فتح خرمشهر، فتح خون/

خرمشهر و آنچه که کشور‌های عربی خلیج فارس فراموش کردند

روزنامه واشنگتن‌تایمز در گزارشی با اعلام اینکه ایران دستاورد‌های نظامی خود را با تهدید انجام اقداماتی علیه کشور‌های عرب حامی دولت عراق درهم‌آمیخته است، نوشت: «رادیو عربستان سعودی گفت که کشور‌های عربی منطقه خلیج‌فارس به‌طور جمعی درسی فراموش‌نشدنی به ایران خواهند آموخت.»
کد خبر: ۴۵۷۴۲۷
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۸ - 20May 2021

خرمشهر و آنچه که کشور‌های عربی خلیج فارس فراموش کردند

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، عملیات بیت‌المقدس در روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ با هدف بازپس‌گیری مجدد خرمشهر از دست نیرو‌های عراقی طراحی و انجام شد. این عملیات با قرائت رمز عملیات بسم‌الله الرحمن الرحیم، بسم‌الله القاصم الجبارین، یا علی ابن ابی‌طالب، از سوی فرماندهی مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چهار مرحله به‌صورت مشترک در قرارگاه خاتم‌الانبیاء آغاز شد.

عملیات بیت‌المقدس که از دهم اردیبهشت آغازشده بود، در واپسین روز‌های اردیبهشت آخرین بخش‌های مرحله سوم خود را می‌گذراند و نیرو‌های ایرانی کم‌کم خود را برای به پایان رساندن مرحله سوم آماده می‌کردند تا وارد مرحله نهایی یا همان مرحله چهارم شوند.

ابلاغ دستور‌های مربوط به مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس

پیرو جلسه دیروز قرارگاه کربلا، امروز دستور جزءبه‌جزء شماره ۹ این قرارگاه درباره طرح مانور مرحله چهارم عملیات بیت‌المقدس به قرارگاه‌های عملیاتی ابلاغ شد. قرارگاه‌های عملیاتی نیز ضمن ابلاغ این دستور به یگان‌های تحت امر خود از آن‌ها خواستند تا بعدازظهر فردا برای اجرای این مرحله از عملیات اعلام آمادگی کنند.

در دستورالعمل جزءبه‌جزء شماره ۹ قرارگاه کربلا که امروز صادر شد، پس از اعلام خبر آمادگی قرارگاه‌ها برای اجرای عملیات آفندی، درباره مأموریت آن‌ها آمده است: «در ادامه مرحله سوم عملیات بیت‌المقدس، قرارگاه عملیاتی کربلا در جنوب در ساعت (س) در روز (ر) با به‌کاربردن قرارگاه فتح در خاور (چپ) و قرارگاه فجر در مرکز و قرارگاه نصر در باختر (راست) تک نموده و نیرو‌های دشمن را در منطقه منهدم و خرمشهر را تأمین و در سایر مناطق به پدافند خود ادامه داده و با تک‌های محدود، دشمن را درگیر می‌نمایند.»

در این دستورالعمل، همچنین از قرارگاه نصر خواسته‌شده تا از ورود دشمن از غرب به شرق (در منطقه شلمچه) جلوگیری کرده و ضمن الحاق با قرارگاه فجر در ساحل اروندرود، آماده باشد تک خود را به‌منظور تأمین شلمچه ادامه دهد. به قرارگاه فجر نیز دستور داده‌شده تا پس از انهدام دشمن در غرب نهر عرایض و رسیدن به ساحل اروندرود و تشکیل خط پدافندی در غرب عرایض (از پل‌نو تا اروندرود و امتداد ساحل این رودخانه)، آماده باشد در تأمین و پاک‌سازی خرمشهر به قرارگاه فتح کمک کند. از قرارگاه فتح هم خواسته‌شده تا پس از انهدام دشمن و تأمین جاده اهواز - خرمشهر، آماده باشد خرمشهر را پاک‌سازی کند.

در این دستورالعمل، به قرارگاه قدس نیز مأموریت داده‌شده که با اجرای تک‌های محدود و طرح‌ریزی‌شده در حد امکان نوار مرزی را تأمین کرده و دشمن را درگیر نگه دارد.

در پایان این دستورالعمل هم آمده است: ساعت (س) روز (ر) متعاقباً ابلاغ خواهد شد. طرح‌های مربوطه را ظرف ۲۴ ساعت جهت تصویب ارسال نمایید.

این عملیات توسط قرارگاه کربلا در پاسگاه فرماندهی قرارگاه نصر هدایت خواهد شد.

تحکیم مواضع پدافندی عراق در اطراف خرمشهر تنها چاره رژیم بعث

درحالی‌که واحد‌های عملیاتی ایران آماده می‌شوند تا چهارمین مرحله از عملیات بیت‌المقدس را اجرا کنند، ارتش عراق که همچنان به تحکیم مواضع پدافندی خود در اطراف خرمشهر و نوار مرزی شلمچه تا طلائیه مشغول است، امروز به اقداماتی، چون حمله زمینی به مواضع نیرو‌های ایران، اعزام نیرو‌های جدید به منطقه، شناسایی هوایی، ثبت تیر، اجرای آتش توپخانه و بمباران هوایی دست زد.

اعزام نیرو‌های تازه‌نفس ایرانی برای مقابله با رژیم بعث عراق

در آستانه آغاز چهارمین مرحله از عملیات آزادسازی خرمشهر، امروز صد‌ها نفر از رزمندگان تازه‌نفس راهی جبهه نبرد با ارتش بعث عراق شدند.

فرماندهی کل سپاه پاسداران در تلفن‌گرامی به مدیریت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران درخواست کرد تا در روز جاری به ترابری ۴۵۰ نفر از رزمندگان تهران به مقصد اهواز اقدام کند. سپاه پاسداران منطقه ۹ (شیراز) نیز امروز اعلام کرد که در چهار روز اخیر چهار گردان نیروی آموزش‌دیده و یک گردان نیروی اعزام مجدد که درمجموع ۱۶۳۹ نفر می‌باشند، به جبهه جنوب اعزام شدند.

تسلیم نیرو‌های ضدانقلاب در اشنویه

همزمان با اقدامات ایذایی گروه‌های ضدانقلاب در اشنویه و یکی از روستا‌های سنندج، دو تن از اعضای این گروه‌ها خود را به نیرو‌های دولتی تسلیم کردند.

رکن ۲ (اطلاعات) لشکر ۲۸ پیاده کردستان به نقل از اهالی روستای شویشه از توابع شهرستان سنندج، اعلام کرد که حدود یک‌صد نفر از عناصر حزب منحله دمکرات کردستان امروز به این روستا رفته و ضمن اخذ مبالغی پول از مردم، به اقداماتی، چون نوشتن شعار بر درودیوار، پاره کردن پوستر‌ها در مدرسه و شکستن شیشه‌های برخی اماکن این روستا مبادرت ورزیدند.

دستگیری و بازداشت چریک‌های فدایی خلق در خوزستان

امروز در اهواز نیرو‌های امنیتی در عملیاتی اعضای اصلی سازمان چریک‌های فدایی خلق (اقلیت) شاخه خوزستان را دستگیر کردند. در مشهد نیز یکی از مدافعان انقلاب اسلامی براثر یک ترور نافرجام مصدوم شد.

پس از بررسی و پیگیری‌های مستمر از وجود خانه‌های تیمی سازمان چریک‌های فدایی خلق (اقلیت) در خوزستان، گروهی از دادستانی انقلاب از تهران عازم اهواز شدند و با هماهنگی و همکاری دادسرای انقلاب اسلامی اهواز و سپاه پاسداران منطقه ۸ (خوزستان و لرستان) در عملیاتی موفق شدند با کشف مراکز اصلی و خانه‌های تیمی و چاپخانه این سازمان، ۱۴ نفر از اعضای اصلی آن را دستگیر کنند.

تحلیل رادیو‌های بیگانه از احتمال ورود نیرو‌های ایرانی به خاک عراق

رادیو بی‌بی‌سی ضمن بررسی اهمیت نبرد خرمشهر در سرانجام جنگ ایران و عراق، به شرایط دوگانه عراق برای حفظ یا خروج از این شهر پرداخت و گفت در صورت ورود احتمالی نیرو‌های ایران به خاک عراق علاوه بر اینکه نظامیان و مردم عادی عراق برای دفاع از خاک کشورشان ازخودگذشتگی بیشتری نشان خواهند داد، ادعای همیشگی صدام حسین مبنی بر اینکه جنگ با ایران به‌منظور دفاع از سرزمین اعراب بوده است، قوت بیشتری خواهد گرفت.

تهدیدات بیهوده رادیو سعودی در پی سخنان اخیر امام خمینی (ره)

رادیو عربستان سعودی در واکنش به هشدار اخیر امام خمینی به کشور‌های عرب حامی صدام حسین، اعلام کرد کشور‌های عربی خلیج‌فارس در صورت عملی شدن تهدیدات ایران عکس‌العمل نشان خواهند داد.

