کشورهای فروشنده تسلیحات شیمیایی به عراق، بمباران سردشت را انکار کردند
سرهنگ دلاور گفت: کشورهایی که خود عامل فروش تسلیحات شیمیایی و میکروبی به عراق بودند، نه تنها واکنش خاصی به بمباران شیمیایی سردشت نشان ندادند، بلکه آن را انکار کردند. 
به گزارش دفاعپرس از تبریز، سرهنگ «علی دلاور» فرمانده تیپ ۲۵ نزاجا در رزمایش مقابله با تهدیدهای شیمیایی و میکروبی به مناسبت روز مبارزه با سلاحهای شیمیایی و میکروبی، ضمن محکومیت استفاده از هرگونه سلاح شیمیایی و میکروبی اظهار داشت: نیروی هوایی رژیم بعث عراق در روز ۷ تیر ۱۳۶۶ شهر سردشت در استان آذربایجان غربی را با بمبهای شیمیایی و میکروبی خریداری شده از کشورهای اروپایی و آمریکا هدف قرار داد و مرگ و رنج هزاران شهروند غیرنظامی را رقم زد.
وی ادامه داد: بمبارانی که مرگ دهها نفر از ساکنان این شهر و مسمومیت هزاران نفر دیگر را به دنبال داشت و سکوت مجامع بین المللی در مورد این جنایت ناشی از نقش کشورهای اروپایی و آمریکایی در وقوع این حادثه بود. این کشورها که خود عامل فروش این تسلیحات شیمیایی و میکروبی به عراق بودند، نه تنها واکنش خاصی به این جنایت نشان ندادند، بلکه آن را انکار کردند.
دلاور افزود: در نهایت نیز مصوبه شورای امنیت سازمان ملل در محکومیت استفاده از سلاحهای شیمیایی و میکروبی علیه غیرنظامیان و جنایات جنگی آشکار «صدام» با وتوی استکبار جهانی آمریکا بی اثر ماند.
وی گفت: این رزمایش با هدف آموزش و ارزیابی تیمهای واکنش سریع جنگ نوین و بالا بردن توانمندی نیروها با دو اصل آموزش و تجهیزات در کنار هم، در راستای مقابله با تهاجم میکروبی و ویروسی دشمن و ارتقای توان دفاعی و همچنین بررسی سطح واکنش سریع نیروهای تیپ ۲۵ نیرو مخصوص نسبت به عملیات شیمیایی و میکروبی، در قالب اتاق گاز، انجام آمادگی بدنی با ماسک و تیراندازی به اهداف، تست تجهیزات ساخت کارکنان متخصص صنایع دفاع از قبیل ماسکهای نسیم، پیاده روی با تجهیزات جنگ نوین و ماسک جهت بالا بردن توان جسمی و دقت در عمل، برگزار شد.
فرمانده تیپ ۲۵ نزاجا خاطرنشان کرد: در این تمرین نظامی، تیمهای واکنش سریع جنگ نوین، با استقرار تجهیزات آزمایش گازهای شیمیایی و میکروبی و بکارگیری تجهیزات مقابله با این نوع آلودگیها در شرایط واقعی و استفاده سریع از ماسک و نحوه پاک کردن آلودگی از مناطق آلوده را به اجرا گذاشتند.
سرهنگ دلاور در انتهای رزمایش خاطر نشان کرد: اهمیت پدافند و آمادگی برای مقابله با تهدیدات جدید در دوره هشت سال دفاع مقدس با توجه به حملات شیمیایی و میکروبی که رژیم بعث عراق علیه نیروهای ما داشت، کاملاً مشهود بود و ما میبایست خود را به سلاحهای پدافندی در مقابل اینگونه حملات شیمیایی و میکروبی مجهز میکردیم.
وی گفت: امروز نیز با توجه به شیوع ویروس کرونا بحث آمادگی نیروها و تأمین تجهیزات مورد نیاز اهمیت ویژه ای پیدا کرده، لذا نیروهای مسلح باید در این خصوص آمادگی داشته باشند که اگر دوباره موردی این چنینی داشتیم در بحث ملی و سطح نیروهای نظامی غافلگیر نشویم.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال با شیوع ویروس کرونا در کشور تیمهای واکنش سریع جنگ نوین خودروهای خود را با اندکی تغییر به تمامی نقاط کلانشهر تبریز اعزام کرد و سطح شهر، معابر عمومی و منازل مسکونی ارتش را در چند مرحله ضدعفونی کرد.
انتهای پیام/
