به گزارش دفاعپرس از یزد، آیتالله «محمدرضا ناصری» نماینده ولی فقیه در استان یزد، امروز (دوشنبه) با اشاره به چشمانداز فرهنگی استان یزد، اظهار داشت: بالغ بر ۱۵۰ تعریف برای فرهنگ ارائه شده، اما فرهنگ حقیقی، رفتاری است که در انسان نهادینه شده و او را به سمت هدفی مشخص هدایت میکند.
وی که در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان یزد سخن میگفت، با اشاره به اینکه معانی فرهنگی با یکدیگر تلفیق شدهاند، افزود: آنچه در فرهنگ مدنظر است، حرکت در مسیر تعالی و تشخیص هدف زندگی است و اگر هدف زندگی را به درستی تشخیص دهیم، آنگاه سبک زندگی نیز مشخص میشود.
امام جمعه یزد یادآور شد: در دنیا، در رابطه با هدف زندگی، حرکت جدی و ارزشمندی انجام نشده، اما در مورد زندگی مادی برنامهریزیهای خوبی شده است، ولی همه این برنامهها نسبت به نتیجه غفلت داشتهاند.
وی با اشاره به آیهای از قرآن کریم که میفرماید: «وَما خَلَقتُ الجِنَّ وَالإِنسَ إِلّا لِیَعبُدونِ»، افزود: هدف زندگی انسان در این آیه مشخص شده و بر اساس این هدف، فرهنگ نیز معنا پیدا میکند و اگر در مسیر فرهنگ متناسب با این هدف حرکت کنیم، به کمال خواهیم رسید.
ناصری تاکید کرد: همه ما ابتدا باید تشخیص دهیم که هدف زندگی کجاست و باید به کجا برسیم و در مرحله بعد، باید ببینیم که چگونه هستیم و به قول شهید «مطهری» چگونه باید باشیم و باید خودمان را به کجا برسانیم.
امام جمعه یزد تصریح کرد: نباید نگاه ما به غرب باشد و آنها را الگوی خود قرار دهیم؛ بلکه نگاه ما باید به قرآن و هدف زندگی الهی باشد و در مسئله آیندهنگری نسبت به فرهنگ نیز باید هدف و سبک زندگی را مشخص کنیم و این سبک زندگی همان فرهنگ است.
وی اظهار داشت: غربیها میخواهند مزاج و سبک و زندگی ما را به سمت ذائقه و فرهنگ خود پیش ببرند؛ زیرا آنها مقصود خود را از این موضوع دنبال میکنند و هدف آنها جلوگیری از پیشرفت و تعالی ما و نیز مسلط شدن بر امور ماست.
ناصری یادآور شد: فطرت ما فطرت خدایی است؛ بنابراین فطرت انسان عدالتدوست و نوعدوست و دقیقا بر خلاف معانی است که در فضای مجازی به ما القاء میشود.
وی با تاکید بر اینکه در کمال انسانی همهچیز از جمله تقوا، علم، ایمان، فهم و تعقل، تدبر، تفکر، ایثار، جهاد، شهادت، پیشرفت، اقتصاد و قدرت نهفته است، افزود: خداوند متعال کلالکمال است و برای انسان نیز کمال میخواهد؛ بنابراین مسیر دستیابی به کمال را نیز برای او مشخص کرده است.
ناصری با تاکید بر اینکه باید تعریف درست و جامعی از فرهنگ بهویژه فرهنگی اسلامی داشته باشیم، عنوان کرد: باید مراقب باشیم که از مسیر فرهنگ منحرف نشویم و در شرایطی که ابزارهایی نظیر فضای مجازی خلاف مسیر کمال انسانی حرکت میکنند و انسانها را به مسائل پوچ و واهی مشغول و آنها را از اصل و هدف زندگی غافل کردهاند، در مسیر تعالی قدم برداریم و در همه حال بصیرت و تقوا داشته باشیم.
انتهای پیام/