به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «محمدعلی رضایی» کارشناس علوم قرآنی در گفتوگویی پیرامون روز ششم ماه محرم با عنوان حضرت «قاسم بن الحسن (ع)»، اظهار داشت: هر روز از ماه محرم را با عنوان یکی از شهدای کربلا نامگذاری کردهاند روز ششم با عنوان حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» که فرزند «امام حسن (ع)» بودند نامگذاری شده ایشان در کاروان کربلا حضور داشتند و از جمله یاران و جوانانی بودند که به میدان کارزار کربلا رفته و در آنجا از امام و، ولی فقیه زمان خود دفاع کرده و به شهادت رسیدند.
علاقه «امام حسین (ع)» به حضرت «قاسم بن الحسن (ع)»
وی در همین راستا ادامه داد: «امام حسین (ع)» به حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» علاقهای ویژه داشتند، ایشان یادگار و یادآور برادر گرامیشان «امام حسین (ع)» بودند لذا در روز عاشورا بهراحتی به ایشان اجازه رفتن به میدان را ندادند و هر بار به بهانهای ایشان را از حضور در میدان بر حذر داشتند، اما در نهایت و پس از اصرار فراوان به میدان نبرد رفته و در آنجا شجاعانه از حریم ولایت دفاع و در نهایت به شهادت رسیدند.
رضایی پیرامون نگاه حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» به مرگ تأکید کرد: در شب عاشورا زمانی که «امام حسین (ع)» آخرین وداع خود را با یارانشان انجام میدادند از حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» پرسیدند مرگ را چگونه میبینی ایشان در پاسخ فرمودند مرگ از عسل برای من شیرینتر است این بیان حاکی از نگاه عمیق و بصیرت وسیع این جوان نسبت به فلسفه زندگی است در عینحال اهداف بلند قیام کربلا را بهخوبی مشخص میکند اعتقاد راسخ به حقیقت و دفاع از آن رویکردی ارزنده است که میتواند برای تمام جوانان جهان و خصوصاً جوانان امروز کشور ما الگویی ارزنده و گران باشد.
وی نگاه جامعه امروز به زندگی و دنیای پس از مرگ را مورد بررسی قرار داد و افزود: در بحبوحه زندگی امروز که تکنولوژی و تحولات متعدد تغییرات وسیعی در افکار و نظرات جامعه بشری به همراه داشته بسیاری از جوانان و جوامع را در سردرگمی قرار داده است امری که همواره میتواند با اعتقاد به خداوند و چنگ زدن به حبلالمتین راهکاری ارزنده پیش روی جامعه بشری گذاشته و او را بهسوی سعادت دنیا و آخرت راهنمایی کند وجود افرادی همچون حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» که الگویی برای جوانان هستند در این زمان بسیار قابل تأمل و توجه باید باشد.
شجاعت حضرت «قاسم بن الحسن (ع)»
این کارشناس علوم قرآنی به ویژگیهای حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» اشاره و تأکید کرد: حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» جوانی شجاع و دلیر بودند که چهرهای بسیار زیبا داشتند حضور ایشان در میدان نبرد باعث تعجب دشمن شده و بهنوعی آنان را به یاد پدر بزرگوارشان «حسن بن علی (ع)» انداخت، ایشان دلیرانه جنگید و در این رزم با استواری از حقیقت و اسلام ناب محمدی و «امام حسین (ع)» دفاع کردند و نام خود را در تاریخ صحنه کربلا جاودانه ساختند.
رضایی به شهادت حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» اشاره و اظهار کرد: زمانی «امام حسین (ع)» پیکر نیمهجان حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» را بر زانو گرفتند فرمودند: لعنت خدا بر گروهی که تو را کشتند، در روز قیامت پدرت و جدت از آنها خونخواهی خواهند کرد سپس فرمودند به خدا قسم بر عمویت سخت است که او را صدا بزنی، اما او اجابت نکند یا اگر اجابت کند، سودی نداشته باشد؛ به خدا قسم امروز روزی است که دشمنان عمویت فراوان و یارانش اندکند، سپس آن جوان را بر سینه گرفت و او را نزد دیگر کشتهشدگان بنیهاشم در کنار علیاکبر فرزندش خواباند، آنگاه رو به آسمان کرد و گفت:ای پسرعموهایم وای بستگانم صبر پیشه کنید، سوگند به خدا بعد از امروز هرگز ناگواری و ناراحتی نخواهید دید.»
وی اظهار کرد: اگر میبینید که حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» در اوج جوانی بهافتخار شهادت نائل میشود، به خاطر این است که سر سفره معارف «سیدالشهدا (ع)» نشسته بودند.
رضایی به پیام شهادت حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» اشاره و خاطرنشان کرد: ایستادگی در برابر دشمن و هوشمندی در مقابل حرکات و رفتار دشمن بصیرتی بود که بهعنوان ویژگی حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» باید از آن یاد کرد.
ابن زیاد لشکری بالغ بر پنج هزار سرباز به کربلا فرستاد
وی به رخدادهای روز ششم ماه محرم اشاره و ابراز کرد: در این روز ابن زیاد لشکری بالغ بر پنج هزار سرباز تازهنفس با فرماندهی عمرو بن حجاج به کربلا فرستاده بود. عمربن سعد هم به عمروبن حجاج دستور داد فرات را در محاصره خودش بگیرد و او هم با سربازانش، کمربندی در حاشیه فرات به وجود آورد تا هیچ کسی از یاران «امام حسین (ع)» نتواند از آب استفاده کند.
وی در همین راستا خاطرنشان کرد: روز ششم محرم بود که حبیببن مظاهر به خدمت «امام حسین (ع)» رسید و گفت اگر به من اجازه بدهی بهسراغ طایفه بنی اسد بروم و آنها برای کمک راهی کنم «امام حسین (ع)» به او اجازه داد و حبیب شبانه از خیمه بیرون رفته و بهسراغ طایفه بنیاسد رفت و آنان پذیرفتند، اما دشمنان که از این ماجرا آگاه شده بودند اجازه نزدیک شدن مردان طایفه بنی اسد را به کاروان ندادند.
بصیرت حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» در برابر دشمنان
محمد علیپور در گفتگو با میزان پیرامون وقایع کاروان کربلا در روز ششم ماه محرم گفت: روز ششم محرم محاصره کاروان کربلا لحظه به لحظه تنگتر میشود، عمر بن سعد نامهای از عبیدالله بن زیاد دریافت کرد که در آن نامه بیان شده بود با سپاهیان خود، بین «امام حسین (ع)» و یارانش با آب فرات فاصله بینداز، تا بدین ترتیب قطرهای آب به آنان نرسد.
وی در همین راستا ادامه داد: عمربن سعد نیز با بخشی از لشکر خود به کنار رود فرات رفت و کمک لشکر «امام حسین (ع)» را از رود فرات دور کرد، این نخستین حرکت نا جوانمردانه برای تشنه گذاشتن کاروان کربلا بود، در این میان برخی از افراد نیز بر کاروان امام سوم شیعیان فریاد میزدند که آب را بر شما خواهیم بست و قطرهای از آن را به شما نخواهیم داد، «امام حسین (ع)» نیز در پاسخ فرمودند: «خدایا او را از تشنگی هلاک کن و هرگز او را مشمول رحمتت قرار نده».
علیپور پیرامون رویکرد حبیب بن مظاهر بیان کرد: وقتی حبیب بن مظاهر شرایط را اینگونه دید با اجازه «امام حسین (ع)» به سوی قبیله خود یعنی بنی سعد رفت و از آنان کمک خواست این قبیله نیز قبول کردند تا «امام حسین (ع)» را یاری دهند، اما درمیانه راه لشگر عمربن سعد مقابل این قبیله ایستاد و شروع به جنگ با آنان کرد.
وی به اضافه شدن تعداد دشمنان «امام حسین (ع)» با نزدیک شدن به روز عاشورا اشاره و تأکید کرد: هرچه زمان به سوی روز عاشورا نزدیک میشود تعداد لشکر دشمنى که در برابر «امام حسین (ع)» ایستاده است بیشتر میشود.
پیام شهادت حضرت «قاسم بن الحسن (ع)»
این کارشناس علوم قرآنی به نامگذاری روز ششم ماه محرم به عنوان «قاسم بن الحسن (ع)» اشاره و گفت: «قاسم بن الحسن (ع)» پسر «امام حسن مجتبی (ع)» هستند، ایشان در روز عاشورا به شهادت رسیدند، اما تلاش ایشان برای دفاع از، ولی و امام زمانشان پیامهای بزرگی را برای جامعه در بر دارد.
وی به وقایع شب عاشورا اشاره و بیان کرد: در شب عاشورا «امام حسین (ع)» در جمع یاران و خاندان بنی هاشم سخنانی را ایراد کردند و تأکید داشتند که فردا شهید خواهند شد و تمام یاران و خاندان بنی هاشم نیز به شهادت خواهند رسید در این میان حضرت «قاسم (ع)» نیز از «امام حسین (ع)» پرسیدند آبا من هم شهید خواهم شد؟ «سید الشهدا (ع)» با مهربانی خاصی بیان فرمودند: تو نیز به شهادت خواهی رسید.
علیپور در همین راستا ادامه داد: حضرت «قاسم (ع)» در روز عاشورا در شرایطی به میدان آمدند که بیشتر یاران «امام حسین (ع)» شهید شده بودند حضرت «قاسم (ع)» بعد از حضرت «علی اکبر (ع)» به میدان رفتند ایشان در ابتدا از عموی بزرگوارشان اجازه مبارزه با دشمن را خواستند، اما «امام حسین (ع)» اجازه ندادند.
وی به مستندات تاریخی روز عاشورا در صحراى کربلا اشاره و اظهار کرد: در کتاب «لهوف» سید بن طاووس پیرامون حضور حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» در میدان کربلا و شهادت ایشان آمده است: «پسری که صورتش همچون ماه تابان میدرخشید از خیمهها بیرون آمد، اما در جنگ توسط یکی از دشمنان از ناحیه سر مورد اصابت شمشیر قرار گرفت و سرش شکافته شد، ایشان در همین حال عموی بزرگوارشان «امام حسین (ع)» را صدا زدند، «سید الشهدا (ع)» سریعا خود را به او رساندند و ضربهای بر قاتل حضرت «قاسم (ع)» زدند و به دنبال این رویداد لشکر کوفه به سوی «امام حسین (ع)» حمله کردند».
این کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: پس از آنکه گرد و غبارها فرو نشست مشخص شد «امام حسین (ع)» نشستند و سر حضرت «قاسم (ع)» را بر سینه گذاشتند و گریه کردند، با شهادت این عضو جوان لشکر «سیدالشهدا (ع)»، «امام حسین (ع)» پیکر بی جان حضرت «قاسم (ع)» را به کنار سایر شهدای بنی هاشم بردند.
الگوبرداری جوانان از ویژگیهای حضرت «قاسم بن الحسن (ع)»
وی پیرامون الگوبرداری جوانان از ویژگیهای حضرت «قاسم بن الحسن (ع)» بیان کرد: تاریخ از داشتن افرادی، چون حضرت «قاسم (ع)» به خود میبالد همین نوجوانان هستند که در مقابل داعش میایستند و از اسلام و اعتقاداتشان دفاع میکنند افرادی مانند شهید حججی از شهدای کربلا الگویبرداری کرد، آنها «سیدالشهدا (ع)» و «حضرت قاسم (ع)» را اسوه قرار دادند.
علیپور شهدایی همانند حضرت «قاسم (ع)» را از تاریخ سازان دنیا دانست و خاطرنشان کرد: حضرت «قاسم (ع)» الگوی ارزشمندی بودند. افرادی همانند حضرت «قاسم (ع)» بودند که تاریخ را ساختند، لذا ما باید توجه ویژهای در تربیت نوجوانان داشته باشیم و آنان را با سبک زندگی بزرگانی همچون «قاسم بن الحسن (ع)» آشنا کنیم. بی شک اگر آموختن «قال الباقر» و «قال الصادق (ع)» در جامعه نهادینه شود و جهت دهی جوانان به این سو باشد، روزگار میتواند شاهد قاسمهای بیشتری باشد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