به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حجتالاسلام «بندانی نیشابوری» استاد حوزه علمیه در سخنرانی خود در حرم مطهر حضرت معصومه (س) اظهار داشت: امام رضا (ع) میفرمایند کسی که در تمام امورات خود محاسبه نفس داشته باشد، سود میکند و اگر از محاسبه نفس خود غفلت کند، ضرر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه انسان هر روز باید محاسبه نفس داشته باشد، گفت: امیرالمؤمنین (ع) فرمودند که خطاهای خود را در طول روز یادداشت کنید و اگر خطاهای شما از دیروز بیشتر شده بود استغفار کنید.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه دوران ۲۰ ساله امامت امام رضا (ع) دوران پر جنگ و ستیزی بوده است، عنوان کرد: جنگ مأمون و امین پسران هارون عباسی دورهای پر تنش را ایجاد کرده بود که مأمون نذر کرد اگر بر برادرش امین غلبه کند حکومت را به افضل آل ابوطالب یعنی امام رضا (ع) واگذار کند.
وی ادامه داد: امام رضا (ع) از مدینه تا مرو تبلیغات خاصی از ولایت امیرالمؤمنین بیان کردند و آثارش را در سرخس، بغداد، قم و نیشابور مشاهده میکنیم و حضرت سه ماه در نیشابور ماندند و حدیث سلسله الذهب را در نیشابور بیان کردند.
حجتالاسلام بندانی نیشابوری با اشاره به دهه کرامت به عظمت بانوی کرامت پرداخت و افزود: تا حدود ۲۱۸ سال پیش آقایان اجازه ورود به حرم را نداشتند و فقط بانوان میتوانستند به زیارت بروند و حتی کوچههای بانوان از کوچههای آقایان جدا بوده و خانهها و کوچهها بهگونهای بوده که بانوان کاملاً از آقایان جدا بودند.
وی با بیان اینکه محبت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) مانند محبت امام حسین (ع) و زینب کبری (س) است، گفت: اینکه امام جواد (ع) میفرمایند هر کسی عمه من را زیارت کند، بهشت بر او واجب میشود، نشان میدهد به عمه خود افتخار میکنند.
استاد حوزه علمیه گفت: آیتالله مرعشی نجفی یک سال به امیرالمؤمنین (ع) توسل کردند تا قبر حضرت زهرا سلامالله علیها را پیدا کنند تا اینکه امام صادق علیهالسلام در عالم رؤیا به این عالم گفتند که اگر ثواب زیارت قبر مادرت زهرا سلامالله علیها را میخواهی بر تو باد که به زیارت کریمه اهل بیت (س) بروی ایشان سؤال کرد که کریمه اهل بیت (س) کیست؟ فرمودند فاطمه بنت موسی (ع) در قم.
وی با بیان اینکه امام کاظم چهار دختر داشتند که همه آنها فاطمه نام داشتند، گفت: فاطمه صغری در آشتیان و فاطمه کبری حضرت معصومه (س) در قم هستند، فاطمه اخری در رشت و فاطمه وسطی در باکو بارگاه دارند و با اینکه حضرت فاطمه معصومه سلامالله علیها دومین دختر ایشان بودند، اما به خاطر بزرگی و عظمتشان ایشان را فاطمه کبری نامیدند.
حجتالاسلام بندانی نیشابوری ادامه داد: بعد از حملهای که در ساوه به کاروان حضرت معصومه (س) شد و ایشان قصد آمدن به قم را کردند مردم قم به استقبال ایشان رفتند و فرشهای خانه خود را زیر پای شتر ایشان پهن کردند و کوچهها را با گلاب شستشو دادند و با اینکه کجاوه ایشان پوشیده بود مردان به خاطر تعظیم ایشان به کجاوه نگاه نمیکردند و سرهایشان پایین بود و زنان اشراف قم برای خادمی حضرت در طول شبانهروز ثبتنام میکردند تا هر یک ساعت یک نفر خادم حضرت بشود و افتخار خادمی ایشان را برای خود ثبت کند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/ ۹۱۱