به گزارش گروه اجتماعی " دفاع پرس "، سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده نیروی انتظامی در گردهمایی علمی- تخصصی روسای پلیس آگاهی به حساسیت ماموریتهای ناجا اشاره و اظهار داشت: پلیس آگاهی ویژگی خاص خود را دارد.
فرمانده نیروی انتظامی به ضرورت های مقابله با سرقت اشاره کرد و گفت: مقابله با سرقت باید مثل گذشته اولویت باشد و قرارگاه مبارزه با سرقت امسال با قوت و تجربه بیشتر به کار خود ادامه دهد؛ باید آسیبشناسی کنیم که نتیجه اقداماتی که صورت دادیم و انجام گرفته چقدر در امنیت و آرامش مردم تاثیرگذار بوده و چقدر پاسخگوی نیاز مردم بوده است.
این مقام ارشد انتظامی کشور بیان داشت: در بحث مبارزه با سرقت خرد، کلان، عنف و مسلحانه باید از تمام ظرفیتهای داخل ناجا و کشور استفاده کنیم.
وی گفت: اگر تکنولوژی در کشور آمده و باعث پیشرفت در کار و کشف سریع جرم شود باید از آن استفاده کنیم؛ تجمیع بانکهای اطلاعاتی در داخل و برون ناجا اولویت ما در سال 94 است.
سردار اشتری افزود: باید عواملی را که باعث میشود که فرد دست به سرقت بزند را شناسایی کنیم؛ آمارها نشان میدهد در سرقت خرد درصد بالایی از سارقان معتادان هستند.
وی با بیان این مطلب که ما به دنبال این نیستیم که فردی را بگیریم و پرونده درست کنیم تاکید کرد باید علت، عوامل و ریشهها را بررسی کنیم؛ باید کاری کنیم با هماهنگی دستگاههای ذیربط سرقت کاهش پیدا کند.
این مقام ارشد انتظامی با بیان این مطلب که مبارزه با مفاسد اقتصادی اولویت نیروی انتظامی است تصریح کرد: ما این آمادگی را داریم که محیط امنی را برای افرادی که کار اقتصادی مطابق با ضوابط را انجام میدهند را فراهم کنیم و همچنین از ادامه کار کسانی که با کار اقتصادی خود به کشور و مردم ضرر میرسانند جلوگیری میکنیم.
وی به بحث کشف علمی جرایم و پرهیز از بدرفتاری طبق فرمایشات مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: در بحث رعایت حقوق شهروندی و رفتار مناسب باید دقت لازم را داشته باشیم؛ البته اگر شرور به هنگام دستگیری مقاومت کند و با سلاح به ما حمله کند ما هم با سلاح با آن برخورد میکنیم ولی بعد از دستگیری رفتارش باید رفتار اسلامی باشد.
این مقام ارشد انتظامی کشور به تمرکز ناجا بر روی پروندهها اشاره و اظهار داشت: امروز نیروی انتظامی بر روی پروندهای که تمرکز کند 95 درصد کشف میکند؛ هر پروندهای که در حوزههای آگاهی، امنیت، فتوا و پیشگیری و ... باشد؛ البته بعضیها میگویند چرا بر روی همه پروندهها تمرکز نمیکند و پاسخ این است که تعداد پروندهها زیاد است.
سردار اشتری تاکید کرد: اصولا پروندهها کشف میشود و در سال گذشته تنها یک مورد داشتیم که اطلاعاتی به دست نیامد.
این مقام ارشد انتظامی به افزایش تجهیزات فنی و تخصصی پرداخت و گفت: ما نیازی نداریم که یکسری اقدامات را انجام دهیم تا طرف دستگیرشده اعتراف داشته باشد چراکه خیلی چیزها را به راحتی در میآوریم.
وی در ادامه به اقتدار ناجا پرداخت و گفت: اقتدار آگاهی باید با ترحم، رحمت و عدالت باشد؛ البته باید مجرمی وقتی که اسم آگاهی را میشنوند پشتشان بلرزد و ترس ورشان دارد.
