به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، خوب نژاد مدیر موسسه پیام آزادگان در نشست خبری همایش "پاسیاد ابر فیاض" که صبح امروز در محل این موسسه برگزار شد، اظهار داشت: همایش "پاسیاد ابر فیاض" با هدف گرامیداشت سیدآزادگان مرحوم حجت الاسلام ابوترابی، شهدای غریب و آزادگان یکشنبه 10 خرداد، ساعت 17 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
وی افزود: همچنین در این مراسم نام و یاد مادر مرحوم حجت الاسلام ابوترابی که چند روز پیش مراسم چهلمین روز درگذشتش برگزار شد، گرامی داشته خواهد شد.
خوب نژاد تصریح کرد: در این همایش از 18 عنوان کتاب منتشر شده در رابطه با آزادگان رونمایی خواهد شد. تعدادی از این کتابها در نمایشگاه کتاب ارائه و چهار عنوان کتاب نیز همزمان با برگزاری نمایشگاه کتاب به چاپ رسید.
مدیر موسسه پیام آزادگان در رابطه با آمار آزادگان گفت: در مجموع حدود 42 هزار نفر آزاده داریم و طبق قانون، آزادگان 2 دسته هستند. دسته نخست آزادگان دفاع مقدس و دسته دوم زندانیان سیاسی قبل از انقلاب هستند که جمعیت دستهی دوم حدود 1500 نفر است که رهبر معظم انقلاب نیز جزو این دسته از آزادگان به حساب میآیند.
مدیر موسسه پیام آزادگان بیان کرد: امسال پانزدهمین سال درگذشت حجت الاسلام ابوترابی است. دلیل برگزاری این مراسم تنها عاطفه و دوستی با این بزرگوار نیست بلکه اهداف والاتری نیز است.
وی در ادامه به سه دوره از زندگی ایشان اشاره کرد و گفت: دوره نخست ایشان مربوط به قبل از انقلاب است که در مبارزهی با رژیم طاغوتی شاه بود. دوره دوم مقاومت و زندگی ایشان در زندانهای بعثی است. دورهی سوم نیز نتیجهی آن دو دهه مبارزه بوده است.
خوب نژاد تصریح کرد: یقین دارم که اگر قرار است برای مدیران نظام به جهت پاکی و راستی الگویی معرفی کرد، این الگو مرحوم ابوترابی است. نحوه سلوک عارفانه این بزرگوار، سلوک اجتماعی بود. همواره در کنار ضعیف ترین افراد جامعه بود.
وی با اشاره به مهربانی مرحوم ابوترابی بیان داشت: دشمن بعثی اگر او را مورد آزار و اذیت قرار میداد، بی احترامی نمیکرد. در فتنه تیر سال 78، ایشان برنامهی رهپویان حرم تا حرم(از حرم امام خمینی(ره) تا حرم امام رضا(ع)) داشت. برنامهی راهپیمایی 23 تیر که در جهت مقابله با فتنه ترتیب داده شد، کاروان را از نزدیکیهای سبزوار برمیگرداند و در راهپیمایی شرکت میکند.
خوب نژاد خاطرنشان کرد: مرحوم ابوترابی در آنجا میفرمایند که به زیارت حرم امام معصوم(ع) میرفتیم که نائب امام زمان(عج) ندای یاری سر دادند لذا برگشتیم و به وظیفه خود عمل کردیم.
مدیر موسسه پیام آزادگان گفت: سیدآزادگان نمونه کامل مدیر بحران بود. او با روش خود شادمانی، امید و فضای معنوی را در بین آزادگان به وجود میآورد.
وی با بیان اینکه مرحوم ابوترابی یکی از کسانی بود که نخستین کاروانهای راهیان نور را به مناطق عملیاتی اعزام کرد، اظهار داشت: بعد از جنگ ارتباط مردم با مناطق جنگی قطع شده بود. ایشان در اولین سال پس از آزادی به قصر شیرین و مرز خسروی رفتند و دعای عرفه را برگزار کردند و کاروانهایی را به مناطق جنگی برد.
این آزاده دوران دفاع مقدس افزود: ایشان همچنین احیاگر پیادهرویهای عابدانه بودند.
وی با بیان اینکه سخنان مرحوم ابوترابی در دوران دفاع مقدس در قالب کتابی به چاپ رسیده است، گفت: به صورت گلایه عرض میکنم که اگر این موسسه که مرحوم ابوترابی بانی آن بوده است، فعالیتی انجام نمیداد، جز انتشار چند کتاب، کار دیگری صورت نمیگرفت.
خوب نژاد ادامه داد: تلاش ما این است که با تولید کتاب، فیلم و نماهنگ به ترویج فرهنگ ایثار و مقاومت به خصوص در حوزه آزادگان بپردازیم.
مدیر موسسه پیام آزادگان با اشاره به کتابهای منتشر شده در خصوص مرحوم ابوترابی تاکید کرد: متاسفانه نهادهای مرتبط با آزادگان تقریبا کاری را انجام ندادهاند. ما 572 شهید غریب داریم. همچنین 2 هزار آزاده فوت کردهاند که بیشتر به دلیل آلام به جای مانده از اسارت بوده است. پیکر شهدای غریب، سالها در کشور عراق بود که در نهایت به ایران منتقل شد. یکی از این شهدا به نام پیرآینده حتی پیکرش نیز سالم مانده بود.
وی اضافه کرد: در تمامی شهرها و استانها یادوارههای شهدای بسیار برگزار میشود اما همایشی که هفته آینده برگزار خواهد شد جزو معدود یادوارههای ویژه آزادگان است.
خوب نژاد همچنین در رابطه با مقایسه تعداد اسرای ایرانی و عراقی اظهار داشت: مجموع اسرای ایرانی طبق آمار صلیب سرخ حدود 39 هزار نفر بوده است که از این تعداد 4 هزار نفر مردم عادی، پیرمرد و کشاورز و کسبه بودند که به آنان مدنی میگفتند. در حالی که غالب اسرای عراقی نظامی بود و جمعیت آنان حدود 70 هزار نفر بود.
مدیر موسسه پیام آزادگان در پاسخ به سوال خبرنگار دفاع پرس مبنی بر معرفی اسارتگاههای اسرای ایرانی در عراق بیان داشت: محل نگهداری اسرای ایرانی 20 اردوگاه بوده است که 19 تای آن در الانبار، الرمادی و موصل بودند و تنها یک اسارتگاه در دیالی عراق بود. سه استانی که ذکر شد امروز محل نفوذ داعشیها است.
وی ادامه داد: یک کتاب به نام "شرح قفس" در رابطه با فضای اردوگاهها و فضای فیزیکی اردوگاه نوشته شده است که در جشنواره جلال آل احمد امسال به مرحله نهایی راه یافت.
خوب نژاد درباره کلمهی ابرفیاض که عنوان همایش امسال است نیز تصریح کرد: این عنوان را رهبر معظم انقلاب طی پیامی که به مناسبت درگذشت ایشان صادر کردند، مرقوم فرمودند.
انتهای پیام/