پس از تقویت دوباره ارتش عراق توسط حامیان غربی صدام و کشورهای عربی خلیج فارس، آنها دست به تهاجماتی قابل توجه در محورهای جنوبی جنگ زدند، اما بسیج عمومی مردم برای تهاجمات دوباره ارتش صدام در حد بالایی قرار داشت.
امتیازاتی را که این رژیم قصد داشت با قبول حالت نه صلح، نه جنگ از ایران بگیرد، باید پس گرفته میشد، بنابراین سیاست و تاکتیک، عملیات «بیتالمقدس ۷» که عملیاتی ویژه در نوع خود بود به منظور پس زدن دشمن از این سوی خطوط بینالمللی در شلمچه در نخستین ساعات بامداد ۲۳ خرداد ۱۳۶۷ آغاز شد.
بیتالمقدس ۷ یکی از عملیاتهایی بود که رزمندگان سیستان و بلوچستان در آن حضور فعال و موثری داشتند.
در همین راستا «علی کیخا» از رزمندگان دوران دفاع مقدس در گفتوگو با خبرنگار دفاعپرس در زاهدان اظهار داشت: این عملیات با رمز «یا اباعبداللهالحسین (ع)» در منطقه شلمچه در همان مکانی که دشمن در ۴ خرداد ۱۳۶۷ حمله خود را به یگانهای سپاه در خطوط پدافندی انجام داد، شروع شد.
وی با اشاره به اسامی گردانهای حاضر در عملیات بیتالمقدس ۷ عنوان کرد: گردان ۴۱۰ غواص به فرماندهی محمود امینی و رزمندگان سیستان و بلوچستان از قبیل محمد ضامن به عنوان فرمانده دسته، عباس نجاری فرمانده گروهان، صالح براهویی، محمد ابراهیمی و عباس نجاری با نیروهای گروهان خود بعد عبور از آب کانال پرورش ماهی سنگرهای دشمن را در دوطرف خاکریز پاکسازی کردند.
این رزمنده دفاع مقدس با بیان اینکه پس از ورود گردانهای پیاده نیروهای گردان غواص به عقب برگشتند، افزود: گردان ۴۰۸ نیز به فرماندهی سید و حضور دو نفر از رزمندگان استان به نام محمد رضا رخشانی مقدم به عنوان فرمانده گروهان و علی حسن زاده فرمانده دسته و گردان ۴۲۳ الحدید - ادوات سبک" به فرماندهی سید محسن میربهرسی در این عملیات حضور داشت.
وی که در گردان ۴۲۳ الحدید - ادوات سبک حضور داشته است، اضافه کرد: با شروع عملیات خط پدافندی دشمن در منطقه شلمچه و همان محور عملیات کربلای ۵ و تک ۴ خرداد ۱۳۶۷ توسط اعضای گردان ۴۲۳ الحدید - ادوات سبک شکسته شد و تا جنوب کانال پرورش ماهی پیشروی کردند.
کیخا خاطرنشان کرد: جنگ هشت ساله که عراق به کشورمان تحمیل کرد در وضعیتی آغاز شد که کارکنان سپاه پاسداران در سیستان و بلوچستان در دو جبهه سیستان و بلوچستان و کردستان که پیش از این به دست ضد انقلاب داخلی با پشتیبانی استکبار جهانی در جهت مقابله با نظام نوپای جمهوری اسلامی گشوده شده بود، مشغول به مبارزه بودند.
انتهای پیام/