به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علیاصغر عنابستانی» عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی در مورد حمایت از خانواده زندانیان اظهار داشت: متأسفانه در ساختار اجتماعی و فرهنگی هر کس که محکوم به حبس میشود و به زندان میرود، خانواده او بیشتر مجازات میشوند تا جایی که منبع درآمد خانواده قطع میشود و خانواده این گروه از افراد درگیر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی میشوند.
نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب و داورزن در مجلس شورای اسلامی افزود: باید قبل از هر اقدامی ساختار این مسئله یعنی زندانی شدن را زندان زدایی کنیم؛ یعنی مجازاتها از تدوین و اضافه کردن جرائمی که زندان دارد را کاهش داده و تا جایی که امکان دارد آمار زندانیان را کاهش دهیم که بخشی از آن در اصلاح قوانین و بخشی در اصلاح ساختار اجتماعی است تا شاهد کاهش آسیبهای اجتماعی باشیم.
کاهش جرائم اجتماعی از طریق کاهش آسیبهای اجتماعی
وی در ادامه تأکید کرد: از مسیر کاهش آسیبهای اجتماعی و شرایط اقتصادی شاهد کاهش جرائم اجتماعی خواهیم بود. مبنای مجازاتها را نباید زندان بگذاریم؛ باید مجازاتهای تکمیلی، تحمیلی و حتی مجازاتهای اجتماعی و دیگر مجازاتها را جایگزین حبس کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: حمایت از خانواده زندانیان بر عهده انجمنهای حمایتی است. مبنای انجمن حمایت از زندانیان بر ظرفیتهای مردمی و عمومی در هر منطقه وجود دارد؛ به فرض مثال اعضای انجمن همان دادستان یا فرماندار شهر هستند که میتوانند ظرفیتهای عمومی را به میدان بیاورند تا مجموعه ظرفیتهای عمومی و مردمی با همکاری مجموعههای دولتی و خصوصی بتوانند هدایایی در اختیار خانوادههای زندانیان قرار دهند تا دچار عسر و حرج برای گذران زندگیهایشان نباشند.
نماینده مردم در مجلس یازدهم اظهار کرد: تمام ساختارهای حکومتی بهویژه حکومتهای محلی و فرمانداریها یا شهردارها باید بتوانند دست انجمن حمایت از خانوادههای زندانیان را باز بگذارند و با در اختیار قرار دادن امکاناتی کسب درآمد داشته باشند تا از محل کسب درآمد خانوادههای زندانیان را تحت پوشش قرار دهند.
عنابستانی افزود: سازمان زندانها با در اختیار داشتن امکانات برای زندانیان فرصت شغلی ایجاد کنند و تا زمانی که زندانی با محدودیت اجتماعی در زندان به سر میبرد، بتواند کار کند و کسب درآمد داشته باشد. باید مجموعهای از گفتمان و سیاست گذاری و عملکرد را پایه گذاری کنیم، بهگونهای که کسی گناهی نکرده مثل خانواده زندانی از زن تا فرزند زندانی ناخواسته در این فرآیند مجازات نشوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: مردی که زندانی میشود حق قیومت او بر خانواده زایل نمیشود بلکه باید شرایطی را ایجاد کنیم تا در غیاب او شرایط زندگی بر زن و فرزندان سخت نشود و این قیومت میتواند بهصورت موقت باشد؛ به فرض مثال زندانی بخواهد وکالتی به همسر خود ارائه کند باید با هماهنگیهای بسیاری همراه باشد و دفتردار با مراجعه به زندان که به لحاظ ساختاری اجرایی شدن آنها سخت است، اما با تجدید نظر در برخی از قوانین میتوانیم این مسیر سخت را در جهت هموار کردن حمایت خانوادههای زندانیان هموار کنیم.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام/ ۹۱۱