به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، سرهنگ «حسین مصطفیپور» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان، امروز (شنبه) در جلسه هیئت امنای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان، با بیان اینکه مردم گیلان هشت هزار شهید، ۲۴ هزار جانباز، دو هزار و ۶۰۰ آزاده و ۹۷ هزار رزمنده دوران دفاع مقدس دارند، اظهار داشت: شهدای گیلانی نقش برجستهای در دوران دفاع مقدس داشتند و رهبر معظم انقلاب اسلامی از آنان بهعنوان ستارگان درخشان یاد کردند.
وی با تاکید بر لزوم معرفی دستاوردهای شهدا و رزمندگان گیلانی دوران دفاع مقدس به نسلهای آینده، تصریح کرد: سه دهه از دفاع مقدس فاصله داریم و نسل جوان و نوجوان، شهدا و رزمندگان را ندیده است.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به آغاز عملیات اجرایی احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان از اردیبهشت سال گذشته، افزود: با همکاری سپاه قدس گیلان، ۱۰ هکتار زمین جهت احداث این موزه تعریف شد و پروژه را در سه فاز طراحی کردیم.
مصطفیپور از پیشرفت ۷۰ درصدی فاز نخست مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان شامل ساختمان اسناد و کتابخانه خبر داد و خاطرنشان کرد: در فاز دوم ساخت این موزه، ساخت آمفیتئاتر ۶۰۰ نفره و نمازخانه در دستور کار قرار دارد.
وی با بیان اینکه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان میزبان شهدای گمنام خواهد بود، متذکر شد: یادمان شهدای گمنام در مرکز پروژه قرار دارد که بهعنوان شناسنامه کار است؛ همچنین ۹ هزار مترمربع فضای گالری تعریف کردیم تا محتوای موزه در معرض دید عموم مردم قرار گیرد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان گیلان با اشاره به احداث دریاچه هشت هزار مترمربعی جهت طراحی نمایش عملیاتهای آبی - خاکی نیروی دریایی ارتش و سپاه، تاکید کرد: این محوطه با برخورداری از شناورهای ارتش، فضای خوبی را در موزه ایجاد میکند، همچنین یک نمایشگاه باز همراه با سردیس فرماندهان شهید گیلانی طراحی کردیم تا مکانی برای برگزاری نمایشگاههای دفاع مقدس دستگاهها باشد.
وی از استقرار ادوات جنگی همچون توپ و تانک در جایجای مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان خبر داد و خاطرنشان کرد: سرلشکر خلبان شهید «علی اقبالی» یکی از شهدای برجسته استان گیلان است که در نخستین روزهای جنگ تحمیلی خسارات سنگینی را بر دشمن تحمیل کرد و در نهایت با بیرحمی به شهادت رسید؛ بنابراین امیدواریم با نصب ماکت یک فروند هواپیمای «اف - پنج» بتوانیم نقشی در معرفی این شهید خلبان به مردم ایفا کنیم.
مصطفیپور با بیان اینکه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان با نگاه به المانهای بومی و محلی طراحی خواهد شد، افزود: مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس استان گیلان تحت عنوان موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گیلان به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی ادامه عملیات اجرایی موزه مذکور را نیازمند ردیف ملی دانست و تصریح کرد: نیازمند محتواسازی هستیم و در این راستا دست نیاز به سوی نیروهای مسلح و دستگاههای فرهنگی استان دراز میکنیم تا اسناد و یادگاریهای دفاع مقدس خود را به موزه انتقال دهند.
انتهای پیام/