به گزارش خبرنگار دفاعپرس از مشهد، سردار سرتیپ دوم پاسدار «حسینعلی یوسفعلیزاده» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی در دیدار با نمایندگان منتخب مردم در شورای ششم شهر مشهد که در محل تالار جلسات پایانه انقلاب اسلامی برگزار شده بود، ضمن گرامیداشت سالروز عملیات مرصاد اظهار داشت: در سالگرد روزهای پایانی تهاجم مذبوحانه صدام هستیم. عملیات مرصاد در پنجم مرداد 1367، پایان هیمنه و شکوه پوشالی دشمنان ملت ایران و منافقانی بود که تجاوز خود را «فروغ جاویدان» نامیدند اما در تلاش برای دستیابی به هدف پوچ خود نابود شدند.
وی افزود: امام خمینی (ره) در پیامی به شهید شوشتری که با وساطت مرحوم حاج احمدآقا به دست ایشان رسید، چنین اظهار فرموده بودند که به خاطر مجاهدتهای مخلصانه و مؤثر شما در عملیات مرصاد، اگر آبرویی در قیامت داشته باشم، شخصاً شفیع شما خواهم بود و فرمایش امام عظیمالشأن، به روشنی حکایت از ایثارگری و جانفشانی شهید شوشتری و شهدای والامقام عملیات مرصاد دارد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برداشت بعثیها این بود که پس از صدور قطعنامه، بهترین فرصت برای اشغال مناطق و تحمیل تلفات و خسارات است. آنها برآورد کرده بودند که پس از سپری شدن یک جنگ هشت ساله، رزمندگان ما دست از دفاع شستهاند و دیگر توان ادامه جنگ را ندارند و بر مبنای همین تصور باطل، حزب بعث دوباره بهصورت سراسری جبهههای جنوب و غرب را آماج حملات گسترده خود قرار داد.
وی ادامه داد: با این حال، بازهم به محض آنکه بر آحاد ملت ما مسجل شد که رهبر حزب بعثی برای یک ماجراجویی جدید آماده شده و برای دستیابی به نیات شوم و شیطانی خود، دوباره دندان طمع تیز کرده است، رزمندگان خود را مجدداً به جبههها فرستادند و درحالی که خطوط مقدم به تدریج خالی از مدافع و رزمنده شده بود، به سرعت به حالت جنگی خود بازگشت و فرماندهان با همان جدیت و غیرت انقلابی که در اوج سالهای دفاع مقدس وجود داشت، خطوط دفاعی را تشکیل دادند.
یوسفعلیزاده گفت: ماحصل این آمادگی، به درک واصل شدن بیش از دو هزار منافق مسلح و تار و مار شدن ارتش مزدورانی بود که از هیچ تلاشی برای آسیب رساندن به مردم و نظام دریغ نداشتند. علاوه بر این، به برکت فتح عظیم رزمندگان اسلام در عملیات مرصاد، صدام دوباره در موضع انفعال قرار گرفت و وادار شد تا منطقه را ترک کند و نیروهای خود را به پشت مرزهای بین المللی برگرداند.
وی ابراز داشت: اگر امروز شاهد هستیم که فرمانده رشید نداجا به عنوان یکی از توانمندترین فرماندهان نیروی دریایی جهان در رزمایش مشترک روسیه حضور پیدا میکند، باید این حضور مقتدرانه را به قیمت جانفشانیهایی بدانیم که در دوران دفاع مقدس صورت گرفت.
موزه دفاع مقدس مرکز معرفی شناسنامه ایثارگری هر استان است
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی به تبیین نقش یگانهای رزم خراسان در دفاع مقدس پرداخت و تصریح کرد: نقش نیروهای خراسان در دفاع مقدس تقریباً یک به ده بوده و اساساً یکی از مبناییترین مانورهای انتقال نیرو در جریان عملیات مرصاد نیز مربوط به رزمندگان یگانهای رزم استان خراسان است درحالی که این استان از نظر جغرافیایی بیشترین فاصله را نسبت به خطوط مقدم و استانهای محور درگیری دارد.
وی تأکید کرد: به طور عینی، شهرستان سرخس دقیقاً دورترین شهر ایران نسبت به استان قهرمان خوزستان است اما هنگامی که درباره تاریخ ایثارگری این شهرستان مطالعه میکنیم، درمییابیم که تأثیرگذاری رزمندگان اعزامی از سرخس، تفاوت شاخصی با شهرستانهای محور اصلی ندارد.
یوسفعلیزاده با بیان اینکه کسب آگاهی از شناسنامه ایثارگری خراسان، حق ذاتی جوانان این استان است، ابراز داشت: موزه دفاع مقدس در هر استان، میعادگاه پیشکسوتان و رزمندگان دوران دفاع مقدس و مناسبترین مکان برای انتقال شناسنامه جانفشانی ها به نسل جوان است. در خراسان رضوی نیز پس از آنکه پروژه عمرانی موزه و مرکز فرهنگی که به طور جدی از سال 1397 آغاز شد، تاکنون سه هزار مترمربع از بنای موزه به بهره برداری رسیده و چهار هزار مترمربع دیگر نیز در مراحل پایانی عملیات احداث قرار دارد. همچنین معاونت اجرایی شهرداری مشهد به عنوان سازمان اجرایی پروژه محوطهسازی، عرصه مربوط به موزه و مرکز فرهنگی استان را تا پایان تابستان سال جاری به بهره برداری خواهد رساند.
وی افزود: موزه دفاع مقدس استان این ظرفیت را دارد که در امر اقامت پایدار زائران آستان علی بن موسیالرضا (ع) تأثیر مثبتی داشته باشد و فرهنگ ایثار و شهادت نیز برای جوانان به قدری جذابیت دارد که هرکدام از مراجعهکنندگان به پارک کوهسنگی مشهد میتوانند بازدیدکننده بالقوه موزه و مرکز فرهنگی باشند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی با اشاره به اینکه ملت ایران به انقلاب دلبستگی دارند و آمال و خواستههایشان با اهداف و آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی گره خورده است، خاطرنشان کرد: علاوه بر مرکز فرهنگی، ساخت یادمان شهدای جبلالنور پارک کوهسنگی مشهد نیز به عنوان یک مطالبه مردمی و پس از 17 سال باید در عمل در دستور کار رسمی شهرداری مشهد قرار بگیرد و ضمن هماهنگی با کمیته فنی استانداری، به سرعت پروژه ساخت این یادمان آغاز شود.
برای احداث موزه دفاع مقدس استان باید به تکلیف عمل کرد
موحدیان، یکی از نمایندگان منتخب مردم مشهد در ششمین دوره شورای شهر در ادامه این نشست گفت: همبستگی ملی و برادری نیروهای مسلح ظرفیتی را در دوران دفاع مقدس ایجاد کرد که ما بتوانیم در برابر اتحادی از سراسر دنیا ایستادگی کنیم و نه تنها تهاجم تجاوزکارانه صدام را عقب برانیم بلکه ضربات مهلک و جبران ناپذیری به ماشین جنگی حزب بعث وارد کنیم که تهدیدات آن برای ملتهای دیگر منطقه نیز خنثی شود.
وی ابراز داشت: در عرصه ساخت و تجهیز موزه دفاع مقدس استان باید به این نکته توجه داشت که احداث و بهرهبرداری از این مراکز فرهنگی چندین سال است که در استانهای دیگر صورت گرفته و لذا در این حوزه، باید کاستیها رفع شود و عقبافتادگیها را با حمایت مجدانه و جهادی از عملیات عمرانی ساخت موزه دفاع مقدس خراسان رضوی جبران کنیم.
نماینده منتخب مردم مشهد در ششمین دوره شورای شهر در انتها ابراز امیدواری کرد: نقصانهای موجود به معنای سنگینتر شدن بار وظیفه نهادهای متولی است. مقایسه تأخیر در ساخت موزه دفاع مقدس خراسان رضوی با مراکز فرهنگی مشابه در استانهای دیگر، مبنای رقابتی ندارد بلکه در این عرصه، فقط باید به تکلیف عمل کرد و استمرار راه شهدا را در این سنگر را با حفظ آثار و نشر ارزشهای ایثار و شهادت در جامعه تحقق بخشید.
انتهای پیام/