سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در تشریح نشست غیر علنی مجلس با سردار قاآنی:

جمهوری اسلامی ایران اشراف کاملی بر تحولات افغانستان دارد/ اجازه ناامنی در مرزها را نمی‌دهیم

موسوی گفت: فرمانده نیروی قدس سپاه مطالب دقیق، مستند و قوی را در مجلس بیان کرد و تحلیل خیلی خوبی در مورد افغانستان ارائه داد.
کد خبر: ۴۷۵۹۹۴
تاریخ انتشار: ۱۶ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷ - 07September 2021

جمهوری اسلامی ایران اشراف کاملی بر تحولات افغانستان دارد/ مسائل امروز افغانستان سابقه بیش از ۲۰ ساله داردبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، سیدنظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران، با اشاره به برگزاری نشست غیر علنی امروز نمایندگان با حضور سردار سرتیپ پاسدار اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، اظهار داشت: در این جلسه درباره خروج آمریکایی‌ها از افغانستان پس از ۲۰ سال بحث‌هایی شد و هیئت رئیسه جهت بررسی این مسائل با توجه به تاثیر تحولات بر روابط میان افغانستان و ایران، جلسه غیرعلنی را برگزار کرد.

وی ادامه داد: سردار قاآنی مطالب دقیق، مستند و قوی را بیان کرد و تحلیل خیلی خوبی ارائه داد. همچنین تعدادی از نمایندگان مجلس هم دیدگاه‌ها و دغدغه‌هایشان را مطرح کردند. برآیند این جلسه که در سخنان دقیق فرمانده نیروی قدس مطرح شد، اشراف کامل و پیگیری تحولات افغانستان از سوی جمهوری اسلامی ایران است که رهبر معظم انقلاب هم در این باره بر اشراف دقیق مسائل همسایه شرقی تاکید داشتند.

موسوی اظهار کرد: مردم افغانستان پیوند‌های تاریخی، دینی و فرهنگی دیرینه‌ای با مردم ایران دارند و نمی‌توانیم نسبت به تحولات این کشور بی تفاوت باشیم. جمهوری اسلامی کاملا مسائل را رصد می‌کند و مردم ما به لحاظ پیوند‌هایی که همین امروز هم با مردم افغانستان دارند، این اتفاقات در افغانستان را مهم می‌دانند.

وی با تاکید بر اینکه تحولات افغانستان از جوانب مختلفی برای جمهوری اسلامی ایران مهم است، توضیح داد: در درجه اول مردم افغانستان و تصمیم شان اهمیت دارد و هر تصمیمی که مردم همسایه شرقی ما برای خودشان بگیرند، مورد احترام مردم و نظام جمهوری اسلامی ایران نیز هست.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر اساس اظهارات سردار قاآنی به گزارش سایر دستگاه‌های مرتبط با سیاست خارجی و دفاعی، ایران اشراف خود را بر تحولات دارد و از اتفاقات افغانستان غافلگیر نشده است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه تحولات افغانستان فوری اتفاق نیفتاده است، یادآور شد: مسائل امروز افغانستان سابقه بیش از ۲۰ ساله دارد و به اشغال این کشور از سوی آمریکا باز می‌گردد. امروز شاهدیم دگرگونی سیاسی شکل گرفته که از حدود شش سال گذشته آغاز شده و کش و قوس‌های نظامی و سیاسی رخ داده است.

موسوی گفت: جمهوری اسلامی ایران از نظر دیپلماتیک و دفاعی آمادگی کامل برای مواجه شدن با تحولات افغانستان را دارد. ایران تلاش جدی می‌کند تا منافع مردم افغانستان و مردم ایران تا حد امکان لحاظ شود.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: آمریکایی‌ها در افغانستان دچار ضعف شده اند و دولت همسایه شرقی ایران نیز در اداره کشور مشکلاتی پیدا کرده است. گروه طالبان از مدت‌ها قبل برای تصرف مناطق مختلف افغانستان اقدام‌هایی کرده که دستگاه‌های مرتبط با سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز جهت اشراف کامل بر مسائل، فعال شدند.

