به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «حسین آجرلو» کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگویی در مورد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه و تأثیر آن بر روند سیاسی این کشور و قطعی بودن احتمال پیروزی بشار اسد در این انتخابات اظهار داشت: بهطور کلی برگزاری هر انتخاباتی بهنوعی با مشروعیت و اوضاع یک نظام سیاسی ارتباط دارد. بهخصوص برگزاری انتخابات در کشوری که درگیر بحران است چراکه این پیام را به همراه دارد که به پایان بحران در آن کشور در حال نزدیک شدن هستیم.
وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه بهنوعی منتقل کننده پیام مذکور است، خاطرنشان کرد: دولت سوریه بعد از پایان یک دهه بحران در این کشور تا مقدار زیادی بر اوضاع مسلط شده، گرچه بخشهایی از این کشور هنوز در حاکمیت دولت سوریه قرار ندارد و برخی از بازیگران داخلی و خارجی بر آن حاکم هستند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه برگزاری این انتخابات بیانگر این موضوع است که در حال نزدیک شدن به پایان بحران در سوریه هستیم، افزود: این انتخابات در شرایطی برگزار میشود که تا حدود زیادی فشارهای سیاسی و بینالمللی به دولت سوریه کمتر از قبل شده است و نظام سوریه مجدداً در حال به رسمیت شناخته شدن از سوی جامعه بینالمللی است و برخی از کشورها از جمله کشورهای عربی به دنبال بازگشایی مجدد سفارتشان در این کشور هستند.
آجرلو با بیان اینکه با تغییر چندی پیش قانون اساسی در سوریه، آقای بشار اسد این امکان را پیدا کرده که یک دور دیگر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور کاندیدا شود، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت فعلی در سوریه، گویی هسته اصلی حاکمیت در این کشور، خواهان تداوم ریاست جمهوری بشار اسد است، چراکه این موضوع را بهنوعی باعث تداوم امنیت داخلی در این کشور میداند.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط کنونی در سوریه به نظر میرسد کسی غیر از آقای بشار اسد در حال حاضر نمیتواند ثبات در سوریه را حفظ کند و بحران فعلی را هر چه زودتر به اتمام برساند، گفت: از طرف دیگر در نظام سیاسی سوریه شاهد نوع رقابتی که در کشورهای غربی هستیم، نیستیم و نوع رقابت در این کشور متفاوت است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه قبل از روی کار آمدن خاندان بشار اسد در سوریه این کشور همواره درگیر نابسامانی و حتی کودتای روزانه بوده است، خاطرنشان کرد: به نظر میرسد با توجه به جو سیاسی و شرایط خاص سوریه، در شرایط فعلی بهترین گزینه تداوم ریاست جمهوری بشار اسد است چراکه حداقل این فرصت فراهم میشود که ثبات نسبی که وجود دارد، ادامه پیدا کند و قدمهای محکمتری برای آینده بهتر برداشته شود.
وی با بیان اینکه مردم سوریه از بیثباتی سیاسی و امنیتی خسته شدهاند، گفت: بخش نخبگانی سوریه بهجز معارضان این نظر را دارند که انتخاب مجدد اسد بهعنوان رئیس جمهور سوریه یک انتخاب معقول در شرایط فعلی است؛ چراکه این انتخاب و تداوم شرایط فعلی کمک میکند که روند ثبات در این کشور سرعت بیشتری بگیرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