دبیر اندیشکده روابط بین‌الملل:

آمریکا زیرساخت‌های کشور افغانستان را نابود کرده است

ابید گفت: آمریکا دو دهه پیش به بهانه مبارزه با تروریسم، در افغانستان حضور پیدا کرد، اما تنها کاری که انجام داد نابودی زیرساخت‌های کشور افغانستان بود.
کد خبر: ۴۶۷۶۴۴
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۳ - 19July 2021

اراده بین المللی برای حل مشکل افغانستان وجود ندارد

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «سلیمان ابید» دبیر اندیشکده روابط بین‌الملل در گفت‌وگویی با بیان اینکه افغانستان در یک دوره ۴۰ ساله بحران‌های مختلفی را پشت سر گذاشته است، اظهار داشت: بعد از سقوط ژنرال داوود و حکومت‌های کمونیستی در افغانستان، بیش از چهار دهه است که سیستم و نظام حکومتی در افغانستان دچار فروپاشی شده است و این مسئله آثار و تبعاتی برای مردم افغانستان، کشور‌های همسایه و نظام بین‌الملل به همراه داشته است.

وی با تصریح بر این موضوع که اراده بین‌الملل از طریق سازمان ملل و شورای امنیت برای حل بحران‌های افغانستان وجود ندارد، اظهار کرد: آمریکا بیش از یک دهه پیش به بهانه مبارزه با تروریسم، در افغانستان حضور پیدا کرد، اما تنها کاری که انجام داد نابودی زیرساخت‌های این کشور بود. آمریکا بعد از اینکه ۲۰ سال در این کشور باقی ماند دستاوردی جز نابودی امنیت و پیشرفت افغانستان نداشته است.

ابید از بازگشت افغانستان به ۷۰ سال قبل به دلیل تهاجمات شوروی و آمریکا و جنگ‌های داخلی گفت و عنوان کرد: امروز متأسفانه افغانستان هیچ مزیت اقتصادی ندارد و هیچ کمک داخلی و بین‌المللی به این کشور صورت نمی‌گیرد. از سوی دیگر متأسفانه دولت مستقر یعنی اشرف‌غنی نیز نتوانست محبوبیتی در داخل افغانستان ایجاد کند، زیرا عملاً اقدامی برای توسعه این کشور انجام نداد. همچنین اشرف‌غنی موفق نشد با گروه‌های مخالف خود مذاکره و به‌نوعی مشکلات راه‌حل و فصل کند.

وی با اشاره به اینکه تا قبل از خروج آمریکا از افغانستان، طالبان فقط ۱۰ تا ۱۵ فرمانداری در این کشور را در اختیار داشت، بیان کرد: به‌محض آغاز خروج نیرو‌های آمریکایی از این کشور طالبان به‌سرعت کشور افغانستان را تصرف کرد. در این میان اشرف غنی به‌جای آنکه مشکل افغانستان را برطرف کند با معاون خود یعنی عبدالله به آمریکا سفر کرد به امید آن که بایدن بتوانند مشکلات افغانستان را حل کند در حالی که عملاً هیچ رئیس جمهوری در آمریکا اراده‌ای برای حل مشکلات افغانستان نداشته و ندارد.

وی به مذاکرات میان دولت افغانستان و طالبان اشاره کرد و افزود: دولت افغانستان در مذاکرات با طالبان در موضع ضعف قرار دارد. در حالی که حتی گفته می‌شد حامد کرزای نیز در این مذاکرات حضور خواهد داشت، اما از نیمه راه بازگشت تا مشخص شود دولت افغانستان در این زمینه دچار ضعف جدی است.

دبیر اندیشکده روابط بین‌الملل با بیان اینکه شاید طالبان فاتحان خوبی باشند، اما قطعاً حاکمان خوبی نخواهند بود، اظهار کرد: آن‌ها در گذشته ثابت کرده‌اند به هیچ وجه حاکمان خوبی نیستند و نمی‌توانند برای مردم افغانستان پیشرفت و رستگاری به ارمغان بیاورند، زیرا حکمرانی مجموعه‌ای از عوامل سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و روابط بین‌الملل محسوب می‌شود. البته طالبان در دو دهه گذشته در حوزه دیپلماسی رشد خوبی کرده است و در حالی که حتی با زبان انگلیسی هم بیگانه بودند، اما هم اکنون به این زبان تسلط دارند.

ابید همچنین به تجهیز شدن نیرو‌های طالبان از نظر نظامی اشاره و تصریح کرد: بدون تردید سلاح‌های طالبان از آسمان نزول نکرده است بلکه کشور‌هایی وجود دارند که از نظر نظامی و لجستیک، طالبان را تقویت کرده‌اند و حتی آموزش داده‌اند.

منبع: رادیو گفت‌وگو

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها