به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «مهدی هادی» عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگویی با اشاره به این که هر فرد باید به سهم خودش به قطع کردن زنجیره کرونا کمک کند، اظهار داشت: در حال حاضر مرکز کنترل بیماریهای واگیر آمریکا استفاده از ماسک را برای افرادی که ۲ دوز کامل واکسن کرونا تزریق کردهاند، اجباری کرده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: هر فرد پس از واکسیناسیون میتواند عوارض ثانویهی بیماری کرونا را تجربه کند.
وی در خصوص جهش دلتا، توضیح داد: هر فرد مبتلا به کرونای دلتا به طور متوسط میتواند ۵ نفر را مبتلا کند، در حالی که نسخهی اولیهی این ویروس حداکثر از یک فرد به ۲ نفر قابل سرایت بود.
هادی با بیان این که کرونای دلتا قدرت سرایتپذیری بسیار بالایی دارد، عنوان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در کانادا و اسکاتلند ثابت میشود که سویهی بیماریزایی جهش دلتا بیشتر از سایر نسخهها است.
وی ادامه داد: افرادی که به کرونای دلتا مبتلا میشوند، احتمال بستری شدنشان در بیمارستانها بیشتر میشود.
استاد دانشگاه با اشاره به این که استفاده از ماسک یک امر ضروری است، اظهار داشت: الان در موقعیتی نیستیم که به دلیل تعارفهای اجتماعی از روبوسی و دست دادنها پرهیز نکنیم.
وی افزود: بسیاری از تعارفهای خانوادگی و اجتماعی باعث میشوند تا بیماران بسیاری امروزه در بخشهای مراقبت ویژه بستری شوند.
هادی در خصوص مسافرتهای غیر ضروری در زمان پاندمی، توضیح داد: اگر یک شهر حداکثر آلودگی به کرونا را داشته باشد، در فرآیند رفت و آمد و مسافرتهای غیر ضروری میتواند حداقل ۵ شهر دیگر کشور را به وضعیت قرمز برساند.
وی با بیان این که بسیاری از افراد مبتلا به کرونا بدون علامت هستند، اضافه کرد: افزایش آمار کرونا در شهرهای مختلف باید قبل از سرایت به سایر شهرها به طور داخلی مورد کنترل قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: ویروسی که از شهر خارج شد و به شهری دیگر رسید، با اعمال محدودیتهای تردد کنترل نمیشود.
منبع: رادیو گفتوگو
انتهای پیام/ ۹۱۱