بایدن در پی بازگشایی کنسولگری در قدس شرقی علی‌رغم مخالفت صهیونیست‌ها

منابع مطلع می‌گویند رئیس‌جمهور آمریکا در دیدار اخیری که با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی داشته بر تصمیم خود برای بازگشایی کنسولگری این کشور در قدس شرقی تاکید کرده است.
کد خبر: ۴۷۶۳۶۵
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۰۹:۳۳ - 09September 2021

بایدن در پی بازگشایی کنسولگری در قدس شرقی علی‌رغم مخالفت صهیونیست‌هابه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، با اینکه کابینه جدید رژیم صهیونیستی بار‌ها مخالفت خود با بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس شرقی را اعلام کرده، اما دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» بر انجام این کار اصرار دارد.

پایگاه خبری «آکسیوس» بامداد پنجشنبه گزارش داد بایدن در دیدار اخیری که با «نفتالی بنت» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در کاخ سفید داشت، به او گفت که برنامه بازگشایی کنسولگری در قدس شرقی را کنار نمی‌گذارد.

مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی مطلع به این وبگاه گفتند، وی طی نشست‌های متعددی که با بنت و مشاورانشان در واشنگتن داشت، بار‌ها موضوع بازگشایی کنسولگری را مطرح کرد.

به نوشته آکسیوس، اهمیت ماجرا اینجاست که کنسولگری آمریکا در قدس شرقی به مدت ۲۵ سال بود که روابط واشنگتن با فلسطینی‌ها را مدیریت می‌کرد، اما سرانجام توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا تعطیل شد.

مقام‌های ارشد کابینه بنت، تصمیم آمریکا برای بازگشایی کنسولگری را یک مسئله سیاسی ناخوشایند می‌دانند که می‌تواند ائتلاف کابینه متزلزل آن‌ها را بی‌ثبات کند.

این پایگاه خبری در ادامه نوشت: «بایدن [به بنت]تاکید کرد که بازگشایی [کنسولگری]وعده انتخاباتی او بوده و هم‌اکنون نیز آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا وعده داده که آن را اجرایی کند».

به نوشته آکسیوس، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز با این برنامه مخالفت کرده، اما پیشنهاد داد مقام‌های دو طرف جلساتی داشته باشند تا راهکاری در این زمینه پیدا کنند.

در پایان این گزارش آمده که البته تا قبل از ماه نوامبر هیچ گامی برای محقق شدن این امر، پیش‌بینی نشده و بدان معناست که دو طرف وقت کافی برای رسیدن به توافقی دوجانبه در این زمینه را دارند.

کنسولگری آمریکا در بیت‌القدس شرقی واقع شده و از دیرباز دفتری مستقل بوده که مقر روابط دیپلماتیک با فلسطینی‌ها به شمار می‌رفت. صد‌ها هزار اسرائیلی در شهرک‌هایی یهودی‌نشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمین‌های فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیت‌المقدس ساخته است سکونت دارند.

سازمان ملل و بیشتر کشور‌های جهان شهرک‌های رژیم صهیونیستی را غیرقانونی می‌دانند، زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمین‌ها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغال‌گر در سرزمین‌های اشغالی ممنوع است.

این در حالی است که «یائیر لاپید» وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی چند روز پیش هشدار داده بود بازگشایی کنسولگری آمریکا در بیت‌المقدس می‌تواند به بی‌ثبات شدن کابینه این رژیم منجر شود.

انتهای پیام/231

نظر شما
پربیننده ها