به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، این مطلب را حجتالاسلاموالمسلمین جواد نظافت از رزمندگان تخریب در دوران دفاع مقدس در محفل رزمندگان تخریب لشکر 21 امام رضا(ع) در مسجد امام سجاد(ع) مشهد عنوان کرد و افزود: سخت تر از حفظ خودمان حفظ فرزندانمان است. در این زمانه پرآشوب چگونه می توانیم فرزندانمان را حفظ کنیم.
شرکتکنندگان این مراسم رزمندگانی بودند که دیروز در سنگر تخریب بهعنوان خط شکن و جلودار دیگر رزمندگان بودند و امروز باگذشت سیوهفت سال از پایان آن روزهای حماسه با اینکه موی سپید کردند اما هنوز دلشان جوان و باهمان شور جوانی آماده فداکاری و دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی هستند. خنده بر لبهایشان بود و صفا و صمیمیت در گفتار و برخوردشان دیده می شد و جمعی از آنها یادگارهایی از آن روزها بر تن داشتند.
شهید علیزاده کمحرف و پرکار
در این نشست صمیمانه که به یاد شهیدان محمدعلی مقدسیان، اکبر شیرزاد و غلامرضا علیزاده سه تن از شهدای تخریب برگزارشده بود ابتدا علیرضا یوسفی فرمانده تخریب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مظلوم تخریب در خصوص شهید علیزاده که بهتازگی به خیل شهدا پیوست است گفت: او از نیروهای کمحرف و پرکار بود. در اوقات فراغت که معمولاً دوستان در آسایشگاه باهم گپ و گفت داشتند او یا به مطالعه می پرداخت یا مشغول تلاوت قرآن و راز و نیاز بود.
وی افزود: وقتی کسی که شناخت از شهید علیزاده نداشت و او را می دید فکر نمی کرد که با او با این کمحرفی بتواند از عهده مأموریتهای محوله بربیاید اما پای عمل که می رسید محکم پایکار بود.در مین کاری و معبر زدن از نیروهای فعال بود. شهید علیزاده در مباحث تخصصی و تاکتیکی توجیه بود و هم در انجام امور محوله چالاک بود. اقدامات این شهید عزیز بعد از عملیات بدر و در جاده خندق شاهکار و تلاشهای او سرآمد بود.
فرمانده تخریب لشکر 21 امام رضا(ع) از شهیدان شیرزاد و مقدسیان یادکرد و خاطرنشان کرد: شهید شیرزاد اهل بجستان بود که بااینکه دانشجو بود از اوایل جنگ در جبهه حضور پیدا کرد و در واحد تخریب مشغول به خدمت شد. مداح با اخلاصی بود و بانوای گرمش به جمع صفای خاصی می داد. سخنانش بسیار نافذ و تأثیرگذار بود. در معبر زدن و مین کاری نیز فعال بود. شهید محمدعلی مقدسیان نوجوان باصفا و کمحرف و سختکوشی بود. پدر شهید او و دیگر همرزمانش را برای انجام عملیات به خط مقدم برد و شاهد حرکت فرزندش به سمت دشمن بود. وقتی خبر مفقود شدن علی را به ما دادند به پدرش گفتم با شرایط پیشآمده شما برگردید عقب. اما او گفت: علی برای خودش آمده و من هم برای خودم آمدم و هر کس وظیفه ای دارد.
علی ماندنی نبود
در ادامه احمد فیض آبادی از نیروهای واحد تخریب به بیان خصوصیات و ویژگیهای شهید مقدسیان پرداخت و اظهار داشت: حرف از علی زدن داغ دلم را تازه می کند. ورود من به تخریب با سه نفر دیگر از رفقا که باهم می خواستیم به جبهه اعزام بشویم انجام شد. بااینکه 17 سال بیشتر سن نداشت اما صبر و متانت او در حین آموزش مثال زدنی بود. بااینکه جثه ضعیفی داشت اما در حمل مین ها بااینکه کار سختی بود اما خم به ابرو نمی آورد.
وی ادامه داد: سینه زنی های واحد تخریب معروف بود اما شهید مقدسیان اهل هیاهو نبود. همیشه یکگوشه را انتخاب می کرد و سر بر دیوار می گذاشت و در حال و هوای خودش بود و اگر به او نگاه می کردی، می دیدی که اشک پهنای صورتش را گرفته است. بااینحالی که او داشت معتقد بودم که علی ماندنی نیست و همین شد که بعد از یک سال از پایان آموزش به شهادت رسید. او شجاع و متواضع بود.
فیض آبادی گفت: زمان خداحافظی رفقا به ما یقین شد که آخرین دیدار ما با محمدعلی است. وقتی او و دیگر همرزمانش به خط زدند پدر علی با ما بود. نیروها در عقب نشینی کربلای 8 عقب برگشتند و شهید مقدسیآنهمراهشان نبود. آنها بدون اینکه متوجه باشند پدر شهید مقدسیان در جمعشان حضور دارد شروع کردند به شرح عملیات و در محاصره قرار گرفتن نیروها و اینکه محمدعلی چگونه تیرخورده بود. اما این کوه صبر تسبیح در دست مشغول به ذکر بود و به ما هم روحیه می داد بعد از پایان سخنان دوستان از جمع خارج شد و روی خط خودمان رفت و نگاهی به خط عراق انداخت.
باید پاک از دنیا برویم
سخنران بعدی این محفل حجتالاسلاموالمسلمین جواد نظافت بود. وی با بااهمیت دانستن سرکشی از جانبازان و توصیه به انجام آن گفت: ما محتاج دیدار جانبازان هستیم. دشمن در سالهای متمادی یک نبرد ناجوانمردانه ای را شروع کرده است. آنها نقشه هایشان را قدمبهقدم اجرا می کنند. آنها در حال انجام یک انقلاب جنسی از طریق تحریک شهوات هستند. سخت تر از حفظ خودمان حفظ فرزندانمان است. در این زمانه پرآشوب چگونه می توانیم فرزندانمان را حفظ کنیم. اگر فرزندانمان با خاطرات شهدا انس بگیرند بیمهشدهاند. آسانترین راه تربیت انس با شهدا است. چون در سیره زندگی شهدا که آنهم درجاتشان متفاوت است همه فضائل وجود دارد.
وی در خصوص شیوه تربیتی والدین شهدا که از آنها جوانانی مدافع اسلام ساخته بود افزود: شهید مقدسیان جسم کوچک اما روح بلند داشت. وقتی پدر بزرگوار او را دیدم فهمیدم که او مدیون پدرش است. نقش پدر و مادر در تربیت فرزندان یک نقش کلیدی است.
استاد حوزه در ادامه خاطرنشان کرد: تربیت آسان نیست و باید برای آن هزینه بپردازیم. هزینه اش وقت گذاشتن، لقمه حلال و رفیق خوب است. اگر فرزندان را با رفیق خوب مرتبط کنید کار تمام است.
حجتالاسلاموالمسلمین نظافت با اشاره به اینکه نسل جدید با نسل قبل تفاوتهایی دارد اظهار داشت: ما محتاجیم به سر زدن به جانبازان و آسایشگاه معلولین. یکی از عیبهای این نسل طلبکار بودن آنها است. نسل ما روی پای خود ایستاد اما همین نسل گذشته با این تفکر که ما سرد و گرم روزگار را کشیدیم و نباید بگذاریم فرزندانمان مانند ما باشند ناز آنها را کشیدند و بهگونهای شد که هر چه به آنها دادند بازهم کم است و راضی نمی شوند و قدر نمی دانند. راهحل این راه هم اسلام برای ما مشخص کرده. راهکار این است که سربزنید به آنهایی که علی الظاهر نعمتهایشان کم است.
وی خصوصیت این محافل را تجدید خاطره آن روزهای دفاع مقدس دانست و تأکید کرد: این گردهمایی ها حداقل فایده ای که دارد این است که همدیگر را می بینیم و خاطرات بر ایمان تکرار می شود اما بزرگترین هدفمان از این نشستها باید این باشد که به همدیگر کمک کنیم تا پاک از دنیا برویم.
حجتالاسلاموالمسلمین جواد نظافت افزود: در دوران جنگ همه مردم درگیر جنگ بودند ولی عده ای خاص که خواص بودند عازم جبهه شدند. شما در آن روزها بهعنوان تخریبچی انجاموظیفه می کردید و امروز نیز باید خطشکن و از همه جلوتر باشید. ما مسئولیت داریم. خواص جامعه آن نیروهای اثرگذاری هستند که سرنوشت جامعه دست آنها است. ما غفلت کردیم و به دنبال زندگی خودمان رفتیم که وضعیت جامعه اینگونه شد مبارزه تمام نشده است.
استاد حوزه در بخش پایانی سخنانش گفت: به هم توجه داشته باشیم و از حال همدیگر باخبر باشیم. نیروهای جنگ این ظرفیت رادارند که جوانان خانواده را راهنمایی و هدایت کنند و با آنها نشست و برخواست داشته باشند. بچه ها محاصره شدیم و حلقه محاصره تنگتر می شود. عده ای دنبال این هستند که ما را بدهکار کرده و حقایق را وارونه جلوه دهند. غیرتمندانه به خاطر خدا قیام کنید.جلساتی را تشکیل بدهیم و با ارائه راهکار به حل معضلات بپردازیم. هر یک از شما می تواند علمی را بردارد. تحرک و پویایی و فعالیت داشته باشید و هر کس هر کاری می تواند انجام دهد عمرتان را صرف خدا کنید که فردا غصه می خورید. ما اگر خودمان را حفظ کنیم درجاتمان از شهدا بالاتر است چون نبرد فرهنگی و جنگ با نفس بهمراتب سختتر از جنگ نظامی است.
در ادامه این نشست خلیل نژاد، رجبی راد و محمدی خاطراتی از شهیدان شیرزاد، مقدسیان و علیزاده بیان کردند.