به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، منابع آگاه مصری خبر دادند که تلآویو برای امتیازگیری از مقاومت فلسطین، میانجی مصری در پروندههای تبادل اسرا، روند بازسازی نوار غزه و توافق آتشبس بلندمدت را تحت فشار گذاشته است.
منابع مذکور به روزنامه قطری «العربی الجدید» گفتند، تلآویو اینگونه تبلیغ میکند که مصر برای شکل گرفتن توافق تبادل اسرا به اندازه کافی به جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) و گروههای مقاومت مستقر در نوار غزه فشار نیاورده است.
طبق گفته این منابع، هیأت امنیتی اسرائیلی که اخیرا وارد قاهره شده است ادعاهای یادشده را مطرح کرده و گفته است که مصر برگهای بسیاری برای اعمال فشار بر حماس دارد تا آنها را به پیشبرد معامله و امتیازدهی مجبور کند.
از سوی دیگر، منابع مصری فاش کردند، تلآویو در یکی از گفتگوها با طرف مصری درباره امکان مشارکت طرفی که «مخالف قاهره» خوانده شده، سخنانی به میان آورده است.
بر اساس این گزارش، «یارون بلوم» هماهنگکننده امور اسرا و مفقودشدگان در کابینه رژیم صهیونیستی اخیرا در تماس تلفنی با «احمد عبدالخالق» مسئول پرونده فلسطین در سازمان اطلاعات مصر خبر داده است که ترکیه با توجه به روابط مستحکمی و قویای که با حماس دارد، برای میانجیگری در پروند اسرا اعلام آمادگی کرده است.
منابع مذکور میگویند که مصر این پیام را یک مانور برای اعمال فشار بر این کشور تلقی میکند تا این گونه روند مذاکرات با شروط تلآویو تسریع شود.
منابع مصری با اشاره به اینکه قاهره اخیرا در چند تماس با تلآویو سعی کرده جلوی این اعمال فشارها را بگیرد، خبر دادند که برخی مقامات دستگاه اطلاعات این کشور در جریان گفتوگوی عادیسازی روابط با آنکارا از طرف ترکیهای درباره اعلام آمادگی این کشور برای میانجیگری در پرونده تبادل اسرا سؤال کردهاند که آنکار این موضوع را به کلی تکذیب کرده است.
طبق این گزارش، در جریان گفتوگوی تلفنی مقامات سازمان اطلاعات مصر با سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، مقامات حماس تأکید کردهاند که از هیچگونه پیشنهادی در این خصوص اطلاعی ندارند و با تلاشهای صورت گرفته جزء در چارچوب مذاکرات تبادل اسرا با طرفهای فعلی یعنی مصر، قطر، آلمان و نروژ تعامل نداشتهاند.
منابع یادشده همچنین خبر دادند، کابینه تلآویو درباره پیشنهادهایی که در مذاکرات غیرمستقیم قاهره ارائه شده، به توافقی دست نیافتهاند و از سوی دیگر، «با توجه به ملاحظات داخلی در [فلسطین اشغالی]و همزمان با پافشاری تندروهای کابینه اسرائیل برای اعمال فشار بیشتر بر حماس به منظور امتیازدهی و عدم پاسخگویی به خواستههای امنیتی که این جنبش مطرح کرده است، اختلافات شدیدی در محفل تصمیمسازان اسرائیل درباره عوامل تعیینکننده معامله [تبادل اسرا]وجود دارد».
منابع مذکور میگویند، بهرغم موانع بسیاری که در مسیر تبادل اسرا وجود دارد، اما پیشرفت چشمگیری نیز اخیرا در گفتگوها صورت گرفته و قاهره توانسته تلآویو را مجاب کند که اجازه ورود برخی اقلام اساسی مورد نیاز به نوار غزه راه بدهد، گذرگاهها را به صورت تدریجی بازگشایی کند و محدوده ماهیگیری برای صیادان نوار غزه بیشتر کند تا اینگونه از تنش نظامی مجدد میان دو طرف جلوگیری شود.
در ادامه این گزارش آمده است که پس از تماسهای متقابل میان قاهره و تلآویو و با هماهنگیهای حماس، سه طرف بر سر ساز و کار جدیدی برای وارد کردن کمکهای مالی قطر به نوار غزه به توافقاتی دست پیدا کردهاند به نحوی که انتقال پول از راه بانکهای فلسطینی مستقر در نوار غزه تضمین شده است و کمیته قطری این پول را از بانکهای مذکور دریافت میکند و آن را به بانک البرید (پست بانک) منتقل میکند تا این نقل و انتقالات، پول میان مردم توزیع شود البته مشروط بر اینکه مقامات تلآویو نام افرادی را که از این پول استفاده میکنند، مورد بررسی قرار دهند.
این گفتگوها پس از آن صورت گرفت که یک هیأت امنیتی بلندپایه به ریاست «نمرود شفر» رئیس شورای امنیت رژیم صهیونیستی وارد قاهره شد تا با میانجیگری مقامات سازمان اطلاعات مصر در مذاکرات غیرمستقیم با حماس مشارکت کند.
انتهای پیام/ 112