روزنامه واشنگتن‌تایمز در گزارشی با اعلام اینکه ایران دستاورد‌های نظامی خود را با تهدید انجام اقداماتی علیه کشور‌های عرب حامی دولت عراق درهم‌آمیخته است، نوشت: «رادیو عربستان سعودی گفت که کشور‌های عربی منطقه خلیج‌فارس به‌طور جمعی درسی فراموش‌نشدنی به ایران خواهند آموخت.»

اعلام آمادگی ایران برای حرکت به خرمشهر از سوی رادیو بی‌بی‌سی

رادیو بی‌بی‌سی هم با اعلام اینکه نیرو‌های ایران خود را برای حمله به خرمشهر، که ۳۵ هزار عراقی در آن موضع گرفته‌اند، آماده می‌کنند، به واکنش بعضی از کشور‌های حامی عراق به اظهارات اخیر مقامات ایران اشاره کرد و گفت: «رادیو دولتی عربستان سعودی گفته است که اگر ایران تهدید‌های بی‌پروا و صریح خود را نسبت به کویت و سایر کشور‌های خلیج‌فارس عملی کند، عربستان سعودی و سایر کشور‌های خلیج‌فارس ساکت نخواهند نشست.»

بی‌بی‌سی همچنین گفت: «آخرین تقاضای سازمان کنفرانس اسلامی برای آتش‌بس که قرار است استقرار نیرو‌های صلح اسلامی را در مرز دو کشور به دنبال داشته باشد، اصلاً موردتوجه قرار نگرفته است.»

مذاکرات مقامات ایرانی درباره جنگ تحمیلی و اجلاس جنبش عدم تعهد با گینه

رئیس هیئت اعزامی ایران به گینه در دیدار با رئیس‌جمهور این کشور، مواضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص جنگ با عراق و اجلاس آتی جنبش عدم تعهد را تبیین کرد. اولین دور مذاکرات هیئت دیپلماتیک ایران به ریاست محمدحسین لواسانی مدیرکل سیاسی آفریقا-آسیا وزارت امور خارجه، که هم‌اینک در گینه به سر می‌برد، با مقامات گینه امروز برگزار شد.

اولین دور مذاکرات هیئت دیپلماتیک ایران به ریاست محمدحسین لواسانی، که هم‌اینک در گینه به سر می‌برد، با مقامات گینه امروز برگزار شد. در ابتدای این مذاکرات، احمد سکوتوره رئیس‌جمهور گینه و رئیس کمیته صلح سازمان کنفرانس اسلامی ضمن تمجید از انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی گفت: «انقلاب باید در جهت مبارزه با استعمار و استثمار قدرت‌های شیطانی باشد و انقلاب اسلامی ایران نیز در مبارزه با این‌گونه نیرو‌های منفی و شیطانی می‌کوشد تا اسلام حقیقی را پیاده کند.»

در این دیدار، رئیس هیئت ایرانی نیز اظهار کرد: «باوجوداینکه ما در موضع قدرت هستیم، ولی خواهان صلح عادلانه‌ای مشروط بر اینکه حق موردقبول قرار گیرد می‌باشیم.»

لواسانی افزود: «به فضل خداوند و همت مردم مسلمان ایران شرط اول ایران در حال تحقق است. در مورد شرط دوم، صدام خون بسیاری از جوانان مسلمان ایرانی را ریخته است، ولی این خون‌ها به هدر نخواهد رفت و درخت اسلام را بارورتر خواهد کرد.» وی ادامه داد: «در مورد خسارت، صدام باید غرامت بپردازد و این چیزی نیست که ملت مسلمان ایران به‌آسانی از آن بگذرد.»

لواسانی همچنین گفت: «ما یقین داریم کنفرانس غیرمتعهد‌ها در بغداد تشکیل نخواهد شد؛ زیرا صدام با دست‌های آغشته به خون جوانان بی‌گناه و مسلمان ایرانی صلاحیت آن را ندارد که مهماندار کشور‌های غیرمتعهد باشد.»

واکنش دادستان کل کشور به برخی ادعا‌ها

به انتقاد‌های صورت گرفته از برخی مسئولان قضایی به دلیل آزاد کردن زندانیان وابسته به گروه‌های ضدانقلاب، دادستان کل کشور و رئیس شورای عالی قضایی از اظهارات آنان به گلایه کردند.

در این خصوص، حجت‌الاسلام هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، در یادداشت‌های امروز خود نوشته است: «آقای [آیت‌الله]ربانی املشی دادستان کل آمد و از سران دادگاه‌های انقلاب که در این روز‌ها علیه شورای عالی قضایی حرف‌هایی زده‌اند گله داشت و تقاضای کمک از ما می‌کرد. آقای [آیت‌الله]موسوی اردبیلی [رئیس شورای عالی قضایی]هم صبح همین مطالب را تلفنی گفته بود.»

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار