امام جمعه شاهدیه:

بعضی از مشکلات ناشی از بی‌فکری خود ما است

حجت‌الاسلام دهقان نیری با بیان اینکه بعضی از مشکلات ناشی از بی فکری خود ما است گفت: اگر جوانی به دام اعتیاد بیفتد، این کار نتیجه بی‌فکری او است. بسیاری از مشکلاتی که امروز دامن‌گیر مردم شده است، ناشی از بی فکری و بی تدبیری دولت است.
کد خبر: ۴۶۶۰۱۶
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۲ - 09July 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یزد، حجت‌الاسلام «محمود دهقان نیری» امام جمعه شاهدیه یزد در خطبه این هفته اظهار داشت: دومین ندای پروردگار با واژه «یا ای‌ها الانسان» آیه ۶ سوره مبارکه انشقاق است که می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الْإِنسَانُ إِنَّکَ کَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّکَ کَدْحًا فَمُلَاقِیهِ».

وی به چند مطلب مهم و حیاتی در ذیل این آیه شریفه اشاره کرد و افزود: مطلب اول در باره واژه «کدحا» است. «کدح» به تلاش و کوششی گفته می‌شود که همراه با رنج و زحمت و سختی باشد؛ و این جمله اشاره به این مطلب دارد که زندگی انسان‌ها در این دنیا همواره با رنج و سختی همراه است.

امام جمعه شاهدیه افزود: خداوند متعال در سوره مبارکه بلد با چهار قسم مهم به این حقیقت اشاره فرموده است. «لَا أُقْسِمُ بِهَٰذَا الْبَلَدِ» ﻗﺴﻢ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺷﻬﺮ مکه. «وَأَنتَ حِلٌّ بِهَٰذَا الْبَلَدِ» قسم به پیامبر اسلام که ساکن شهر مکه است. «وَوَالِدٍ وَمَا وَلَدَ». قسم به ابراهیم و اسماعیل که بنیانگذار شهر مکه هستند. «لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنسَانَ فِی کَبَدٍ»؛ که ﻣﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺭﻧﺞ ﻭ ﺯﺣﻤﺖ ﺁﻓﺮﻳﺪﻳﻢ.

وی ادامه داد: علت رنج و سختی‌های دنیا متفاوت است. باید ریشه رنج‌ها را خوب بشناسیم تا بتوانیم با موضع‌گیری درست، این رنج‌ها را تبدیل به فرصت سازیم.

حجت الاسلام دهقان با بیان اینکه برخی از رنج‌ها نتیجه آثار وضعی اعمال ما است تصریح کرد: اثر وضعی اعمال ما نقد است و در همین دنیا به ما می‌رسد. اگر کسی غذای مسموم بخورد، بدون شک مسموم می‌شود.

وی با بیان اینکه بعضی از مشکلات ناشی از بی فکری خود ما است افزود: اگر جوانی به دام اعتیاد بیفتد، این کار نتیجه بی فکری او است. بسیاری از مشکلاتی که امروز دامنگیر مردم شده است، ناشی از بی فکری و بی تدبیری دولت است.

خطیب جمعه شاهدیه برخی از سختی‌ها را برای تربیت انسان دانست و افزود: چون انسان در سختی‌ها بهتر رشد می‌کند. اگر شب نبود هرگز بشر به فکر اختراع برق نمی‌افتاد، اگر بیماری نبود علم طب رشد نمی‌کرد.

وی ادامه داد: سختی‌ها برای بیدار شدن از خواب غفلت است. اگر جاده صاف و هموار باشد ممکن است انسان دچار خواب آلودگی شود، دست انداز جاده برای بیدار ماندن است.

امام جمعه شاهدیه یزد با بیان اینکه مشکلات برای ترفیع درجه است عنوان کرد: اگر یوسف می‌خواهد عزیز مصر شود باید به چاه بیفتد و طعم زندان را بچشد. سختی‌ها عامل امتحان الهی است. خداوند با این سختی‌ها بندگانش را امتحان می‌کند.

وی با اشاره به شهادت جوانترین امام معصوم حضرت جوادالائمه (علیه السلام) و ضمن عرض تسلیت این امام به یک سخن گهربار از آن حضرت که بیانگر راه رسیدن یک زندگی سالم است اشاره کرد و افزود: شخصی محضر حضرت جوادالائمه (علیه السلام مشرف) شد و عرض کرد: مرا سفارشی بفرمایید. امام علیه السلام فرمود: اگر سفارش کنم می‌پذیری و به آن عمل می‌کنی؟ گفت: آری.

وی ادامه داد: حضرت پنج راهکار مهم که لازمه یک زندگی سالم است به او سفارش کرد: ۱- «تَوَسَّدِ الصَّبْرَ». تکیه‌گاه زندگی خود صبر قرار بده، ۲- «وَاعْتَنِقِ الْفَقْرَ». طوق نیازمندی به خداوند متعال و اهل بیت علیهم السلام را به گردن بیاویز. چرا که انسان موجودی است که اگر احساس بی نیازی از خداوند کرد طغیان می‌کند.

وی با اشاره به آیه ۷ سوره علق «إِنَّ الْإِنسَانَ لَیَطْغَىٰ أَن رَّآهُ اسْتَغْنَىٰ» دیگر راهکار مهم زندگی سالم را بیان کرد: ۳- «وَارْفَضِ الشَّهَواتِ». شهوانی و تمایلات نفسانی را رها کن، ۴- «وَ خالِفِ الْهَوى». با هوای نفس مخالفت نما، ۵- «وَ اعْلَمْ أنَّکَ لَنْ تَخْلُو مِنْ عَیْنِ اللّهِ، فَانْظُرْ کَیْفَ تَکُونُ». بدان که هیچ‌گاه از دید خداوند پنهان و مخفى نخواهى ماند، پس مواظب باش که در چه حالتى خواهى بود.

حجت الاسلام دهقان با اشاره به سالروز فاجعه خونین مسجد گوهرشاد که عده زیادی از مردم و زائران حرم مطهر رضوی به جرم دفاع از حجاب توسط مأموران رضا خان پهلوی به خاک و خون کشیده شدند گفت: این روز به این دلیل در تاریخ انقلاب به نام روز عفاف و حجاب نامگذاری شده است.

وی به فلسفه و حکمت وجوپ حجاب از منظر قرآن کریم اشاره کرد و افزود: قرآن کریم فلسفه وجودی حجاب را در پنج محور بیان کرده است. ۱- حفظ امنیت بانوان. «ذَٰلِکَ أَدْنَىٰ أَن یُعْرَفْنَ فَلَا یُؤْذَیْنَ». ﺍﻳﻦ ﭘﻮﺷﺶ ﺑﻪ ﺍﻳﻨﻜﻪ زن‌ها ﺑﻪ ﻋﻔﺖ ﻭ ﭘﺎﻛﺪﺍﻣﻨی ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﺷﻮﻧﺪ ﻧﺰﺩﻳک ﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ﻭ ﺩﺭ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﻣﻮﺭﺩ ﺁﺯﺍﺭ و اذیت دیگران ﻗﺮﺍﺭ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮔﺮﻓﺖ، ۲-پیشگیری از ناهنجاری‌های اخلاقی ‏ «فَلَا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ». زنا ﺩﺭ هنگام سخن گفتن با ﻧﺮﻣﻰ ﻭ ﻃﻨّﺎﺯی حرف نزنند ﺗﺎ مبادا ﻛﺴی ﻛﻪ ﺑﻴﻤﺎﺭ ﺩﻝ ﺍﺳﺖ نسبت به آن‌ها ﻃﻤﻊ ﻛﻨﺪ، ۳- حفظ عفت و حیاء در جامعه «وَأَن یَسْتَعْفِفْنَ خَیْرٌ لَّهُنَّ». ﻭ ﭘﺎﻛﺪﺍﻣﻨی ﺑﺮﺍی ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮ است.

وی با اشاره به ویژگی‌های دختران شعیب ادامه داد: یکی از ویژگی‌ها این بود که در جامعه با حیا راه می‌رفتند. «تَمْشِی عَلَى اسْتِحْیَاءٍ». ﺑﺎ ﺣﺎﻟﺖ ﺷﺮم ﻭ ﺣﻴﺎ ﮔﺎم ﺑﺮ ﻣﻰﺩﺍﺷﺖ. قصص، ۴- حفظ طهارت و پاکی نفس «فَاسْأَلُوهُنَّ مِن وَرَاءِ حِجَابٍ ذَٰلِکُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکُمْ وَقُلُوبِهِنَّ». ﻭ ﺯﻣﺎﻧی ﻛﻪ ﺍﺯ ﻫﻤﺴﺮﺍن پیامبر چیزی ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ ﺍﺯ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﻭ ﺣﺠﺎﺑی ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ کار ﺑﺮﺍی ﻗﻠﺐ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻗﻠﺐﻫﺎی ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ، ۵- راهی برای تزکیه نفس «قُل لِّلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَیَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذَٰلِکَ أَزْکَىٰ لَهُمْ». ﺑﻪ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻣﺆﻣﻦ ﺑﮕﻮ: ﭼﺸﻤﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ از نگاه به نامحرم ﻓﺮﻭ ﺑﻨﺪﻧﺪ، ﻭ عفت ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺣﻔﻆ ﻛﻨﻨﺪ، که ﺍﻳﻦ کار ﺑﺮﺍی ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ.  

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار