معرفی کتاب؛

«وضعیت قرمز در ۱۰:۱۵»

کتاب «وضعیت قرمز در ۱۰:۱۵» که به مروری بر حادثه بمباران اردبیل در دوران دفاع مقدس می‌پردازد، توسط «مهدی جدی» به نگارش در آمده است.
کد خبر: ۴۶۱۴۶۷
تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۷ - 15June 2021

«وضعیت قرمز در ۱۰:۱۵»به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از اردبیل، «وضعیت قرمز در ۱۰:۱۵» عنوان اثری تحقیقی در مورد حادثه بمباران اردبیل در دوران دفاع مقدس است که توسط «مهدی جدی» در ۱۷۶ صفحه به نگارش در آمده است.

این کتاب سال ۱۳۹۷ به سفارش و حمایت اداره‌کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان اردبیل چاپ و منتشر شده است.

برشی از متن کتاب «وضعیت قرمز در ۱۰:۱۵»

صدام برای تضعیف روحیه رزمندگان اسلام و ایجاد فشار روحی بر مردم ایران اسلامی، این پشتیبانان واقعی جنگ تحمیلی، تصمیم گرفت بار دیگر با تشدید حملات هوایی به مردم بی‌دفاع و مظلوم کشورمان، بلکه در ادامه راه بتواند به گوشه‌ای از آمال و آرزو‌های تجاوزگرانه‌اش جامه عمل بپوشاند و شکست خود را کمرنگ کند.

در راستای تحقق این هدف شوم شیطانی، بمباران شهر‌های دور از مناطق جنگی را در دستور کار مزدوران یزیدی‌اش قرار داد و شهر ولایی و حسینی اردبیل به‌عنوان یکی از اهداف این حملات ناجوانمردانه و شوم قرار گرفت.

در حالی در ۲۱ اسفند سال ۱۳۶۶ بمباران هوایی اردبیل توسط جنگنده‌های رژیم بعث عراق در ساعت ۱۰:۱۵ صبح جمعه انجام شد که مردم این دیار که حتی در خواب نیز فکر حمله هوایی به شهرشان را در جنگ هشت‌ساله نمی‌کردند، آسمان شهرشان در کمتر از پنج دقیقه چنان پر دود و وگرد و غبار شد که شاید نظیر آن را در طول تاریخ تجربه نکنند.

جنگنده‌های عراقی که با میگ‌های شکاری در آسمان اردبیل ظاهر شده بودند، قصد بمباران شرکت نفت، مرکز فنی و حرفه‌ای رازی اردبیل و پادگان آموزشی شهید پیرزاده را داشتند؛ اما در این بمباران تنها اهداف غیر نظامی و مسکونی مورد حمله قرار گرفت و باعث به شهادت رسیدن ۱۵ تن از ساکنین اردبیل شد.

در صبح آدینه که اردبیلی‌ها میزبان دو میهمان ناخوانده بودند بیش از هشت بمب عظیم از هواپیما‌های جنگنده به سوی مناطق مسکونی رها شد که در این حمله ناجوانمردانه محله‌های «حسینیه»، «یساول»، «اصغریه» و خیابان «امام خمینی» اردبیل مورد اصابت قرار گرفت و بسیاری از ساختمان‌های واقع در محدوده اصابت بمب‌ها، تخریب شده و از بین رفتند.

بمب‌هایی که توسط میگ‌های عراقی بر سر غیر نظامیان اردبیلی ریخته شد، ساخت شوروی و از نوع تخریبی مشهور به جیمی بود که ۳۰۰ کیلوگرم وزن داشت و اندازه آن حدود ۲ متر و به اندازه مخزن یک آب گرم کن زمینی گزارش شده است.

در روز‌هایی که رزمندگان ما با اقتدار و صلابت رویای شکست‌ناپذیری صدامیان را آشفته کرده و آنان را با شکست‌های سنگین روبرو کرده بودند، یعثی‌ها با هدف کینه‌توزانه و تنزل روحیه دفاعی و انقلابی مردم به بمباران گسترده شهر‌ها از جمله اردبیل اقدام کردند و جای تعجب این‌جاست که در بمباران اردبیل دو بمب عمل نکرده و مدتی بعد با همکاری نیرو‌های نظامی خنثی شدند.

مردم اردبیل همچنان این حادثه تلخ و صبح غمناک را فراموش نکرده‌اند؛ چراکه در این حمله ناجوانمردانه ۹ نفر مرد، سه نفر زن به‌همراه سه کودک زیر ۱۵ سال عروج کردند و ۱۷ نفر از جمله هشت مرد و شش زن و سه کودک مجروح و به درجه جانبازی نایل آمدند.

در این حمله هوایی هفت باب خانه و ۲ باب مغازه و یک سالن ورزشی و یک مسجد بین ۱۰ تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار