به گزارش خبرگزاری دفاع مقدس از مشهد، یادواره شهید متقی و مبلغ انقلابی حجتالاسلام والمسلمین شهید سید عباس موسوی قوچانی که سومین شهید شاخص استان خراسان رضوی بعد از شهیدان هاشمی نژاد و کامیاب بود با حضور اقشار مختلف مردم و جمعی از فرزندان شهدا و همچنین سردار احمدی فرمانده سپاه امام رضا (ع)، سردار بهمن امیری مقدم فرمانده انتظامی خراسان رضوی، عابدین عابدی مقدم مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی و محمد جواد هاشمی نژاد رئیس بنیاد هابیلیان شهدای ترور در مسجد غدیر مشهد برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام والمسلمین راشد یزدی با ارزنده خواندن برگزاری این یادواره گفت: تجلیل و تکریم با این تعظیم نسبت به شهید موسوی قوچانی این مجاهد والامقام که یکی از موتورهای محرک انقلاب اسلامی بود بسیار حرکت بجایی است.
وی در ادامه با بررسی عواملی که در پیروزی یک انقلاب مؤثر است یادآور شد: هر انقلابی چهار رکن دارد که عبارتاند از مردم، رهبری، شکل انقلاب و استمرار انقلاب. کلیه انقلابهایی که زیر سایه ایسمهای مختلف بودند ابتر و بلا عقب ماندند و علتش این بود که این انقلابها استمرار نداشتند. خاموشی هر انقلاب به دلیل بیتوجهی مردم به آن است. در مسیر انقلاب مردم بهعنوان یک عنصر مهم باید بهصورت مداوم درصحنه باشند.
حجتالاسلام والمسلمین راشد یزدی در مورد شهید موسوی قوچانی خاطرنشان کرد: شهید موسوی قوچانی شخصیت ارزندهای بود که طلبه معمولی نبود. او دارای شعور بالایی بود که شور هم داشت که این دو باهم ممزوج شدند و شهادت را برای وی رقم زدند. در طول تاریخ، جنگهای زیادی بر این کشور تحمیلشده است که در تمامی آنها بخشهایی از ایران جدا شد غیر از جنگ هشتساله. در این جنگ امثال موسوی قوچانیها زیاد بودند که برای حفظ این مرزوبوم و دفاع از ارزشهای اسلامی به میدان رفتند. انقلاب اسلامی خیلی گران تمامشده است. هیچ ایسمی پایدار نمیماند چون ارزان بهدستآمده است. این انقلاب با سرمایه خون بهدستآمده و محال عقلی است که برگردد چون سرمایههای هزینه شده برای آن، که جوانان این کشور بودند غیرقابل برگشتند..
وی اظهار داشت: پرچم جمهوری اسلامی ایران که در بلندترین بام معنوی به اهتزاز درآمده است سه رنگ است رنگ سرخ آن از شهدا و خانواده صبور آنها گرفتهشده، سبزیاش از جانبازان است که به نسل جوان حیات داده است و رنگ سفید آن از آزادگان جلا پیداکرده است، همانهایی که در خانه دشمنروی ملت ایران را سفید کردند و علیرغم شکنجههای زیادی که دیدند داغ شنیدن یک آه را بر دل صدامیان گذاشتند. پشتوانههای انقلاب این افراد هستند.
در پایان این مراسم نیز از خانواده شهید سید عباس موسوی قوچانی تجلیل شد.
روایتی از زندگی سوم شهید شاخص روحانیت استان خراسان رضوی
روحانی شهید سید عباس موسوی قوچانی در سال 1324 در روستای کلیدر از بخش سر ولایت قوچان در خانوادهای متدین به دنیا آمد. سید عباس 6 ساله بود که مادر رخت عزای هجران پدر را به تن وی کرد. وی در 12 سالگی وارد حوزه علمیه قوچان شد اما تحصیل در حوزه مانع تلاش برای تأمین معاش خود و خانوادهاش نشد. سید عباس با توصیه و راهنمایی حجةالاسلام والمسلمین شیخ ذبیحالله قوچانی برای تحصیل در سطوح عالی حوزه قوچان را به مقصد مشهد ترک نمود و در مدرسه علمیه نواب مشغول به تحصیل شد.
ایشان در مشهد از محضر اساتید بزرگواری چون آیت الله اشرفی، آیت الله مشکینی، شیخ هاشم و مجتبی قزوینی بهره فراوان جست. وی در مشهد با شخصیتهای بزرگواری همچون شهید کامیاب، شهید هاشمی نژاد، مقام معظم رهبری و آیت الله واعظ طبسی که در آن زمان محور فعالیتهای مبارزاتی در خراسان علیه رژیم طاغوت به شمار میرفتند، آشنا شد و به دلیل مشی فکری اثرگذار در زمره این مبارزان قرار گرفت.
در سال 1350 که مقارن با برگزاری جشنهای 2500 ساله رژیم ستمشاهی بود این شهید در کنار سایر همرزمانش به دستور حضرت امام خمینی (ره) با برگزاری سخنرانی و انتشار اعلامیه مردم را از اهداف شوم رژیم آگاه نمود. درنتیجه این فعالیتها بود که توسط عوامل ساواک دستگیر، زندانی و مورد شکنجه واقع شد.
در بحبوحه پیروزی انقلاب شهید قوچانی نقشی عمده در سازماندهی مردم در مشهد علیه رژیم داشت پس از پیروزی انقلاب با توجه به آگاهی و بصیرت عمیق ایشان مسئولیت حساس بخش اطلاعات کمیته انقلاب اسلامی را عهدهدار شد و در این سنگر در مصافی سخت لانههای عنکبوتی عناصر پسمانده رژیم شاه، لیبرالها و بخصوص منافقین را درهمپیچیده و نابود کرد. در کنار این مسئولیت حساس از حضور در جبههها و خدمت در پشت جبهه غافل نمان. ایشان هرگاه احساس نیاز میکرد لباس رزم پوشیده و عازم میدان نبرد میشد. سرانجام در عملیات فتح المبین در جبهه شوش در رقابیه در سن 36 سالگی با ردای سرخ شهادت به دیدار معبود خود شتافت. پیکر مطهر این شهید بنا به وصیت خودش در کنار شهدای 72 تن به خاک سپرده شد.
انتهای پیام/