به گزارش دفاعپرس از تبریز، حجت الاسلام «سید محمدعلی آل هاشم» نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز در آئین اختتامیه هجدمین اجلاس تجلیل از پیرغلامان و خادمان حسینی که در مصلی اعظم امام خمینی (ره) تبریز برگزار شد، اظهار داشت: ما در شهری افتخار میزبانی از پیرغلامان را داریم که خاستگاه و زیستگاه بزرگمردان و سخنورانی بود که همچون ستارگان پر نور در آسمان مدح و مرثیه میدرخشیدند و تردیدی نیست که زنده نگه داشتن آرمان و هدف نهضت کربلا مرهون همت این بزرگمردان است.
وی خاطرنشان کرد: این بزرگمردان تبریزی در برهههای خاص مانند خفقان دوران رضاخان با عدم تعطیلی روضه خانگی علیرغم ارعاب حکومت و با شعلهور شدن غیرت دینی در قیام ۲۹ بهمن، در شکوفایی انقلاب و حماسه سرایی جاودانهی قهرمان کربلا در دفاع مقدس و دفاع از حریم ولایت در شکوفایی نهضت و اهداف والای این واقعه ماندگار تاریخی نقش ویژهای داشتند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی افزود: قدمت عزاداری در جهان تشیع به عصر عاشورا برمیگردد جایی که بانوان خاندان اهل بیت (ع) در صحرای کربلا عزاداری کرده و به اسارت برده شدند.
وی اضافه کرد: عزاداری در تبریز انواع خاصی دارد که عبارت است از عجم، عرب و زنجیرزنی که این دستهها به لحاظ زمانی طولانیترین عزاداری را در جهان برپا میکنند؛ به طوری که هرسال از هشتم محرم به مدت پنج روز در بازار تبریز هر روز به مدت ۱۲ ساعت با انجام قرعه کشی و قوانین خاص خود مراسم عزاداری را برگزار میکنند.
حجت الاسلام آل هاشم در خصوص قدمت تاریخی هیات های تبریزی نیز بیان کرد: تاریخ تاسیس هیات های تبریز به سال ۱۲۰۰ برمیگردد و کیفیت و آداب عزاداری ها با پشتوانه علمی و محوریت وقایع تاریخی و مقاتل برگزار میشود.
امام جمعه تبریز تاکید کرد: خلوص و نوع گریه کردن پیرغلامان حسینی تبریز ویژگی خاصی دارد که از قدیم الایام به مادری که فرزند خود را از دست داده است، تشبیه میشود.
وی با بیان اینکه این هیاتها و علمها به آسانی در اختیار ما قرار نگرفته است، گفت: هیأتهای حسینی خاستگاه مبارزه با طاغوت و پشتیبان رزمندگان اسلام بودند که باید قدر این پرچم و هیاتها را بدانیم.
انتهای پیام/