کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با دفاع پرس:

ضعف استراتژیک آمریکا برای ارتش عراق موجب سقوط رمادی شد/ رمادی میدان آزمونی برای اتحاد شیعیان و اهل سنت

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به مهمترین عوامل سقوط رمادی گفت: ضعف استراتژیک ایالات متحده امریکا و دخل و تصرف مسائل قومی و قبیله ای موجب سقوط رمادی شد.
کد خبر: ۴۶۸۲۲
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵ - 23May 2015

ضعف استراتژیک آمریکا برای ارتش عراق موجب سقوط رمادی شد/ رمادی میدان آزمونی برای اتحاد شیعیان و اهل سنت

به گزارش خبرنگار بین الملل دفاع پرس،طرح تعامل با کردها و سنی های عراقی به عنوان دو کشور مستقل در کنگره آمریکا،چندی پیش مطرح شد به طوری که دولت این کشور موظف است بدون صدور مجوز توسط دولت بغداد اقدام به تسلیح کردها و سنی ها کند. بر همین اساس مقرر شده که ۲۵ درصد از بودجه آمریکا برای مبارزه با داعش در اختیار کردها و اهل تسنن در عراق قرار گیرد.

طرح تجزیه کشورهای عربی طرحی است که از سوی آمریکا نه تنها برای عراق که برای بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس روی میز قرار گرفته است در همین راستا با سیفی کارشناس مسائل غرب آسیا به گفت و گو پرداختیم.

یوسف سیفی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفت و گو با خبرنگار بین الملل دفاع پرس گفت: سناریوهای مختلفی  برای آینده مناطق مختلف  در ساختار تصمیم گیری  امریکا وجود دارد. آنچه در کنگره آمریکا بحث شد به نام طرح تجزیه نبوده آنچه در کنگره بحث شد به دولت آمریکا اجازه می دهد بدون اجازه دولت بغداد با نیروهای کرد و سنی ارتباط تسلیحاتی داشته باشد این تصمیم در راستای تجزیه عراق تحلیل می شود و یک طرح کلان منطقه ای  خاورمیانه شامل می شود.

وی ادامه داد: این طرح مخالفان قابل توجهی دارد که متحدین امریکا مثل ترکیه، عربستان واکنش های جدی نسبت به آن خواهند داشت. نکته مهم این است که به هرحال می دانیم امریکایی ها می خواهند هزینه هایشان را  کاهش بدهند و امریکا می خواهد اداره منطقه را به سمت موازنه قوا پیش ببرد اما وجود اغتشاشات عراق به نظر میرسد زمینه اجرای  آن وجود نداشته باشد..

سیفی پیرامون واکنش کردها و اهل سنت نسبت به این طرح آمریکایی تصریح کرد:  واکنش آنها  احتیاط امیز ومحافظه کارانه است، امکان اجرای این طرح خیلی کم است و آن به خاطر هزینه های قابل توجه برای امریکا است اگرچه این طرح  برای امریکا جذاب است اما هزینه دارد بنابراین موضع کردها و سنی ها محافظه کارانه است و آنها  می دانند در آینده نزدیک چنین اتفاقی نمی افتد .

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به دلایل سقوط رمادی اظهار کرد: دو عامل عمده وجود دارد یکی ضعف استراتژیک ایالات متحده  امریکا که در ارتش عراق نقش دارد و آنچنان که می دانیم  رمادی توسط نیروهای ارتش عر اق محافظت می شده و در امریکا نقدهای قابل توجهی به دولت شده است.

سیفی خاطر نشان کرد: نکته ای که در تمام مناطق عراق مطرح است و در رمادی نیز مطرح شده  دخل و تصرف مسائل  قبیله ای و قومی است تنها نیروهایی که می توانستند از سقوط رمادی جلوگیری کنند نیروهای مردمی بودند که با ورود انها مخالفت شد این پیشنهاد هم ازطرف سپاه بدر شد اما ترسی برای آنها وجود داشت که  شیعه ها بیایند و در رمادی مستقر شوند .

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: اتحاد ارتش و نیروهای مردمی موجب آزاد سازی رمادی می شود و یک نکته مهم است که جریان ایران و شیعه هراسی در عراق به طور ویژه توسط رسانه های نظام سلطه پیگیری می شود و آن این است که سنی ها در رمادی  از شیعه ها بیشتراز تروریست ها  می ترسند و یا بیشتر باید از شیعه ها بترسند. مهمترین نقطه ضعف در زمینه اتحاد عراق این موضوع است اما با توجه به عملکرد نیروهای مردمی عراق و همکاری اهل سنت که به کمک ارتش می روند و این همکاری  در زمینه اتحاد عراق موفقیت نیروهای مردمی و ارتش عراق محتمل است.

سیفی گفت:  در بحث آزاد سازی تکریت همکاری نیروهای شیعه و سنی  را داشتیم اگر نیروهای شیعه و سنی با هم بتونند این الگو را دررمادی  پیاده کنند موفق خواهند شد و هر مقدار فرایند این ادغام طولانی ترشود  پیشروی ضعیف تراست.

کارشناس مسائل غرب آسیا پیرامون نقش ایران در آزادسازی رمادی گفت: رمادی به اندازه ای حایز اهمیت است که در جبهه امریکایی ها با تمام برنامه ریزی که داشتند مشاهده شد توفیقی پیدا نکردند و ارتش نشان داد که  خیلی قابل اعتماد نیست، بنابراین جمعیت قابل توجهی از منطقه رمادی خارج شدند .در واقع در حال حاضر میدان امتحانی برای نیروهای مردمی فراهم شده و می توانند جایگاه خودشان را به عنوان ناجی عراق در برابر داعش دوباره نشان دهند وجمهوری اسلامی ایران خیلی روی این موضوع تاکید می کند و در چهارچوب استراتژی خود به ملت عراق کمک می کند.

وی در خصوص درصد مناطقی که در دست داعش است گفت: الان مناطقی که در دست داعش است متغیر است مثلا  منطقه جبه در رمادی ازاد شده و با توجه به تقسیم بندی این کشور نمی توان گفت الان دقیقا داعش کجاهستند چراکه دائم در حال جنگ و گریز هستند اما با سقوط رمادی 40 درصد عراق در دست داعش است و درگیری ها ادامه دارد .

سیفی در خصوص خطر داعش برای اماکن زیارتی در عراق گفت: نکته ای که در بحث سقوط رمادی هست این است که  پیش زمینه ذهنی برای این اقدام وجود داشت تحلیل ها این بود که استراتژی امریکا این است که می خواهد داعش را در سوریه محدود کند و این تصور بوجود امد که نیروهای داعش با توجه به شکست هایی که در عراق خوردند  از این موضوع استقبال می کنند بنابراین دست کشورهایی که به داعش کمک می کردند باز شد و از طریق سوریه کمک هایی به داعش کردند و به آنها تسلیحات دادند در همین راستا میزان کنترل ها برای رسیدن سلاح به داعش کاهش پیدا کرد و  نیروهای ارتش و امریکا تصورشان این بود که داعش می تواند  در سوریه تمرکز پیدا کند بنابراین انها رمادی را گرفتند در حال حاضر رمادی برای داعش پایگاه متزلزلی است و تهدید گرفتن کربلا تهدیدی بدون پشتوانه است.

انتهای پیام/ح

نظر شما
پربیننده ها