سرهنگ پاسدار «مهران طیران» مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امام حسن مجتبی (ع) استان البرز به مناسبت سالروز تشکیل بسیج سازندگی به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در کرج، در خصوص اقدامات این سازمان در هفته جاری اظهار داشت: برنامههای این مجموعه در محورهای مختلف آغاز شده است.
وی از آغاز به کار یک کارگاه اشتغال در محمدشهر کرج خبر داد و گفت: این کارگاه با همکاری یک تولیدکننده در تجهیز دستگاهها (چرخهای خیاطی صنعت و دستگاه برش لیزری) و با کمک سازمان بسیج سازندگی استان البرز در یک سوله راهاندازی و بخشی از زیرساختهای آن نیز آماده شده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با اشاره به اشتغالزایی برای ۶۰ نفر در این کارگاه افزود: این مجموعه در بخشهای تولید پوشاک ورزشی با برند استان البرز، تجهیزات و لوازم ورزشی فعالیت و شرایط اشتغال به کار ۶۰ نفر را فراهم میکند.
طیران از فراهم کردن مقدمات راهاندازی قرارگاهی بهعنوان قرارگاه جهادی نوسازی مدارس بهصورت رسمی از روز دوشنبه خبر داد و اعلام کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته مقرر شده از ظرفیت گروههای جهادی در بخشهای ساخت، مرمت و مقاومسازی مدارس استفاده شود.
سرانه آموزشی البرز در آخرین جایگاه کشوری قرار دارد
وی با اشاره به زیر خط فقر بودن استان البرز در بخش سرانه آموزشی تصریح کرد: سرانه آموزشی استان البرز در سطح کشور در آخرین جایگاه قرار دارد یعنی حتی سیستان و بلوچستان با وجود تمام محرومیتها و با توجه به جمعیتی که در آن ساکن هستند، هنوز نسبت به البرز در شرایط بهتری قرار دارد.
طیران ادامه داد: معمولاً مدارس ابتدایی در استانها از ورودی کمتری برخوردارند، اما در استان البرز به دلیل مهاجرپذیر بودن آن، هر ساله ورودی دانش آموزان ابتدایی به این استان در حال افزایش است؛ تنها جمعیت دانشآموزی یکی از نواحی آموزش و پرورش در البرز معادل یک استان است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز ادامه داد: بنابراین قصد داریم افکار مردم را به سمتوسوی مشارکت در امر مدرسهسازی سوق دهیم تا از این طریق بتوانیم محرومیت فضای آموزشی در استان را جبران کنیم و به شرایط بهتری در این زمینه دست یابیم.
وی با بیان اینکه برای مشارکت در مدرسهسازی نیازی نیست فردی با سرمایهای میلیاردی برای این امر اقدام کند، اظهار داشت: خیرین میتوانند با اختصاص مبالغ دلخواه و اندک نیز در ساخت و تجهیز مدارس استان البرز مشارکت داشته باشند. ما نیز قصد داریم با فرهنگسازی در این زمینه مردم را به سمت این کار خیر سوق دهیم.
تجلیل از جهادگران البرزی در هفته بسیج سازندگی
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز تجلیل از جهادگران را از دیگر برنامههای پیشبینیشده در این ایام برشمرد و گفت: قرار بود این برنامه بهصورت متمرکز برگزار شود، اما به دلیل شرایط کرونایی حاکم بر استان در حال حاضر امکان برگزاری برنامه متمرکز وجود ندارد و این برنامه بهصورت ناحیه محور انجام میشود.
طیران با اشاره به برگزاری برنامه غیرمتمرکز در این زمینه ادامه داد: برنامهریزیهای لازم صورت گرفته تا هر ناحیه جهادگران و خیرین مربوط به همان ناحیه را که در اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی، انجام اردوهای نوروزی و ... همکاری داشتند دعوت کند و از آنها تجلیل به عمل آورد.
وی با اشاره به اهمیت عرصههای مختلف عمرانی، آموزشی و... موضوع اشتغال و آب را اولویتهای سازمان بسیج سازندگی عنوان کرد و افزود: توافقنامهای با کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه اشتغال در دست اجراست تا از این طریق بتوانیم برای گسترش کارگاههای اشتغال از ظرفیتهای این مجموعه استفاده کنیم.
طیران گفت: استان البرز با وجود دو سد امیرکبیر و طالقان از منابع آب سطحی خوبی برخوردار است، اما حقابه این استان از این منابع محدود است. البرز تا دی ماه سال گذشته از سدهای مذکور تقریباً ۵۵ میلیون مترمکعب حقابه داشت، اما با پیگیریهای انجام شده توسط مجموعه اداری استان و استاندار این حقابه از زمستان سال گذشته به بعد دو برابر شد و این رقم به ۱۱۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت، اما این میزان تقریباً ۲۰ درصد مصرف استان البرز نیست.
