گروه اخبار داخلی دفاعپرس- سمانه حسنخانی؛ کمتر از ۱۷ روز به زمان برگزاری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری مانده است؛ این روزها نامزدهای انتخاباتی در برنامهها و نشستهای مختلف حضور یافته و دیدگاهها و شعارهای خود را مطرح میکنند.
نقطه اشتراک تبلیغات نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در هر محفل و رسانهای دادن وعدههای اقتصادی است؛ وعدههایی که بیشتر پوپولیستی و فریبنده برای جذب آرای مردم است.
این وعدهها و شعارها به گونهای است که هرعقل سلیمی میداند که هیچ کدام از نامزدهای انتخاباتی محل تامین منابع آن را با توجه به شرایط اقتصادی موجود نمیتوانند تهیه کنند.
اما متاسفانه این نامزدهای انتخاباتی همچنان بر این امر پافشاری میکنند و با شعارهای عامهپسند میخواهند رأی بیشتری برای خود جمع کنند.
وعدههایی از قبیل: وام ۵۰۰ میلیونی، یارانه ۴۵۰ تومانی، تامین ۹۰ درصد هزینه خرید مسکن از سوی بانکها، ایجاد یک شغل جدید به نام خانهداری و توسعه مشاغل خانگی، حل مشکل بازار سرمایه در سه روز، تک رقمی تورم و رساندن آن به زیر پنج درصد، شفاف شدن اقتصاد مانند یک آکواریوم و به صفر رساندن وابستگی بودجه به نفت و سایر موارد آنقدر عجیب است که برخی نامزدهای انتخاباتی آنها را به عنوان دستاویزی برای زیر سوال بردن دانش اقتصادی رقبایشان در نظر گرفتهاند.
بدون شک اکثریت مردم ایران بر این موضوع واقفاند که حل کسری بودجه برای دولتهای ایران نیازمند اصلاح نظام اقتصادی کشور است و در شرایط کنونی دولتها برای تامین کسری بودجه خود اقدام به فروش اوراق بدهی و استقراض در بانک مرکزی و در نهایت خلق پول میکنند که همین موضوع خود به تنهایی میتواند منجر به تورم شود؛ بنابراین هر شعار انتخاباتی معیشت محور بدون پشتوانه مالی نه تنها هیچ مشکل معیشتی را حل نخواهد کرد بلکه بر عوامگرایی دامن میزند.
در جامعهای که مدت طولانی است رفاهش با مشکلات زیادی مواجه شده ایدههای سهلالوصول در نگاه اول جذاب است، اما اگر نامزدهای ریاست جمهوری واقعبین باشند، درمییابند که رشد اقتصادی و بهبود وضعیت رفاهی مردم کاری سخت است و نیازمند توجه به اصول قانونی در سیاستگذاری و اجراست؛ بنابراین نامزدهای انتخاباتی باید با رعایت اخلاق انتخاباتی با توجه به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی به بیان راهحلهای عینی و واقعی درباره مشکلات اقتصادی و معیشتی بپردازند و از دادن هرگونه وعده انتخاباتی پوچ و دور از دسترس بپرهیزند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی اخیرا در دیدار تصویری با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سخنان مهمی درباره مسائل اخیر انتخابات، بیان راهحلهای عینی و واقعی درباره مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم در برنامههای انتخاباتی نامزدها را عامل اصلی در افزایش انگیزه مشارکت در انتخابات خواندند و با تبیین بایدها و نبایدهای رقابتهای انتخاباتی تأکید کردند: «اثر نتیجه انتخابات سالها بر زندگی مردم و کشور سایهافکن خواهد بود و امیدواریم انتخابات ۲۸ خرداد بر خلاف خواسته دشمنان مایه آبرو، عزت و سربلندی ایران بشود.»
امام خامنهای با تأکید بر پرهیز از شعارهای غیر واقعبینانه و فریبنده، گفتند: «نامزدها با توجه به امکانات و واقعیات کشور، شعار و وعده بدهند. شعارهای غیر واقعبینانه گاهی ممکن است فریب مردم تلقی بشود. میدان انتخابات میدان مسابقهی خدمت است. قرآن به ما دستور میدهد: «فَاسْتَبِقُوا الْخَیْرَاتِ» دنبالهی کار نیک با هم مسابقه بدهید. نامزدها با یک چنین نگاه بایستی به انتخابات نگاه کنند.»
مردم هم به عنوان، ولی نعمت نظام جمهوری اسلامی باید به عملکردهای درست سابق افراد توجه کنند و در اثر احساسات و تعصبات قومی و حزبی رأی ندهند و با بصیرت نگذارند افرادی که به کانونهای قدرت و ثروت وابسته هستند جریان اصیل انقلابی را از میدان به در کنند.
انتهای پیام/341