وی با تاکید بر ثبات امنیت مردم افغانستان و اهمیت آن برای جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد میان طرف‌های منازعه در افغانستان جلساتی برگزار کند که پیشتر، مسئولان دولت وقت افغانستان و گروه طالبان از ابتکار ایران استقبال کردند و در تهران حاضر شدند. جلسات بسیار خوبی برگزار شد و نتایج بسیار خوبی نیز داشت.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تاکید کرد: اگر جلسات بین الافغانی با ابتکار جموری اسلامی ایران ادامه می‌یافت، احتمالاً برخی مسائل را در هفته‌های گذشته افغانستان شاهد نبودیم.

وی گفت: فرمانده نیروی قدس سپاه در این جلسه بر این امر تاکید داشت که مذاکرات دوحه به دلیل دخالت آمریکایی‌ها بی‌نتیجه بوده است و در بخش دیگری از اظهاراتش گفت هدف اصلی جمهوری اسلامی ایران، تأمین امنیت خودش است و اجازه نمی‌دهیم امنیت کشورمان و مرزها مخدوش شود.

موسوی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران دیپلماسی فعالی در زمینه افغانستان دارد و به حفظ رای و نگاه مردم افغانستان در سرنوشت خود و امنیت و ثبات مرز‌ها و منافع ملت ایران تاکید می‌کند. در مدت اخیر هیچ تعرض به مرز‌های ما وجود نداشته و آمادگی کامل داریم. روابط حسنه میان ایران و افغانستان پس از آن ابتکار عمل جمهوری اسلامی در جهت منافع مردم افغانستان ادامه پیدا کرد.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: متاسفانه امروز برخی رسانه‌های داخلی و شخصیت‌ها احتمالاً به دلیل اشراف کافی نداشتن بر مسئله افغانستان به گونه‌ای بیان می‌کنند که جمهوری اسلامی ایران در زمینه همسایه شرقی خود تقصیر داشته یا ورود فعالی نکرده است.

وی اضافه کرد: ایران ورود فعالی داشته، اما نقش مخرب آمریکایی‌ها نادیده گرفته می‌شود. آمریکا در افغانستان نقش غیرسازنده ایفا کرد و به اسم مبارزه با تروریسم و تقویت زیرساخت‌های اقتصادی و صنعتی و ایجاد دموکراسی، بیست سال افغانستان را اشغال کرد. پرونده حضور آمریکایی‌ها در افغانستان باید بررسی شود. زیرا آمریکا به عنوان قدرت مداخله جو وارد همسایه شرقی ایران شده و به وعده هایش عمل نکرده است.

موسوی بیان کرد: سیستم بروکراتیک افغانستان ضعیف بود و همین یکی از دلایل دگرگونی در این کشور شد. آمریکایی‌ها روح مقاومت و امید را در مردم افغانستان به قهقرا بردند و بسیاری از مردم از وضعیت دو دهه گذشته خود نارضایتی داشته اند و از عملکرد آمریکا ناراحت بودند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: بخش عمده‌ای از سرمایه‌گذاری آمریکا در افغانستان برای حوزه نظامی آمریکایی‌ها بود. باید به فرار مفتضحانه و غیرمسئولانه آمریکایی‌ها نیز از افغانستان توجه داشت. فرار آمریکایی‌ها از افغانستان این در حالی بود که زیرساخت‌های سیاسی و اقتصادی همسایه شرقی ما را درهم ریخته بودند و هیچ آلترناتیوی برای افغانستان به صورت دقیق تعریف نشده بود.

موسوی اضافه کرد: آمریکایی‌ها به یکباره از افغانستان خارج شدند و ما شاهد بودیم افغانستان به نقطه صفر ۲۰ سال پیش بازگشت. یعنی همان حاکمیتی که ۲۰ سال پیش در افغانستان حاضر شد و آمریکایی‌ها به بهانه همان وارد این کشور شدند.

سخنگوی هیئت رئیسه مجلس یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به صورت فعال مبتکرانه با گروهی که در افغانستان غلبه پیدا کرده در تماس است و تلاش دارد هم منافع مردم افغانستان و هم منافع ملت ایران تامین شود.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار