مهدی سلحشور در گفت‌وگو با دفاع پرس:

مداح باید همه مسائل را با خط‌کشی ولایت بسنجد/ مردم فهمیده اند که شیعه انگلیسی دروغ می‌گوید/ مداحی جای "کاسبی کردن" نیست

یکی از مداحان اهل بیت(ع) با بیان اینکه مداح باید همه مسائل را با خط‌کشی ولایت بسنجد، گفت: نباید مداحان وارد خط و خطوط سیاسی چپ و راست و این‌گونه مسائل شوند؛ من این‌گونه مسائل را گذرا می‌دانم و اصالتی برای آن قائل نیستم.
کد خبر: ۴۵۶۱۱
تاریخ انتشار: ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۴ - 03May 2015

مداح باید همه مسائل را با خط‌کشی ولایت بسنجد/ مردم فهمیده اند که شیعه انگلیسی دروغ می‌گوید/ مداحی جای

گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس - مجتبی برزگر: صدای زیبای او برای اولین بار در سال دوم دبستان در نقش تکخوان گروه سرود مدرسه شنیده شد. تا سال 63 با حضور در گروههای سرود و تئاتر مسجد به فعالیتهای فرهنگی و هنری پرداخت. به دلیل اینکه سنش به حد قانونی نرسیده بود و اهالی مسجد و محله هم این موضوع را میدانستند، نمیتوانست از آنجا به جبهه برود، لذا به مسجد سیدالشهدا(ع) در انتهای خیابان دامپزشکی تهران که نزدیک مدرسه اش بود رفت و فعالیت را از سر گرفت تا زمینه های حضور در جبهه برایش فراهم شود. اوایل سال 65 توانست مجوز اعزام به جبهه را از پایگاه مقداد تهران کسب کند؛ به همین خاطر برای آموزش به کردستان اعزام شد. حضور او در تیپ 110 خاتم الانبیا(ص) با عملیات کربلای 5 تلاقی پیدا کرد و سپس به لشکر 10 سیدالشهدا(ع) رفت.

در خاطرات دوران جنگ "حاج مهدی سلحشور" به نکته جالبی برخوردم و آن ماجرای اخراج از گروهان قرارگاه خاتم بود.

سلحشور در حوزه تبلیغات جنگ فعالیت میکرد و به دلیل علاقه فراوان به "حاج منصور ارضی"، مسئول آموزش قرارگاه او را تهدید کرده بود که اگر بخواهد نوار حاج منصور را با این تعصب گوش دهد از گروهان اخراج میشود؛ اما بی اعتنایی او به این تهدید، سرانجام باعث اخراجش از گروهان شد، حالا او بایستی برای ادامه خدمت به لشکر 10 سیدالشهداء میرفت.

حاج مهدی سلحشور مداحی را به صورت جدی در جبهه ادامه داد و پس از صدور قطعنامه نیز به دلیل علاقه به دروس حوزوی به قم آمد و مشغول به تحصیل علوم دینی شد. سال اول را در مدرسه علمیه امام علی(ع) گذراند و سپس به مدرسه معصومیه رفت. او می گوید از همان سال اول طلبگی یکی از بزرگترین نعمتهایی که خدا شامل حالش کرده، وجود "حاج مرتضی آقاتهرانی" بوده است. در حوزه، دروس سطح را تمام کرد و پس از آن به تحصیل درس خارج فقه مشغول شد.

حاج مهدی، بعد از قطعنامه ارتباط خودش را با جبهه ها قطع نکرد و حضور فعالی در درگیریهای کردستان داشت. چرا که در تابستانها به کردستان می رفت و کار تبلیغی و رزمی انجام می داد. همان جا بود که با سردار احمد رادان، سردار حمزه فلاح فرمانده سابق سپاه کردستان و سرتیپ بهرام حسینی جانشین سابق عملیات نیروی زمینی سپاه آشنا شد.

در سال 75 که از جبهه کردستان برگشت، ازدواج کرد. حاج مهدی اکنون با افتخار میگوید که طلبه است و توفیق نوکری اهل بیت(ع) را در لباس یک مداح دارد.

از زمانیکه جریان برهنه نشدن هنگام سینه زنی در مجالس عزاداری به میان آمد، تاکنون حاج مهدی سلحشور به این سوال که چرا برخی از مداحان و هیئتیها در راستای فرهنگسازی سینهزدن با لباس مشکی هجمههای انتقادی شدیدی را ایجاد کردند، هیچگونه پاسخی نداده بود اما این بار به اصرار، سکوت را شکست و به خوبی این موضوع را تبیین کرد.

در این گپ و گفت، پاسخ ابهامات زیادی درباره هیئت های مذهبی که رهبر معظم انقلاب هم از آن ها به عنوان آسیب های هیئتهای مذهبی خاصه موضوع تشیع انگلیسی یاد کردند، پیش روی شماست.


* دفاع پرس: آقای سلحشور، به عنوان مقدمه از حضورتان در دوران دفاع مقدس بفرمایید.

اوایل سال 65 ، مقدمات آموزش و رفتن به جبهه فراهم شد و اولین جایی که افتخار رزمندگی پیدا کردم، تیپ 110 قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) بود که این حضور، قرابتی با عملیات پیروزمندانه کربلای 5 پیدا کرد. در ادامه هم این توفیق در لشکر 10 سیدالشهدا(ع) حاصل شد که تا سال 67 هم ادامه داشت. بعد از قطعنامه هم 4 سال در درگیریهای کردستان، نیروی سردار احمد رادان بودم. در منطقه عملیاتی بوکان و سقز حضور فعال داشتم و پس از نابودی جریانات تروریستی در کردستان، همراه با شهید حاج احمد کاظمی از این مناطق بازگشتیم.

* دفاع پرس: آیا در کسوت مداحی و حوزه تبلیغات جنگ فعالیت داشتهاید؟

در سال 65 که کردستان بودم، مداحی را به صورت جدی شروع کردم. اگر چه مقدمات آن قبلاً در قالب گروه سرود، قرائت دعا، گفتن اذان و حتی تکبیر نماز در مسجد فراهم شده بود اما به صورت رسمی و جدی از سال 65 مداحی را آغاز کردم.

** اخراج از گروهان به جرم گوشدادن نوار حاج منصور **

یک اتفاق جالب در دوران دفاع مقدس برای من پیش آمد؛ من در جریان فعالیت تبلیغی جنگ، اخراج از گروهان را هم تجربه کردم. چرا که در حوزه تبلیغات جنگ به دلیل تعصباتی که به حاج منصور ارضی داشتم از سوی مسئول آموزش قرارگاه خاتم تهدید شدم که "اگر بخواهی نوار حاج منصور را گوش دهی از گروهان اخراجت میکنم" در نهایت اصرار بنده بر این موضع به اخراجم از گروهان منجر شد.

مهدی سلحشور به عنوان رزمنده تیپ 110 قرارگاه خاتم الانبیاء

** مبلّغِ بین عملیاتی و رزمنده عملیاتی **

پس از این جریان، در بخش تبلیغات جنگ حضور داشتم اما به این شرط در لشکر 10 سیدالشهدا(ع) این وظیفه را عهده دار شدم که در زمان عملیاتها به بنده اجازه بدهند تا در میدان نبرد هم حضور پیدا کنم. فرماندهان با این موضوع موافقت کردند؛ به گونهای که در بین عملیاتها  به کار تبلیغاتی مشغول بودم و به محض اجرای عملیات، به عنوان نیروی آزاد در خط مقدم به عنوان یک رزمنده حضور پیدا میکردم.

* دفاع پرس: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار امسال خود با مداحان بر تعمیق بخشی معارف اسلامی در هیئتهای مذهبی کشور اشاره کردند. سوال این است که شما به عنوان مداح معروف کشور و تأثیرگذار در شهر مقدس قم چه برنامهای را به طور خاص ویژه جوانان شرکت کننده در جلسه خود دارید؟

** شعرها باید رنگ و بوی معرفتی داشته و برای جوانان درسآموز باشد **

حضرت آقا همواره تأکید کرده اند که اشعاری را انتخاب کنید که معرفتافزا، درسآموز و بیانگر سیره اهل بیت(علیهم السلام) به معنای واقعی باشد. مداح ما باید نکات آموزنده را مدنظر قرار دهد. این موضوعات را حضرت آقا نه تنها امسال بلکه در چند سال اخیر به عنوان یک رهنمود اصلی به ذاکران اهل بیت(ع) دارند. حتی ایشان به خود من صریحاً فرمودند " شعری را که میخواهی در اول جلسه بخوانی، اگر 15 بیت دارد 10 بیت آن معرفتافزا، بصیرت افزا و زوایای مختلف زندگی اهل بیت(ع) را به صورت مصداقی بیان کند تا جوانها چیزی یاد بگیرند و تلنگری باشد و نه به صورت کلیگویی آخر شعر هم به مصیبت ختم شود." به عبارت دیگر، دو سوم اشعار باید اشاره به سیره داشته باشد و از این ظرفیت عظیم بهره ببریم و تنها به مرثیهخوانی اکتفا نشود. ما هم پیرو ولایت هستیم و مجدانه و با دقت تلاش میکنیم این موضوع به نحو شایسته انجام شود.

توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مهدی سلحشور

* دفاع پرس: رهبر معظم انقلاب به رفتارهای ظاهری برخی از مداحان هم اشاره کردند؛ "تعدادی از جوانان در جایی گردهم میآیند لخت میشوند و به پایین و بالا میپرند و نمیدانند چه میگویند". نظر شما در این باره چیست و چه رویکردی باید دنبال شود؟

** عزاداری و هیئتداری بدون پیرایههای اضافی و انحرافی **

فرمایشات رهبر انقلاب بسیار گویا و واضح بود و احتیاج به توضیح ندارد، من هم کوچکتر از این هستم که بخواهم در موردنظر ایشان اظهارنظری داشته باشم. رهبر معظم انقلاب تأکید همیشگیشان بر این است که عزاداری و هیئتداری را بدون پیرایههای اضافی و انحرافی به ما ارائه کنند. حالا به مذاق کسی خوش بیاید و یا نه، حضرت آقا تکلیف خودشان میدانند و بنایشان از این رهنمودها، تبیین این مسائل و تأثیر آن در جامعه مداحان و هیئتهای مذهبی کشور است.

موارد متعددی وجود داشته است که رهبری، نظرات تخصصی خود را اعلام داشتهاند؛ از شعر و مرثیه و اداره جلسه گرفته تا محتوا و تکلیفی که بر گردن مداح برای انتقال معارف و مفاهیم اسلامی به مخاطبان دارد و انحرافاتی که نمود و بروز داشته است، ایشان همواره رهنمودهای به جا و تخصصی را برای سالمسازی مجالس عزاداری ارائه کردهاند. یکی از این موارد همین مورد بود؛ حضرت آقا بارها به صورت جدی فرمودند و آقایان هم میدانند که ایشان با اینکه حکم و فتوا ندادند اما برهنه شدن را نمیپسندند مخصوصاً با حرکتهای افراطی مثل بالا پایین پریدن که اصلا آن را به صلاح نمیدانند. زیرا ایشان درنظر دارند که مسائل اضافی هیئتها را برطرف کنند.

** یک ساعت حسین(ع) حسین(ع) میگویند اما دریغ از یک درصد معرفت **

امروز متأسفانه شاهد هستیم در هیئتی آنقدر افراط میشود که به اندازه یک ساعت حسین(ع) حسین(ع) میگویند بدون یک درصد معرفتافزایی، بدون آنکه از سیره معصومین و مناقب اهل بیت(ع) گفته شود، حقیقتاً امروز برخی با افراطگری به دنبال خارج کردن جلسات عزاداری اهل بیت(ع) از مسیر اصلی و درست خود هستند.

* آقای سلحشور، اساساً هیئت نمیتواند سکولار و جدا از فضای سیاسی باشد؛ مقصود این است که برخی میگویند مداح را چه به مداخله در مسائل سیاسی و اخبار روز جامعه؟ در مجموع فکر میکنید یک هیئت اصیل و انقلابی و هیئت جدای از سیاست چه تفاوتهایی با هم دارند؟

شاخصه هیئت سکولار این است که کاری با مسائل پیرامون خود ندارد و امام حسین(ع) را یک شهید مظلوم متعلق به هزار و چهارصد سال پیش میداند. برای یک مظلومی که 1400 سال پیش شهید شده است، گریه میکند و کاری ندارد که ظالم و مظلوم و حق و باطل کیست و یا دفاع از مظلوم و دفاع از حق چیست؟ حسین(ع) و حسینیان صفشان کجاست و یزید و یزیدیان در کجا قرار دارند؟

مهدی سلحشور و برادرش حاج فرجالله....

** مگر میشود امام حسین(ع) را بپذیرم اما با نگرش او مخالف باشم **

مداح بیاعتنا به سیاست، مستمع خود را تشویق میکند که فقط برای امام حسین(ع) گریه کند و با مسائل دیگر کاری نداشته باشد؛ غافل از آنکه پشت این شعار فریبنده، این مفهوم نهفته است که بگذار استکبار هرچه میخواهد چپاول کند و عامل ستم برای مظلومین عالم باشد و از طرفی هم این مداح با عمل خود این نشان میدهد که این موضوعات مهم و اساسی هیچ ارزشی برای او ندارد و تنها به دنبال گریه مستمع بر روضه اوست.

این همان شاخصه یک هیئت سکولار است که حضرت آقا فرمودند کسی که امام حسین(ع) را قبول دارد باید اسلام سیاسی را نیز قبول داشته باشد و این دو، جداشدنی نیستند؛ اسلامی را که در آن مقاتله و جهاد و امر به معروف و نهی از منکر نیست را بپذیرد در حالی که تمامی موارد فوق نماد امام حسین(ع) است. پس چگونه ممکن است بنده امام حسین(ع) را بپذیرم اما رویکردی مخالف ایشان داشته باشم؛ این دو عامل مهم با یکدیگر قابل جمع نیستند.

* دفاع پرس: برخی مداحان در مقاطعی موضعگیریهایی داشتند که هجمههای بسیاری ایجاد شد که اصلاً مداح را چه به مداخله در مسائل سیاسی؟

** مداح اقدامات خودش را در مسیر ولایت پیش میبرد **

بله. نباید مداحان وارد خط و خطوط سیاسی چپ و راست و اینگونه مسائل شوند؛ من اینگونه مسائل را گذرا میدانم و اصالتی برای آن قائل نیستم. مداح باید همه مسائل را با خطکشی ولایت بسنجد؛ زیرا هرکس در مسیر ولایت و ارزشها حرکت کند همسو با ماست و هرکس نباشد از ما نیست.

مهدی سلحشور، حاج محمود ژولیده و حاج سعید حدادیان

* دفاع پرس: مداح اهل بیت(ع) چه نقشی را میتواند در راستای بصیرتافزایی مردم ایفا کند؟ شما به عنوان یک مداح مومن و انقلابی در این راستا چه قدمهایی برداشتهاید؟

اگر ما بنای خود را بر این بگذاریم که انقلاب را براساس تاریخ تطبیقی یعنی مقایسه با صدراسلام بیان کنیم، دور از ذهن هم نیست و مبنا هم دارد؛ چرا که ما میگوییم "کل یوم عاشورا و کل ارض کربلا". درست است که این جمله حدیث و روایت نیست اما جمله نقض و درستی است و مؤیدات روایی فراوانی دارد. هنگامیکه این جمله را پذیرفتیم، یعنی باید در هر برهه زمانی هوشیار بود و از ولی زمان دفاع کرد، بر استکبار و ظلم تاخت و از حقوق مظلوم دفاع کرد، این همان معنای حقیقی بصیرتافزایی است.

** اگر در مسیر شناخت راه حق تلاش کنیم هیچگاه راه را اشتباه نخواهیم رفت **

باید در هر برهه از زمان به فرامین نایب امام زمان(عج) گوش فرا دهیم تا به گمراهی دچار نشویم. اگر تمام جریانات و افراد با منش و روش رهبر معظم انقلاب پیش بروند، همه چیز به شکل اصولی طی میشود؛ «والذین جاهدوا فینا لنهدینهم سبلنا....» وعده الهی است که راه را جلوی پای ما قرار میدهد که اگر پیرو راستین ولایت باشیم و در مسیر شناخت راه حق، تلاش و کوشش کنیم هیچگاه راه را اشتباه نخواهیم رفت.

** الگوسازی و گردآوری مطالب نقض و بدیع؛ گام موثر مداحان برای بصیرتافزایی **

سعی کردیم شهدا را که به معنای واقعی کلمه، بصیر بودند، به عنوان الگو معرفی کنیم و فرمایشات حضرت آقا را به صورت شعر و مطالب نقض و بدیع گردآوری کنیم که اگر انحرافی پیش آمد، صریحاً و یا اگر جایی نیاز بوده تلویحاً اشاره کنیم تا در راستای بصیرتافزایی، آنچه به عنوان رسالت بر دوش بنده و دیگر مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) گذاشته شده را ادا کنیم.

رهبر معظم انقلاب به مهدی سلحشور توصیه میکند

* آقای سلحشور، پس از اینکه سال گذشته اعلام شد نظر حضرت آقا این است که در هنگام عزاداری، مستمعین برهنه سینه نزنند، بسیاری از این رویه تبعیت و برخی هم انتقاد کردند. نظر شما در این باره چیست؟

مسئله برهنه شدن موضوع مهمی نیست؛ به همین خاطر یک سال و چند ماه است که درباره آن سکوت کردم و تنها سال گذشته یک صحبت چند دقیقه ای در هیئت انجام دادم. برای اینکه رهبر انقلاب هم در این زمینه حکم و فتوا نداشتند. اما از یک منظر دیگر این موضوع قابل تأمل است، افرادی که مدعی ولایتمداری مطلق هستند و همه چیز را دایر بر مدار حبّ و بغض ولی زمان خودشان میدانند، باید این را نشان دهند یعنی هرچیزی را که نایب امام زمان(عج) دوست دارد من هم دوست دارم و هرچیزی که ایشان دوست ندارند من هم دوست نداشته باشم همان « انی سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم».

کاری را که حضرت آقا دوست ندارد من انجام نمیدهم و به کسی هم توجهی نمیکنم که انجام میدهد یا خیر، حتماً یک مصلحتی بوده است که حضرت آقا فرمودند"انجام ندهید."

** هنر نیست که فقط با حکم و فتوا کاری انجام دهیم **

کسی که برخلاف مصلحتاندیشیهای نایب امام زمان(عج) عمل کند، آن مصلحت را باطل میدانیم. شما مصلحتی را انجام میدهید که با حکم و فتوا همراه نیست. اگر حضرت آقا حکم و فتوا بدهد که دیگر ما هنر نکردهایم کاری را انجام دهیم. اجرای این دستور دیگر تکلیف شرعی و لازم الاجراست. نکته این است؛ مگرنه هیچگاه نگفتهام کسی ضد ولایت فقیه است یا از دین خارج شده و انحراف دارد، اما خودمان سعی میکنیم هرچه حضرت آقا بفرمایند به عنوان نصب العین خود قرار دهیم.

مهدی سلحشور در اجتماع مدافعان حرم

* در بحث سبکها با توجه به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم عدم تقلید از سبکهای غربی و تکیه بر موسیقی اصیل ایرانی ، دیده میشود برخی از مداحان کماکان سبکهای خودشان را از درون این نواها برمیگزینند؛ به قول خودشان به سلیقه مخاطب توجه کردهاند.

این موضوع از دو منظر قابل بررسی است؛ اولین نکته این است که حضرت آقا صلاح نمی دانند که از سبکهای مبتذل غربی استفاده شود اما برخی مصلحت دیگری میدانند که ما مقابل این مصلحت یک علامت سوال قرار میدهیم.

از منظر دوم هم خیلی از سبکها مناسب مجالس لهو و لعب است و مناسب مجلس اهل بیت(ع) نیست که این هم از لحاظ شرعی یک علامت سوال روبرویش قرار میگیرد.

** غیرت ما اجازه نمیدهد مصرفکننده صرف باشیم **

متاسفانه برخی فرق میان حماسی خواندن و شاد خواندن را نمی دانند؛ در محرم می خواهند حماسی بخوانند اما شاد می خوانند، سبکی که در مجلس مولودی خوانده نمیشود و بالعکس در مجالس رقص و آواز کاربرد دارد.  تحلیل من این است که غیرت و تعصب حسینی ما اجازه نمی دهد که مصرف کننده باشیم. غیرت ما می گوید که مداح باید تولید کننده سبکهای متناسب با شأن جلسه اهل بیت(ع) باشد.

من و دوستان، بیشتر از 95 درصد سبکهایمان را خودمان میسازیم و یا از دوستانی استفاده میکنیم که اطمینان داریم تولیدکننده هستند؛ شأن ما این است که تولید کننده باشیم لذا حضرت آقا در این خصوص نیز فرمودهاند که "خودتان سبک تولید کنید".

* دفاع پرس: آقای سلحشور، شاهد بودیم که شما هم یکی از جمله مداحان فعال در عرصه حمایت از مدافعان حرم و گردهماییهای حمایت از مردم مظلوم جهان اسلام بودید. نظر شما در خصوص حضور مداحان و برگزاری اینگونه گردهماییها و برنامههای حمایتی، چیست؟

** از امام حسینی که شما میشناسید تا امام حسین(ع) واقعی، یک امام حسین(ع) فاصله است **

کسی که اهتمام به امور مسلمین نداشته باشد و نداند که در اطراف خود در غزه، فلسطین، عراق، سوریه، یمن و در احوالات مسلمین چه میگذرد، مسلمان نیست. کسی که با این جریانات کاری نداشته باشد و تنها حسین(ع) حسین(ع) میگوید، امام حسین(ع) را نشناخته است؛ از آن امام حسینی که او می شناسد تا امام حسین(ع) واقعی، یک امام حسین(ع) فاصله است.

حاج مهدی سلحشور و حاج سعید حدادیان در حج

* دفاع پرس: چرا سطح مخاطبین و استقبالکنندگان از هیئات مذهبی نسبت به گذشته که وضع عمومی فرهنگ و حجاب بهتر بود و عمده مردم روحیه ایثار و شهادت داشتند، بیشتر شده است، علت چیست؟

** باید به تناسب افزایش کمّی هیئت به فکر ارتقاء کیفیت آن هم باشیم **

سطح کمّی مجالس شاید بیشتر شده باشد. چرا که روز به روز دستگاه امام حسین(ع) گستردهتر میشود و در حال عالمگیر شدن است. ان شاءالله در بسیاری از جهات، خاصّه کیفی این اتفاق بیفتد. زیرا هنگام ظهور حضرت حجت(عج) ایشان می خواهند با نام امام حسین(ع) خود را به جهان بشناسانند. پس امام حسین(ع) ابتدا باید شناخته شده باشد.

روز به روز جمعیت حاضر در هیئتها در حال افزایش است و ان شاءالله این معرفی به نحو شایسته انجام میشود. اما در برخی هیئتها کیفیت رو به کاهش است یعنی به نام جذب تلاش می شود اما برنامه ای برای رشد مستمع وجود ندارد. برنامه ای نیست که فرد بی حجاب در هیئت باحجاب شود، شخص بی بصیرت را با بصیرت کنیم؛ این آفت در برخی هیئت ها وجود دارد که متاسفانه رو به رشد است.  ای کاش به تناسب افزایش کمّی هیئت، کیفیت هم افزایش پیدا میکرد.

حاج مهدی سلحشور در مراسم میلاد حضرت علی(ع)

* دفاع پرس: شما به عنوان یک مبلّغ فرهنگی که با جوانان زیادی سر و کار دارید، بگویید چطور میتوان با این تبلیغات سنگین تشیع انگلیسی مبارزه کرد و جوانان را از این دام خطرناک نجات داد؟ آیا اتفاق افتاده شما در فضایی قرار بگیرید که از شما هم بخواهند به این قافله شیطانی بپیوندید؟

** شیعه انگلیسی با دست خود حضرت سیلی خورد **

به نظر من تشیع انگلیسی با وقایعی که در منطقه خصوصاً در عراق و سوریه اتفاق افتاده گورشان را با دست خودشان کندند. به گونهای که تمامی مردم فهمیدند که اینها دروغ می گویند که حسینی هستند؛ چگونه حسینی هستند که از مظلوم دفاع نمیکنند و در مقابله با ظالم به جهاد نمیپردازند و فرار را به قرار ترجیح میدهند؟ بحمدالله با دست خود حضرت سیلی محکمی خوردند.

** باید در سایه روشنگری، انحرافات را برای جلوگیری از گرفتاریهای اسفبار بازگو کنیم **

خیلی هم نباید به تبلیغات و طبلهای توخالی آنها نگاه کرد؛ چرا که یک نفر می تواند در منزل بنشیند و با پول و قرارداد با یک شرکت تبلیغاتی، یک حرکت تبلیغی در شهر و منطقه انجام دهد و اینگونه است که مردم فکر میکنند آن فرد یک تشکیلات عریض و طویل چندهزار نفری دارد؛ اما در واقع اینطور نیست و اقبال عمومی نسبت به این جریان برآمده از غرب بسیار کم شده و خواهد شد.

امیدوارم هیئت بستری باشد که روشنگریها با وسعت بیشتر و شایستهتری انجام شود و فاصله ای را که اینگونه جریانات با اسلام ناب دارند را به مردم معرفی کرد. ما باید انحرافات را بازگو کنیم تا جوانان توجیه شوند که افتادن در این دام چه عاقبت اسفباری را به دنبال دارد.

حاج مهدی سلحشور در مجلس عزاداری حضرت علی اصغر(ع)

* دفاع پرس: آقای سلحشور، شما در قم مداحی میکنید و یک زمانی هم در حسینیه قهرودیها جلسه داشتید؟ آیا الان هم مشخصاً جلسات ثابتی در تهران دارید؟

 خیر.

* دفاع پرس: بحث پول گرفتن مداح از شماره حساب دادن تا اصطلاحا طی کردن و حرف و حدیثهای دیگر، نقل مجالس زیادی است. نظر شما در این باره چیست؟

** شأن یک مداح، کاسبی کردن نیست **

یک بحث صله مطرح است و سنت محسوب میشود که اهل بیت(ع) هم به شعرا و مداحان هدیه میدادند؛ اگر کسی متوقع نباشد اگر پای آن شاعر و مداح و خطیب طلا هم ریخته شود کسی نمی تواند خرده بگیرد، اگر پای یک کلمه مداح اهل بیت(ع) طلا ریخته شود باز هم جا دارد به شرطی که آن شخص متوقع نباشد و به خاطر این موضوع اجرای برنامه نکند.  اما برخی از دوستان میگویند ما زحمت می کشیم، شعر آماده میکنیم مزدمان را می خواهیم، ما هم در زندگی خرج داریم که این دیگر صله نیست.

زمانی که می گویی باید فلان مبلغ را بدهی تا اجرای برنامه کنم، حق نداری اسم این را صله بگذاری اگر اینگونه شود نوعی کاسبی محسوب می شود، خصوصاً کسی که شماره حساب میدهد و اصطلاحا طی میکند. در صورتیکه شأن یک مداح، اجلّ از کاسبی کردن است.

در این زمینه یک مطلب دلی هم میتوان گفت و آن هم این است که وقتی خودمان را محب امام حسین(ع) میدانیم و همه جا میگوییم من عاشقم و او معشوق من است، چگونه میشود که کسی برای محبوب و معشوق خودش مدح بگوید و بابت دقیقه به دقیقه آن پول دریافت کند؟ این چه عشق و محبتی است؟ این چه جنس عشقی است؟

حاج مهدی سلحشور، سیدمجید بنی فاطمه و حاج حسین سازور در بیت رهبری

** پاتوق همیشگی رزمندهها، روضههای حاج منصور بود **

* دفاع پرس: در پایان اگر مداح قدیمی که مشخصاً در عرصه حرفه ستایشگری شما را یاری دادهاند، خاطرهای و یا صحبتی در خصوص او دارید بفرمایید.

خدا رحمت کند حاج حسن گودرزی و حاج رضا پوراحمد را که مدت محدودی در خدمت این بزرگواران، اصول مداحی را آموختم. اما کسی که از حیث شخصیت مداحی به صورت غیرمستقیم از او الگو گرفتم، حاج منصور ارضی بود. یادم نمیرود از سال 63 در مسجد جامع تهران که حاج منصور ارضی با شیخ حسین انصاریان مجلس داشتند، همواره حضور پیدا میکردم. ولی مستقیماً توفیق نداشتم از خدمت حاج منصور ارضی استفاده کنم اما بصورت غیر مستقیم، شخصیت مداحی خود را از حاج منصور ارضی الگو گرفتم.

از سال 62-63 به نوارهای حاج منصور علاقه پیدا کردم؛ چراکه رزمندگی او در طول 8 سال دفاع مقدس یکی از نکاتی بود که بنده را روز به روز به سمتش ترغیب میکرد.اصلاً یکی از پاتوقهای همیشگی ما رزمندهها صبحهای سه شنبه هنگام مرخصی از جبهه، مجلس حاج منصور بود. شبهای جمع هم با محسن درودی و علی جابری به حرم حضرت عبدالعظیم(ع) میرفتیم و از مناجات حاج منصور ارضی بهره میبردیم. در جبهه هم با نوارهای حاج منصور مأنوس بودیم. خدا انشاالله او را حفظ کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار