به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس به نقل از پایگاه اینترنتی رایالیوم، «میخائیل میلشتاین» پژوهشگر مرکز سیاسی و استراتژیک «هرتزلیا» رژیم صهیونیستی در مقالهای با اشاره به درگیریهای اخیر در مرزهای نوار غزه و اراضی اشغالی اعلام کرد، بعد از اقدام «جسورانهای» که «یحیی السنوار» رئیس حماس در نوار غزه در جنگ اخیر غزه انجام داد، جایی که حماس ابتکار آغاز جنگ ضد اسرائیل را برای اولین بار در تاریخ آن به دلیل حوادث قدس و بدون هیچ گونه درگیری قبلی در نوار غزه، بر عهده گرفت، این جنبش در حال بررسی تغییر قواعد بازی با اسرائیل است.
این خاورشناس صهیونیست در مقالهای که در روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت منتشر شد افزود، بر اساس ارزیابی موسسات امنیتی اسرائیل، یحیی السنوار با توجه به ملاحظات هوشمندانه و با استفاده از روش آزمون و خطا عمل میکند و در راه رسیدن به اهداف اصلی ایدئولوژیک خود آماده پرداخت بهای معینی است.
این پژوهشگر اسرائیلی تاکید کرد که امروز اسرائیل با یک معضل استراتژیک دشوار در نوار غزه مواجه است و اگر میخواهد آرامشی مانند قبل از جنگ اخیر غزه را ایجاد کند باید شرایط یحیی السنوار را برای تحویل همه کمکهای قطر به نوار غزه و تسهیل روند صدور مجوزهای تجارت با غزه و رفع محاصره این منطقه بپذیرد.
وی افزود: اما انجام این اقدامات به معنای تضعیف قدرت بازدارندگی اسرائیل بوده و در عین حال ممکن است رهبران حماس اینگونه ارزیابی کنند که میتوانند در آینده به انجام اقدامات تحریک آمیز در نتیجه تحولات خارج از نوار غزه به عنوان مثال در قدس و کرانه باختری و مناطق فلسطینیان ساکن در اراضی ۱۹۴۸ روی بیاورند؛ بدون اینکه مجبور باشند بهای سنگینی بپردازند.
«میخائیل میلشتاین» ادامه داد: اما گزینه دوم پیش روی اسرائیل درگیری در یک جنگ بزرگ و گسترده است تا بتواند قواعد بازی با حماس را یک بار دیگر بازنویسی کند. اگر اسرائیل به این نتیجه برسد که این مرحله ضروری است بهتر است این نبرد شامل پاسخی به ۳ شکاف استراتژیک باشد که در جریان جنگ اخیر غزه مشخص شد: به دست گرفتن ابتکار آغاز جنگ، وارد کردن ضربههای دردناک به حماس و تعیین یک فرمول دقیق برای شرایط پایان دادن به درگیریها و حل و فصل بدون عقب نشینی.
این پژوهشگر صهیونیست در ادامه تصریح کرد: اما بین گزینههای عمل کردن به شروط حماس و آغاز یک جنگ گسترده، هیچ گزینه میانی قابل اجرایی وجود ندارد. تداوم وضعیت کنونی به معنای ادامه درگیریها به شکلی متفاوت است که بر اثر آن حماس میتواند ما را غافلگیر کرده و یک جنگ ضد اسرائیل آغاز کند. در این میان شانس کمی وجود دارد که حماس در مواضع خود انعطاف نشان داده و در وهله اول از درگیریهای خشونت آمیز جلوگیری کند و میانجیگریهای مصر و قطر برای آتش بس را بپذیرد.
وی افزود: درست است که مصر گذرگاه «رفح» را به عنوان یک اقدام مجازاتی در واکنش به رفتارهای حماس بسته است؛ اما این به معنای آن نیست که قاهره موفق میشود حماس را مجبور به جلوگیری از درگیریهای خشونت آمیز ادامه دار در نوار غزه کند.
این خاورشناس و کارشناس صهیونیست در پایان مقاله خود تاکید کرد: واقعیتهای پیچیده در نوار غزه بار دیگر ثابت میکند که جنگ اخیر غزه در واقع به پایان نرسیده؛ بلکه همچنان به عنوان یک داستان باز و نامحدود باقی مانده و اساس قواعد درگیری میان حماس و اسرائیل تغییر نکرده است. بر این اساس اسرائیل باید برای یک نبرد دیگر احتمالاً در کوتاه مدت آماده شود.
انتهای پیام/ 411