به گزارش دفاعپرس از تبریز، حجتالاسلام «سید محمدعلی آل هاشم» نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، در سوگواره ادبی «بغض واژه» در تبریز، با بیان اینکه ورود حماسه کربلا به حیطه شعر و ادب، یکی از عوامل ماندگاری و پایایی آن نهضت است، اظهار داشت: قالب تأثیرگذار و نافذ شعر و مرثیه، میان دلها و عاطفهها از یک سو و حادثه عاشورا و شخصیتهای کربلا از سوی دیگر پیوند زده و احساسهای شیفتگان را به این ماجرای خونین و حماسی، وصل کرده است.
امام جمعه تبریز افزود: ماه محرم به لحاظ تأثیر و نقشی که در دگرگون ساختن افکار و دیدگاه دارد، قابل تمجید و ستایش است و این ماه ضمن پشت سر نهادن مرزهای قرون و اعصار در هر زمانی با آیین و آدابی خاص پاس داشته و پیام حماسه حسینی را عاشقانه به دوش کشیده و موج حرارت و شور عاشورا را بر دلها گذاشته است.
وی با تاکید بر اینکه ادبیات عاشورایی، از غنیترین ذخیرههای فکری و احساسی شیعه است، توضیح داد: حماسه کربلا هم در زبان شعری شاعران تأثیر نهاده و ادبیات رثایی و سوگ سرودههای مذهبی را غنا و اعتلایی ویژه بخشیده است.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، ماندگاری نام برخی از شعرا را مدیون پرداختن به توصیف و ترسیم قیام کربلا دانست و با اشاره به اینکه پرداختن به عاشورا با زبان شعر، توصیه امامان شیعه است، گفت: ستایش و تقدیر و تشویق ائمه معصومین و همچنین فضیلتهایی که برای سرودن شعر برای حادثه عاشورا و احیاء آن واقعه با زبان شعر بیان شده، انگیزه بسیاری از شاعران شیعی و علاقهمندان به اهل بیت (ع) برای سرودن «مراثی عاشورا» شده است.
وی تاکید کرد: شاعران عاشورایی، در پدیدآوردن آثار عاشورایی به نکاتی مانند محتوای عالی و معتبر و آرمانگرا، قوّتِ ادبی و استواری زبان ادبی، پرهیز از زبوننمایی عاشورائیان، اجتناب از نشر خرافات به نام مذهب و عاشورا، شناختن و شناساندن چهرههای تابان و الهامبخش قهرمانان کربلا و انتقال «پیامهای عاشورا» به نسل امروز و آینده باید توجّه داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه در طول تاریخ هیچ شخصیتی به اندازه امام حسین (ع) مورد ستایش شاعران و نویسندگان نبوده است، مطرح کرد: ابراز ارادت و احترام به شخصیت وجودی امام حسین (ع) در میان آداب و رسوم زندگی مردم که در ماه محرم از تجلی ویژهای برخوردار است، نمادی از عظمت و جاودانگی واقعه کربلا و حماسهآفرینان آن است که جلوههای آن را میتوان در جایجای اشعار اساتید شعر به تماشا نشست.
وی ادبیات را آیینه تمامنمای فرهنگ و تمدن یک ملت خواند و افزود: آداب و رسوم هر ملتی اصالت تاریخی آن ملت را به اثبات میرساند و توجه به آن از اهمّ موضوعات به شمار میآید، بهخصوص در زمان حاضر که گستردگی وسایل ارتباطی بهانهای به دست فرهنگ سلطهگر داده است تا در ذهن و فکر و عقیده جوانان ملل دیگر نفوذ کرده و آنها را از خویشتن خویش جدا سازند.
حجتالاسلام آل هاشم تصریح کرد: شعرای عزیز باید با اعتقاد راسخ و دیدگاهی عمیق در جایجای اشعار خود به تحلیل واقعه کربلا پرداخته و ابعاد مختلف حماسی، عرفانی، انسانی و اخلاقی این واقعه عظیم را مورد بررسی و ستایش قرار دهند و آن را بهعنوان سرمشق و الگویی قابل تکریم و آموزنده برای انسانها تبیین کنند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی، حفظ و استمرار ارزشها و آرمانهای علوی و حسینی و انتقال آنها به نسلهای آینده، تصویرسازی منسجم و اثرگذار از رویدادهای جانگداز کربلا و حفظ و ثبت آنها در حافظه تاریخی شیعه، دمیدن روحیه مقاومت و پایداری و نفوذ آن در زندگی فردی و اجتماعی شیعیان، حفظ جایگاه بنیادین مکتب ادبی مستقل شیعه، صیانت از چشمه همیشه جوشان در قلمرو ابداعات و نوآوریهای شاعرانه و جهت بخشی پویا به جریانهای فکری ادبی و غیر دینی در عصر حاضر را از ویژگیهای شعر عاشورایی عنوان کرد.
انتهای پیام/