالد و از جوانان خودش انتظار داشته باشد. یعنی دفاع مقدس مظهر حماسه است. مظهر معنویت و دینداری است، مظهر آرمانخواهی است. مظهر ایثار و از خودگذشتگی است. مظهر ایستادگی و پایداری و مقاومت است. مظهر تدبیر و حکمت است.» (۱۳۸۸/۶/۲۴)
دفاع مقدس فرصتی بود که ملت ما جوهره خودش را در ابعاد مختلف نشان دهد که در دگرگونى اوضاع، گوهر مردان شناخته میشود.
از پس آن مجاهدتها، امروز ما هستیم و شرح حماسه عظیم ملت قهرمان ایران. وقتی به خاطرات شفاهی رزمندگان اسلام نگاه میکنیم جذابیت خاصی را در روایتشان میبینیم. خاطرات جنگ میراث گرانبهای هشت سال حضور رزمندگان کشورمان در صحنههای هولناک جنگ تحمیلی است.
خاطرات جنگ همدمی جز انسان ندارد. در تمام جنگها پای انسان در میان است، وقتی جنگ تمام میشود و سربازی زنده به خانهاش برمیگردد، قلم و کاغذ برمیدارد و مینویسد که چه بر سرش آمده است.
باشد که غبار فراموشی بر آن مجاهدتها ننشیند و حکایت مردان جهاد، ایثار و شهادت، چون رودهای پرخروش پیوسته جاری باشد.
انتهای پیام/