وی خاطرنشان کرد: ۸۰ درصد مصرف استان البرز از آبهای زیرسطحی است. ما برای مصارف آب در بخشهای شرب، کشاورزی و صنعت از آبخوانها آب میکشیم. بر اساس برآوردهای انجام شده نزدیک به ۷۴ درصد از این آب در حوزه کشاورزی، ۲۱۳ درصد در حوزه شرب و حدود سه درصد در حوزه صنعت مصرف میشود.
تلاش برای برطرف کردن بخشی از مشکلات آبی استان البرز
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با اشاره به هدر رفت آب در حوزههای کشاورزی و شرب اذعان کرد: ما در بسیج سازندگی تلاش میکنیم این شبکه را بهگونهای احیا کنیم تا بتوانیم از اتلاف آب بهخصوص در حوزه کشاورزی جلوگیری کنیم.
طیران با اشاره به هدر رفت ۵۰ درصدی آب در حوزه کشاورزی تأکید کرد: بنا داریم با انجام همین اقدامات ساده بتوانیم شبکه انتقال آب را بهگونهای مدیریت کنیم تا معادل مصرف آب شرب و صنعتی در استان صرفهجویی شود.
وی ادامه داد: بعضی از روستاها هنوز از نعمت آب شرب برخوردار نیستند و چاههای موجود در آنها نیز به جهت بافت آنها یا ریزش کرده و از مدار خارج شدهاند یا خشک شدهاند و در حال حاضر از تانکر استفاده میکنند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز یادآور شد: به دنبال حل این مشکل هستیم؛ البته در این مسیر همافزایی مجموعه اداری استان و نهادهای حمایتی لازم است تا بتوانیم بخشی از مشکلات آبی استان البرز در این حوزه را برطرف کنیم.
طیران عنوان کرد: دامنه مشکلات اینچنینی بهقدری گسترده است که شاید توان حل آنها بهصورت یکجا وجود نداشته باشد، اما با اولویتبندی، بررسیهای لازم در مورد هر یک صورت میگیرد ضمن اینکه حقابه دو برابر شدهای که برای البرز در نظر گرفته شده هنوز زیرساختهای بخشی از آن فراهم نیست و در واقع حقابه در نظر گرفته شده قابل استفاده نیست، چون هنوز کانالکشی و نصب مخازن انجام نشده است.
نقش پررنگ بسیج سازندگی در زمان شیوع کرونا
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اظهار داشت: امید آن میرود با استفاده از توان مهندسی سپاه و با بهکارگیری دستگاههای مرتبط و استفاده از توان قرارگاه محرومیتزدایی بخشی از روند اجرای این پروژههای در اولویت قرار گرفته در استان البرز تسریع شود.
وی اقدامات انجام شده توسط این سازمان در زمان شیوع کرونا را از جمله مهمترین فعالیتهای صورت گرفته برشمرد و اضافه کرد: سال گذشته با شیوع بیماری کرونا کشور دچار چالشهای جدی در زمینههای مختلف شد که استان البرز نیز از این قضیه مستثنی نبود.
طیران با اشاره به بحران جهانی در درگیری با این ویروس منحوس و غارت مغازهها و کمبود ماسک و مواد ضدعفونیکننده، با اشاره به تقویت توان و تجهیزات استان در مقابله با این بیماری نسبت به سال گذشته تصریح کرد: انسجام مردم ایران در دستیابی به این توانمندیها باعث شد تا مشکلات یکی پس از دیگری حل شوند.
به گفته وی، تیمهای مراقبتی، نظارتی و حمایتی با انجام اقداماتی از قبیل ضدعفونی معابر و راهاندازی کارگاههای تولید ماسک به خوبی توانستند بخشی از کمبودها را رفع کنند. همکاری نخبگان در اختراع دستگاههای اکسیژن ساز سیار و رساندن آن به مرحله تولید و نیز دستیابی به فناوریهای جدید در بخش کیتهای تشخیصی و ثبت و تجاریسازی آنها نیز قابل تقدیر است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز ادامه داد: گسترش سبدهای معیشتی از چند قلم کالای ضروری به لوازمالتحریر، تبلت و پوشاک نیز از جمله اقدامات انجام شده توسط سازمان بسیج سازندگی استان البرز در زمان شیوع ویروس کرونا بود.
احداث و مرمت مسکن محرومین توسط جهادگران البرزی
طیران به اشتغالزایی، آزادسازی زندانیان جرائم غیر عمد، احداث و مرمت مسکن محرومین و ارائه آموزشهای مختلف نیز اشاره کرد و گفت: همزمان با دعوت به کار گروههای جهادی و دانشجویان در گسترش دامنه فعالیتهای سازمان، از فعالیتهای ذاتی سازمان نیز غافل و دور نبودیم و ۳۳۸ پروژه عمرانی اجرا شد.
وی افزود: بخش اعظمی از فعالیتهای سازمان در حوزههایی مانند ساخت سیل بندها، مرمت مدارس، کتابخانهها و راهاندازی صندوقهای قرضالحسنه در سال گذشته انجام شد، اما مبنای فعالیت سازمان بر پایه قطع زنجیره کرونا و کنترل این بیماری بود که در این زمینه از ظرفیتهای مردم و گروههای جهادی استفاده شد.
انتهای پیام/