فشار تل‌آویو روی قانونگذاران آمریکایی برای جلوگیری از احیای برجام

رژیم صهیونیستی نماینده‌های کنگره آمریکا را برای جلوگیری از بازگشت واشنگتن به توافق هسته‌ای برجام تحت فشار قرار داده است.
کد خبر: ۴۶۷۱۴۲
تاریخ انتشار: ۲۵ تير ۱۴۰۰ - ۱۹:۳۰ - 16July 2021

فشار تل‌آویو روی قانونگذاران آمریکایی برای جلوگیری از احیای برجامبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، یک رسانه آمریکایی گزارش داده رژیم صهیونیستی قانونگذاران آمریکایی را برای جلوگیری از احیای برجام تحت فشار قرار داده است.

روزنامه واشنگتن‌تایمز گزارش داده رژیم صهیونیستی در جریان سفر اخیر قانونگذاران هر دو حزب آمریکا به فلسطین اشغالی، آن‌ها را برای رد توافق هسته‌ای با ایران تحت فشار قرار داده‌اند.

سفر هیأت کنگره آمریکا

در هفته‌های گذشته، رسانه‌های آمریکا گزارش دادند گروهی از قانونگذاران جمهوری‌خواه و دموکرات آمریکایی برای رایزنی با کابینه ائتلافی جدید رژیم صهیونیستی درباره ایران به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند.

پایگاه صهیونیستی آی‌۲۴ گزارش داده «گئورگی میکس»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا سرپرستی هیأتی متشکل از ۱۰ قانونگذار جمهوری‌خواه و دموکرات را در این سفر به عهده داشته است.

پیام کابینه نفتالی بنت درباره برجام

روزنامه واشنگتن‌تایمز می‌گوید کابینه جدید رژیم صهیونیستی در آن دیدار از اعضای کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان خواسته از تلاش‌های «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای بازگشت به برجام حمایت نکنند.

«نیکول مالیوتاکیس»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان که یکی از اعضای هیئت کنگره آمریکا در سفر به فلسطین اشغالی بود به واشنگتن‌تایمز گفت: «آن‌ها تمایل ندارند ایالات متحده وارد توافق هسته‌ای شود.»

وی اضافه کرد: «به نظرم، شنیدن این مسئله برای هیئتی که عازم اسرائیل شده بود، به خصوص آن‌هایی که حامی توافق هسته‌ای بودند اهمیت داشت.»

واشنگتن‌تایمز نوشته میکس، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی در آن سفر بار دیگر بر تعهد آمریکا به اسرائیل تأکید کرده و گفته که هدفش از سرپرستی این هیئت از هر دو حزب آمریکا تأکید بر غیرحزبی بودن حمایت از اسرائیل بوده است.

«اندی بار»، نماینده ایالت کنتاکی که یکی دیگر از اعضای هیئت کنگره بوده گفته بزرگترین نتیجه این سفر اطلاع یافتن از این بوده که «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر فعلی رژیم صهیونیستی دیدگاهی مشابه با «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق این رژیم درباره ایران دارد.

اندی بار که جمهوری‌خواه است گفت: «دموکرات‌ها سعی داشتند مخالفت اسرائیل با توافق هسته‌ای را به نتانیاهو ربط بدهند، اما ماجرا اینطور نیست- اسرائیل با توافق هسته‌ای ایران مخالف است، چون توافق بدی است.»

بازبینی سیاست ایران توسط بنت

این در حالی است که برخی منابع رسانه‌ای اخیراً گزارش داده‌اند کابینه نفتالی بنت قصد دارد در مسیری کمی متفاوت با کابینه «بنیامین نتانیاهو» در پرونده مربوط به برنامه هسته‌ای ایران قدم بردارد. مطابق این ادعا، کابینه نفتالی بنت تلاش خواهد کرد از علنی کردن اختلافات با آمریکا در خصوص ایران بپرهیزد.

چندی پیش پایگاه «آکسیوس» به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود نفتالی بنت بازبینی سیاست‌های این رژیم در قبال ایران را آغاز کرده. این پایگاه نوشته بود با آنکه نفتالی بنت و بنیامین نتانیاهو هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند، نخست‌وزیر جدید قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

آکسیوس نوشته بود یکی از مسائل مورد بررسی در کابینه نفتالی بنت مداقه در باب این موضوع است که آیا وضعیت فعلی- که توافقی در مذاکرات برجام حاصل نشده و ایران در حال پیشبرد سریع برنامه هسته‌ای خود است- به نفع اسرائیل است یا حالتی که آمریکا و ایران هر دو برجام را به طور کامل اجرا کنند.

بازی پلیس بد-پلیس خوب

گروه دیگری از تحلیلگران، اختلافات ابرازشده از سوی مقام‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص ایران را بخشی از تقسیم کار میان دو طرف در راستای بازی «پلیس خوب-پلیس بد» برای گرفتن امتیازات حداکثری از ایران در مذاکرات هسته‌ای می‌دانند.

اخیراً اخباری از برخی توافقات پشت‌پرده میان مقام‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا برای همکاری علیه ایران به رسانه‌ها درز کرده است.

به عنوان مثال، چند هفته پیش خبرگزاری رویترز به نقل از برخی منابع مطلع گزارش داد دولت آمریکا به منظور انجام هماهنگی‌های بیشتر با رژیم صهیونیستی در خصوص مذاکرات وین، به دنبال به تأخیر انداختن زمان برگزاری دور هفتم این مذاکرات است.

رویترز نوشته بود کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوند گروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

علاوه بر این، پایگاه «اکسیوس» به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

آمریکا و رژیم صهیونیستی علاوه بر این، کارگروه مشترکی برای هماهنگی سیاست‌های ضد ایرانی خود تشکیل داده و در چارچوب آن به توافقاتی دست پیدا کرده‌اند.

ریاست این کارگره را مشاوران امنیت داخلی دو طرف یعنی «جیک سالیوان» از طرف آمریکا و «مئیر بن‌شابات» از طرف رژیم صهیونیستی به عهده دارند. مقام‌های ارشد نهاد‌های امنیتی، دیپلماتیک و اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل در جلسات این کارگروه شرکت می‌کنند.

کشور‌های غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعا‌ها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بار‌ها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند، اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشور‌های موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

انتهای پیام/ 112

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار