دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

تلاش مذبوحانه پیاده‌نظام آمریکایی‌ها برای تحریم انتخابات ریاست جمهوری ایران

کشور‌های عربستان، امارات و بحرین در میان سایر کشور‌های عربی خلیج فارس که از کمترین سابقه برگزاری انتخابات برخودار بوده همواره به‌دنبال اخلال و سنگ‌اندازی در ادوار انتخابات ریاست جمهوری ایران هستند.
کد خبر: ۴۵۹۹۱۶
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۵۰ - 02June 2021

تلاش مذبوحانه پیاده‌نظام آمریکایی‌ها برای تحریم انتخابات ریاست جمهوری ایرانگروه بین‌الملل دفاع‌پرس: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران کشور‌های حاشیه خلیج فارس با قرار گرفتن در پشت آمریکا شروع به ایجاد اخلال در سیاست خارجی ایران کردند. در این بین، اما سه کشور عربستان، امارات و بحرین بیشتر از سایر کشور‌ها با اقدامات خرابکارانه خود و سنگ‌اندازی در مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی ایران در مجامع بین‌المللی همچون سازمان ملل متحد و طرح ادعا‌های واهی همچون مالکیت غیر قانونی ایران بر جزایر سه‌گانه و یا حمایت از فلسطینیان و آرمان‌های آن‌ها در مبارزه با رژیم صهیونیستی همواره نقش منفی را در فضای بین‌المللی ضد ایران ایفا کرده‌اند.

بر این اساس، یکی از بزنگاه‌های تاریخی که این کشور‌ها به‌عنوان پیاده‌نظام آمریکا و اسرائیل و البته کشور‌های اروپایی اقدام به اخلال و جوسازی می‌کنند، انتخابات ریاست جمهوری است. از آنجایی هم که هرچه میزان مشارکت مردم در انتخابات بیشتر باشد، میزان دموکراسی نیز در آن کشور بیشتر است آن‌ها تمامی توان خود را صرف این موضوع می‌کنند که تا آنجایی که امکان دارد با ایجاد جنگ‌های روانی و فضاسازی‌ها مشارکت مردم را پایین بیاورند.

طنز ماجرا اینجاست که دقیقاً همان کشور‌هایی در جبهه مبارزه با نظام اسلامی ایران گام برمی‌دارند که طرح موضوعاتی، چون برگزاری «انتخابات» و رای‌گیری توسط مردم در کشور‌های خودشان به چیزی شبیه طنز می‌ماند. این در حالی است که آن‌ها نه‌تن‌ها با وقاهت تمام فقدان دموکراسی را در کشور‌های خود نمی‌بینند، بلکه در برابر کشورهای، چون ایران که بیش از ۴۰ سال است انواع و اقسام انتخابات را برگزار کرده موضع‌گیری کرده و در اقداماتی مداخله‌آمیز به مراحل مختلف و نحوه برگزاری آن ایراد وارد می‌کنند.

البته پر واضح است که اگر نبود رسانه‌هایی، چون «العربیه» و «العین» که بودجه‌های خود را از کشور‌های غربی و سرمایه‌داران یهودی تامین می‌کنند، هیچ‌گاه نمی‌توانستند تا این اندازه در فضای رسانه‌ای جهان تاخت و تاز کنند. ضمن اینکه این رسانه‌ها هیچ‌گاه این مجال را پیدا نمی‌کنند که نقدی به سیستم حاکم بر کشور‌های خود که سال‌های سال است رنگ و بوی یک انتخابات آزاد و دموکراتیک به خود ندیده داشته باشند.

بهتر است بیاییم قدری در مورد برگزاری انتخابات در تعدادی از کشور‌های عربی صحبت کنیم. نخستین کشور در این بررسی عربستان سعودی است. در واقع می‌توان گفت تقریبا تنها کشور عربی که در آن هیچ انتخاباتی برگزار نمی‌شود، این کشور است. دیگر کشوری که پرداختن به آن جالب است امارات نام دارد. از آنجایی که نظام حاکم بر امارات پادشاهی است؛ با این حال هر چهار سال یک بار انتخابات پارلمانی در این کشور برگزار می‌شود که البته این انتخابات هم فرمایشی است.

سومین کشوری که همیشه برای ایران و انتخابات آن حاشیه درست می‌کند بحرین است. با توجه به اینکه نظام حاکم در بحرین پادشاهی است و به ظاهر در این کشور انتخابات پارلمانی برگزار می‌شود، اما در واقع این انتخابات فرمایشی است. دیگر کشور عربی که انتخابات روشنی ندارد اردن است. در اردن هم دو نوع مجلس وجود دارد که اعضای آن با همه‌پرسی تعیین می‌شوند. اعضای مجلس عوام یا سنا را پادشاه مشخص می‌کند و اعضای پارلمان توسط مردم انتخاب می‌شوند.

در این میان وضعیت کشور مصر در قیاس با دیگر کشور‌های عربی که به آن‌ها اشاره کردیم مقداری بهتر است. در مصر دو نوع انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری برگزار می‌شود که البته با وجود رویداد‌هایی که دوران ریاست‌جمهوری ۴۰ ساله «حسنی مبارک» را به پایان رساند و هم اکنون ژنرال «عبدالفتاح السیسی» به نظر می‌رسد انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور نیز فرمایشی باشد.

در کویت هم شاهد برگزاری دو انتخابات شورای شهرداری‌ها و پارلمان هستیم. البته بهتر است بدانیم که انتخابات پارلمانی در این کشور به نسبت سایر کشور‌های قوی‌تر عمل می‌کند و جدی‌تر است. همچنین در کشور مراکش نیز نظام پادشاهی حاکم است؛ اما مردم می‌توانند در دو انتخابات مجلس نمایندگان و مجلس مستشاران شرکت کنند.
حال با بررسی اجمالی پیرامون کشور‌های عربی که همواره در این سال‌ها انتخابات قانونی و مردمی ایران را زیر سوال می‌برند داشتیم به خوبی متوجه می‌شویم که اتفاقا به دلیل اینکه انتخابات ایران چندین سر و گردن از مثلا انتخابات آن‌ها بالاتر به عنوان مهمترین دلیلی است که زمینه ساز حملات و فضاسازی می‌شود. آن‌ها در تاریخ خود فقط یک انتخابات واقعی داشتنتد و آن رای گیری برای به شهادت رساندن حضرت محمد (ص) بود که حضرت علی (ع) با شجاعتی مثال زدنی خود را در جای پیامبر قرار داد، ولی با دست یاری خداوند این نقشه شوم عملی نشد.

در پایان نیز روی صحبت ما با مردم، جوانان و بویژه روشنفکران کشور‌های عربی است. با توجه به اینکه در عصر حاضر، رسانه‌ها تمامی وقایع و رویداد‌های جهان را به خوبی منعکس می‌کنند جا دارد تا با فشار به دولت‌های مطبوع خود ضمن مطالبه برگزاری انتخابات‌های واقعی و قانونی و نه فرمایشی آن‌ها را از دخالت‌های بیجا و مضحک در امور داخلی سایر کشور‌ها بخصوص ایران برحذر دارند.

گزارش از روزبه قمصری

انتهای پیام/ ۴۱۱

نظر شما
پربیننده ها