تحلیلگر سیاسی لبنان:

پروژه تضعیف انتخابات ایران شکست خورد

طلال عتریسی گفت: علیرغم تبلیغات خارجی و فشار‌های فراوان کشور‌های غربی، مردم ایران در جریان انتخابات ریاست جمهوری حضور باشکوهی پای صندوق‌های رأی داشتند.
کد خبر: ۴۶۳۴۵۳
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۶ - 23June 2021

پروژه تضعیف انتخابات ایران شکست خورد

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. حضور پرشکوه و گسترده مردمی در این انتخابات در سراسر ایران توجه بسیاری از رسانه‌های منطقه و جهان را به خود جلب کرد. در همین راستا، «طلال عتریسی» تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان اظهار داشت: «انتخابات ریاست جمهوری در ایران بار دیگر ثابت کرد که در جمهوری اسلامی یک حکومت باثبات روی کار است؛ حکومتی که هیچگاه از آرا ملت خود نهراسیده است».

 کارشناس برجسته لبنانی همچنین تأکید کرد: «ایران دارای یک قدرت و انسجام داخلیِ بی‌نظیر است و از این پس از قدرت بیشتری برای حضور در منطقه برخوردار خواهد بود. برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران نشان داد که تمامی تلاش‌های خارجی برای فتنه‌انگیزی در ایران و تضعیف آن بی‌نتیجه بوده است». ‬

در ادامه مشروح گفت‌وگو با طلال عتریسی، تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز مطالعات سیاسی دانشگاه لبنان را می‌خوانید:

همانطور که می‌دانید سیزدهمین دوره از انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران جمعه گذشته برگزار شد. برگزاری این انتخابات با حضور گسترده مردمی علیرغم هجمه‌ها و تبلیغات خارجی گسترده علیه آن را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

نکته قابل تأمل درباره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران این است که این انتخابات در سایه فشار‌های گسترده خارجی برگزار شد. سران کشور‌های غربی و نیز رسانه‌های آن‌ها به‌صورت مداوم مردم را به عدم مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران دعوت کردند. علت این مسئله هم آن بود که آن‌ها می‌خواستند از این رهگذر اینگونه القا کنند که مردم ایران به‌نظام جمهوری اسلامی اعتماد ندارند.

اما آنچه که اتفاق افتاد، ضربه محکمی به‌تمامی تلاش‌های خارجی برای تضعیف میزان مشارکت در انتخابات بود. انتخابات ریاست جمهوری در ایران یکبار دیگر ثابت کرد که در جمهوری اسلامی یک حکومتِ باثبات روی کار است؛ حکومتی که هیچگاه از آرا ملت خود نهراسیده است. یکی از ویژگی‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران این است که همواره بر لزوم مشارکت گسترده در انتخابات تأکید دارد. همانطور که گفتم این مسئله نشان می‌دهد که رهبران ایران از آرا ملت خود هیچ هراسی ندارند.

 به نظر شما برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران و نیز نتایج حاصل از آنچه تأثیری در آینده تحولات منطقه‌ای به دنبال خواهد داشت؟

بدون شک برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران و نتایج حاصل از آن تأثیر بسزایی در آینده تحولات منطقه‌ای دارد. ما در جریان برگزاری انتخابات شاهد حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی بودیم. این مسئله را نیز باید اضافه کرد که آقای «ابراهیم رئیسی» آرا بسیار زیادی را به خود اختصاص داد.

این بدان معناست که ایران دارای یک قدرت و انسجام داخلیِ بی‌نظیر است و از این پس از قدرت بیشتری برای حضور در منطقه برخوردار خواهد بود. برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران نشان داد که تمامی تلاش‌های خارجی برای فتنه‌انگیزی در ایران و تضعیف آن بی‌نتیجه بوده است. ایران با یک وحدت، انسجام و قدرتِ دوچندان از آزمون سخت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، خارج شد.

پرسش دیگر درباره تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی به ریاست «نفتالی بنت» است. این کابینه یک کابینه ائتلافی است و بسیاری از کارشناسان و ناظران سیاسی آن را ضعیف و شکننده توصیف می‌کنند. ارزیابی شما از آینده سیاسی کابینه جدید رژیم صهیونیستی چیست؟

کابینه جدید رژیم صهیونیستی یک کابینه شکننده است. کاملاً واضح است که اعضای این کابینه و به‌ویژه رئیس آن یعنی «نفتالی بنت» دچار آشفتگی و سردرگمی هستند. آن‌ها به هیچ وجه نمی‌دانند که چگونه باید به بحران‌های کنونی در اراضی اشغالی پایان دهند.

البته به این مسئله نیز باید توجه داشت که اعضای کابینه کنونی رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را به کار بسته‌اند تا نشان دهند که از نتانیاهو قوی‌تر هستند. آن‌ها اکنون اینگونه القا می‌کنند که قدرت بیشتری از نتانیاهو دارند. کابینه جدید از ورود به هر گونه نبرد جدید با مقاومت هراس دارد. این کابینه علاوه بر سلسله بحران‌ها و مشکلات داخلی با یک بحران دیگر به نام نتانیاهو مواجه است. نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی از هیچ تلاشی برای ساقط کردن کابینه بنت دریغ نخواهد کرد.

به‌طور خلاصه باید گفت که کابینه جدید رژیم صهیونیستی به هیچ وجه قوی‌تر از کابینه پیشین این رژیم نیست. کابینه بنت نه می‌تواند ضربه‌ای به گروه‌های مقاومت فلسطین بزند و نه می‌تواند بحران‌های داخلی اراضی اشغالی را حل و فصل کند.

از زمان پایان نبرد «شمشیر قدس» تاکنون گروه‌های مقاومت اسلامی فلسطین توانسته‌اند قواعد درگیری جدیدی را به دشمن صهیونیستی تحمیل کنند. به نظر شما آیا قواعد جدید معادله نبرد در اراضی اشغالی تاکنون مثمرثمر بوده است؟

بله کاملاً درست است. گروه‌های مقاومت در فلسطین قواعد درگیری جدیدی را در اراضی اشغالی حاکم کردند. اکنون آنچه که در قدس اشغالی، کرانه باختری و اراضی اشغالی سال ۱۹۴۸ می‌گذرد، با غزه ارتباط مستقیم دارد. گروه‌های مقاومت این پیام را به صهیونیست‌ها مخابره کردند که در قبال تحولات مختلف در سراسر اراضی اشغالی، دست بسته نخواهند نشست و سکوت نخواهند کرد.

اکنون صهیونیست‌ها به‌خوبی می‌دانند که هرگونه تجاوز جدید به قدس اشغالی و مسجدالاقصی با پاسخی از سوی نوار غزه مواجه خواهد شد. بنابراین، کاملاً روشن است که قواعد درگیری در معادله نبرد میان فلسطینیان و صهیونیست‌ها دستخوش تغییرات اساسی شده است.

منبع:

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار