به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «علیرضا ساوری»، مشاور ارشد و رئیس دبیرخانه پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در گفتوگویی در خصوص تشریح چگونگی تحول قوه قضائیه بر اساس سند مترقی و ابلاغ شدهی اخیر، اظهار داشت: مطالبات مقام معظم رهبری روی سند تحول قضایی محقق شده و ۱۳ چرخش تحول آفرین در این سند مورد اشاره بوده است.
ساوری عدالت محوری، سرعت و دقت در بررسی و رسیدگی به پروندهها، حفظ حرمت و کرامت ارباب رجوع را از جمله محورهای این سند دانست و افزود: قوه قضائیه در حقیقت از شیوههای سنتیِ رسیدگی به پروندهها جدا شده و فصل نوینی را درون خود ایجاد کرده است.
ساوری ۷۰ درصد سند مذکور را مربوط به حکمرانی دادهها و چرخش هدفمند اطلاعات در سامانهها دانست و گفت: از این پس مردم از مراجعات غیر ضروری به دادگاهها خودداری کرده و از زمان ارائه دادخواست تا پیگیری پرونده، از یک سامانه جامع استفاده میشود.
ساوری از شکل گیری اتاقهای دادرسی الکترونیک در راستای اجرای سند تحول قضایی خبر داد و گفت: بسیاری از پروندهها میان نیروی انتظامی و قوه قضائیه بهصورت الکترونیک تبادل میشود و مردم نیازی ندارند به مراکز مراجعه کنند.
رئیس دبیرخانه پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در عین حال بهرهگیری از سامانههای الکترونیکی را موجب پیشگیری از وقوع جرائم عنوان کرد و گفت: از این پس شاهد ارتقای سرمایه اجتماعی و اعتماد به قوه قضائیه خواهیم بود.
ساوری یادآور شد: در گذشته مردم با مشقت بسیار یک پرونده را بهعنوان شکایت ثبت میکردند، ولی امروز شاهد شرایطی در کشور هستیم که روشهای سنتی گذشته تکرار نخواهد شد و قوه قضائیه با تغییر مدیریت، مسیر کنونی را تغییر نخواهد داد.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ ۹۱۱