اشتری با اشاره به کشف علمی جرایم و پرهیز از بدرفتاری با مجرم گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر این موضوع تاکید داشته اند و ما نیز به رعایت حقوق شهروندی در این زمینه تاکید داریم چرا که باید رفتار ما رفتار اسلامی باشد و با توجه به تجهیزات و امکاناتی که در اختیار داریم به کشف وقوع جرم برسیم.
وی گفت: امروز خدمت کردن در ناجا بهترین عبادت است زیرا برای مردم و برای رضای خداوند برای آرامش، امینت و آبروی مردم خدمت می کنید.
سردار اشتری افزود: زمانی که حقی از مردم ضایع می شود و شما این حق را بر می گردانید، لحظه شرینی است، بر این اساس به مسوولیت و جایگاه خود افتخار کنید.
وی با بیان اینکه تمام ماموریت های نیروی انتظامی حساسیت خاص خود را داشته اما پلیس آگاهی ویژگی خاص خود را دارد، ادامه داد: تمام اقدامات و ماموریت های سال گذشته و دو ماه امسال در حوزه سرقت و قاچاق و سایر ماموریت ها را با شیب و سرعت بیشتری انجام خواهیم داد.
فرمانده نیروی انتظامی گفت: از اولویت های امسال ما اجرای فرامین مقام معظم رهبری است که در حکم فرماندهی جدید نیروی انتظامی آمده و از جمله آن ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی، استمرار و ابتکار عمل است.
سردار اشتری افزود: خواست مقام معظم رهبری، نیازها و مطالبات مردم است بر این اساس باید پاسخگوی منویات رهبری و مطالبات مردم باشیم که البته کارگروهی برای تبیین فرامین رهبری و عملیاتی شدن آنها راه اندازی شده که این خواسته در قالب دستورالعمل به استان ها ابلاغ می شود تا در پایان امسال و سال آینده گزارش های لازم را ارایه کنند.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه باید مبارزه با سرقت مثل سال گذشته در اولویت قرار گیرد، گفت: قرارگاه مبارزه با سرقت باید با قوت و تجربه بیشتر به کار خود ادامه داده و آسیب شناسی شود که نتیجه اقدامات انجام شده تا چه میزان اثربخش بوده و آسایش و امنیت مردم را به ارمغان آورده است.
سردار اشتری با اشاره به استفاده از تجهیزات نوین و کشف علمی جرایم افزود: گام های خوبی در این زمینه برداشته شده اما باید از این ظرفیت بیشتر استفاده شود. بر این اساس در مبارزه با سرقت های خرد، کلان و مسلحانه باید از تمام توان و ظرفیت های داخل نیروی انتظامی بهره برداری شود و چنانچه در این حوزه تکنولوژی آمده که سبب پیشرفت در سرعت کشف جرم شود، استفاده کرد و چنانچه لازم است بانک های اطلاعاتی تجمیع شود، این اقدام صورت گیرد.
وی تجمیع بانک های اطلاعاتی در داخل و بیرون از ناجا را از دیگر اولویت های نیروی انتظامی عنوان کرد و گفت: در صورتیکه این بانک راه اندازی شود، ظرفیت کشف جرایم افزایش می یابد و این موضوع باید در کمیسیون عملیات و سایر کمیسیون های مربوطه پیگیری شود.
سردار اشتری با اشاره به شناسایی عوامل وقوع سرقت افزود: آمارها نشان می دهد که در سرقت های خرد، درصد بالایی از سارقان را معتادان تشکیل می دهند.
وی راه های کاهش آمار سرقت را اقدامات پیشگیرانه و پیش دستانه عنوان کرد و ادامه داد: نیروی انتظامی بدنبال تشکیل پرونده نیست، هر چند این کار انجام می شود و مجرمین دستگیر می شوند اما باید ریشه جرایم بررسی شود، بر این اساس باید با هماهنگی دستگاه های ذیربط و اقدامات کارشناسانه، سرقت کاهش یابد.
سردار اشتری تاکید کرد: اگر یک نفر سرقت کند، هیچ توجیهی ندارد اما دستگاه های متولی نظم و امنیت و افرادی که می توانند، کمک کنند باید پای کار بیایند، ممکن است عوامل اقتصادی و بیکاری و سایر موضوعات مختلف عامل سرقت باشد که باید این مساله کارشناسی شود زیرا این مساله نیازمند کار ریشه ای و آینده پژوهشی است که با همکاری دفاتر تحقیقاتی و مراکز دانشگاهی امکانپذیر است تا نتایج به مسئولان مربوطه منعکس شود.
وی گفت: اقدامات پیشگیرانه قبل از وقوع سرقت نیست باید اقداماتی انجام شود تا فردی به سمت سرقت نرود. باید دید در فرآیند جرم چه میزان هزینه برای خانواده و مجموعه نظام و سایر دستگاه های دولتی در پی خواهد داشت.
سردار اشتری اضافه کرد: امروز افتخار پلیس این است که پشتیبان مردم است از سوی دیگر اقتدار باید برای مجرمان و رافت، ترحم و عدالت برای مردم باشد، باید در پلیس آگاهی مقتدر بودن پلیس را منعکس کرده و به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: مردم باید آرامش و مجرمان باید دلهره داشته باشند زیرا این نوع اقتدار، بازدارندگی دارد.
به گفته سردار اشتری، اقتدار پلیس جمهوری اسلامی باید همراه با ترحم، رافت و عدالت باشد و پشت مجرمان باید با شنیدن نام پلیس آگاهی بلرزد نه اینکه پلیس را ببینند و به راحتی مرتکب جرم شوند.
فرمانده ناجا با بیان اینکه امروز اقتدار ناجا در وضعیت خوبی قرار دارد، گفت: باید این اقتدار بیشتر شود و اقتداری باشد که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، اقتداری که در آن زور نباشد مثل کشورهای اروپایی که پناهگاهی برای ظالمان و دولتمردان شده است.
سردار اشتری افزود: امروز ناجا با ابزار و امکاناتی که به لحاظ فنی و تخصصی در اختیار دارد چنانچه در پرونده ای تمرکز کند، 95 درصد منجر به کشف می شود هر چند در نمونه هایی 100 درصد به کشف رسیده ایم.
وی با اشاره به افزایش تجهیزات فنی و تخصصی در نیروی انتظامی برای کشف پرونده ها گفت: در بررسی پرونده ها نیاز نیست تا اقداماتی انجام تا اعترافاتی گرفته شود، بلکه از اشراف اطلاعاتی می توانیم، استفاده کنیم.
سردار اشتری به تقویت پیشگیری از لحاظ اجتماعی و فنی و همچنین کنترل سامانه های جرم زا از جمله سامان های ثبت شرکت ها، ثبت اسناد و املاک اشاره کرد و افزود: بخشی از تخلفات در این سامانه ها انجام می شود که باید پلیس آگاهی به این سامانه ها دسترسی و کنترل داشته باشد.
وی گفت: طبق حکم قضایی اجازه دارید بر این سامانه ها کنترل و نظارت داشته باشید و چنانچه در این حوزه مشکلاتی دارید، اعلام کنید هر چند طی جلساتی که با مسئولان دولت و قوه قضاییه داشته ایم، این مساله جزء نیازهای اولیه ما مطرح شده تا با دسترسی به بانک های اطلاعاتی در رسیدگی به جرایم استفاده کنید.
فرمانده نیروی انتظامی با تاکید بر مستند سازی از اقدامات انجام شده در ناجا، گفت: ضرورت دارد تا اقدامات انجام شده را مستند سازی و به مردم منعکس کنیم، به عنوان مثال چنانچه سرقت مسلحانه ای در محله ای انجام می شود باید اقدامات انجام شده از طریق رسانه ها و یا بازسازی محل جرم منعکس شود.
سردار اشتری افزود: مردم باید اقدامات مثبت پلیس را ببینند و حس کنند که البته این مساله جز موضوعاتی است که کمتر کار شده هر چند در این زمینه برخی استان ها اقدامات خوبی انجام داده اند، اما باید این مساله مورد توجه قرار گیرد که از ظرفیت درون استان ها استفاده شود.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به آگاه سازی مردم گفت: افرادی که در منزل خود مقدار زیادی از طلا و پول نگهداری می کنند باید آموزش و آگاهی لازم را دیده و بدانند که باید اشیای قیمتی خود را در بانک ها نگهداری کنند.
انتهای پیام/