جانشین فرمانده ناجا:

قوانین در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر باید «سختگیرانه» و «بازدارنده» باشد

سردار رضایی با تاکید بر اینکه قوانین در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر باید «سختگیرانه» و «بازدارنده» باشد، گفت: عملیات‌های مقابله‌ای باید در نقاط مرزی «متمرکز» باشد تا از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری شود.
کد خبر: ۴۷۳۰۸۷
تاریخ انتشار: ۰۱ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۰ - 23August 2021

قوانین در برخورد با قاچاقیچان مواد مخدر «سختگیرانه» و «بازدارنده» باشدبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، سردار قاسم رضایی جانشین فرمانده ناجا در نود و چهارمین نشست کمیته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر با بیان اینکه تشدید مقابله با مواد مخدر از اولویت‌های جدی در کشور است، اظهار داشت: مجموع کشفیات تقریبی مواد مخدر و روانگران‌ها طی چهار ماهه سال جاری ۴۰۷ هزار و ۵۲۵ کیلوگرم بوده است و تریاک در صدر این کشفیات، سهم ۷۵ درصدی دارد.

ایفای نقش ۸۷ درصدی ناجا در کشفیات ۴ ماهه مواد مخدر در کشور

سردار رضایی با اشاره به ایفای نقش ۸۷ درصدی نیروی انتظامی در مجموع کشفیات مواد مخدر طی چهار ماهه ابتدایی سال جاری، در خصوص نحوه کشفیات مطرح کرد: این کشفیات محصول ۵۹ درصد اقدامات اطلاعاتی، ۳۴ درصد انتظامی و هفت درصد سایر است.

۶۵ درصد از کشفیات مواد مخدر در مرز‌های شرقی کشور

جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه ۶۵ درصد از مجموع کشفیات مربوط به مرز‌های شرقی است، اضافه کرد: در چهار ماهه سال جاری به همت همه دستگاه‌های مقابله‌ای در مبارزه با مواد مخدر، ۸۱ هزار و ۲۵۶ نفر قاچاقچی و توزیع کننده مواد مخدر و از طرفی ۵۶ هزار و ۴۴۴ نفر معتاد متجاهر (به منظور ساماندهی) دستگیر شده اند.

تاکید بر پاسخگویی به مطالبه مردمی

این مقام ارشد انتظامی با تاکید بر لزوم اقدامات مقابله‌ای «هدفمند»، «به موقع» و «موثر» در مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: چنین جلسات تخصصی باید خروجی قابل لمسی در جامعه داشته باشد؛ امروز برخورد با خرده فروشان و ساماندهی معتادان متجاهران از مطالبات جدی مردم از متولیان امر است، بنابر این بایستی مصوبات جلسات این کمیته، گام جدی در راستای پاسخگویی به حق به این انتظارات مردمی باشد.

سیاست گذاری‌های کلان و صحیح در مبارزه با مواد مخدر

سردار رضایی تاکید کرد: دستاورد‌های تشدید اقدامات مقابله‌ای با مواد مخدر بایستی در جامعه مشهود و ملموس باشد، ما در این کمیته باید در روند مقابله با مواد مخدر «سیاست گذاری‌های کلان و صحیح» داشته باشیم.

رئیس کمیته مقابله با ورود و عرضه مواد مخدر با بیان اینکه هزینه جرم در این حوزه باید افزایش یابد، بر لزوم وجود قوانین «سختگیرانه» و «بازدارنده» در مبارزه و برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر تاکید و تصریح کرد: سرشبکه‌های باند‌های قاچاق و مواد مخدر نباید از تیررس دستگاه‌های مقابله‌ای در امان باشند و در این میان وجود مجازات «سختگیرانه» می‌تواند قطعه‌ای از پازل اقدامات مبارزه‌ای باشد.

لزوم راه اندازی شعب ویژه رسیدگی به جرایم مواد مخدر

وی با طرح پیشنهاداتی، چون لزوم راه اندازی شعب ویژه رسیدگی به جرایم مواد مخدر تصریح کرد: معتقدیم که عملیات‌های مقابله‌ای باید در نقاط مرزی «متمرکز» و «معطوف» باشد تا از ورود مواد مخدر به کشور جلوگیری شود، به همین منظور ترزیق تجهیزات به روز اعم از شناور‌های تند رو، تجهیزات پهپادی و ... به مرزبانی و دریابانی را محقق کردیم و این روند ادامه دارد.

سردار رضایی در بخش دیگری از سخنان خود از «کم کاری» برخی سازمان‌ها در فرایند جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر گلایه کرد و افزود: بر اجرای ماده ۴۲ قانون مبارزه با مواد مخدر تاکید داریم؛ معتاد بایستی دوره درمان و بهبودی را در یک چرخه زمانی «کامل» سپری کند و موضوعاتی از قبیل «صیانت پس از بهبود»، «حرفه و مهارت آموزی» و ... نباید فراموش شود.

وی اضافه کرد: مبارزه با مواد مخدر نیازمند عزم همگانی و یک حرکت انقلابی است؛ بر همه ما آسیب‌هایی که در پی توزیع و مصرف به مواد مخدر ایجاد می‌شود، روشن است، بنابر این به عنوان نمایندگانی از دستگاه‌های مقابله‌ای باید بدانیم که این جلسات به منظور «مصوبه نویسی» برگزار نمی‌شود و حتما باید با اتخاذ «سیاست‌های کلان» بر تشدید اقدامات مقابله‌ای ملموس در جامعه، متمرکز شویم و این مهم جز با تعامل بین دستگاهی و «اشراف اطلاعاتی» به دست نمی‌آید.

در این جلسه تخصصی، هریک از نمایندگان دستگاه‌های مقابله‌ای با مواد مخدر به ارائه بیاناتی پرداختند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار