کارشناس مسائل بین‌الملل مطرح کرد؛

پشت پرده توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه

آبشناس با بیان اینکه ابتکار و حرکت ایران در برگزاری گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی موفقت‌آمیز بود، گفت: توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه، بحران و تحولات کنونی را در افغانستان رقم زده است.
کد خبر: ۴۶۶۲۶۰
تاریخ انتشار: ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۳ - 11July 2021

پشت‌پرده توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «عماد آبشناس» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگویی، در ارزیابی خود از تحولات افغانستان و تأثیرات آن بر کشور‌های همسایه، اظهار داشت: مسئله امنیت افغانستان از امنیت ایران جدا نیست و این موضوعی نیست که ایران نسبت به آن بی‌تفاوت باشد.

وی یادآور شد: مشخص نیست آمریکایی‌ها در گفت‌وگو‌های خود با طالبان در دوحه چه توافقاتی انجام دادند و با تسلیحاتی که در اختیار طالبان قرار داده شد موجبات چنین شرایطی را فراهم آوردند که به‌سرعت بخش‌های بزرگی از افغانستان را در دست گرفتند.

 کارشناس مسائل بین‌الملل بیان کرد: این جریان ما را به یاد ماجرای خروج آمریکا از عراق و قدرت گرفتن داعش می‌اندازد، این‌هایی که زیر پرچم طالبان می‌جنگند همگی طالبان نیستند، بخشی از آن‌ها داعش، القاعده و بخشی نیز طالبان افغانستان هستند.

آبشناس خاطرنشان کرد: طالبان افغانستان تلاش می‌کند تا رابطه‌شان را با کشور‌های همجوار حفظ کند؛ حتی دیدیم که به تهران آمدند و با مقامات دولتی افغانستان نیز سر یک میز برای مذاکره نشستند، که خوشبختانه مذاکرات موفقیت آمیزی هم بود که تهران به راه انداخت.

وی ادامه داد: اگر احیاناً نقشه آمریکا مانند زمان ۲۰۰۷ باشد که از عراق خارج شد و عراق را به آشوب کشید، کشور‌های همسایه یعنی ایران، چین، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان نیز تحولات افغانستان متأثر خواهند شد، زیرا دمکرات‌ها چنین عادت‌هایی دارند و سیاستشان بر مبنای این است که مناطقی را که نمی‌توانند مدیریت کنند به آشوب می‌کشند.

 کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: خوشبختانه ایران حرکت خوبی انجام داد و باید ادامه دهد تا نهایتاً مردم افغانستان به صلح دست پیدا کنند.

آبشناس درباره ادعای طالبان مبنی بر در اختیار داشتن بیش از ۸۰ درصد از سرزمین افغانستان گفت: چیزی در معادلات سیاسی بعید به نظر نمی‌آید، در برهه‌ای از زمان در سوریه داعش توانست بخش‌های بزرگی را به دست گیرد همچنین در عراق، اما نتوانستند جنگ را تمام کنند لذا مهم این است که جنگ را چطور تمام می‌کنند.

وی در پایان گفت: نگهداشتن سرزمین کار ساده‌ای نیست در نهایت آن‌ها باید هرطور شده به توافقی برسند که صلح و آرامش برای مردم افغانستان باشد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها