شاعر حوزه دفاع مقدس در گفت‌وگو با دفاع‌پرس:

حال و روز شعر مازندران خوب نیست/ ایجاد خانه شعر دفاع مقدس

«رنجبر» گفت: حال و روز شعر استان مازندران خوب نیست و در فکر ایجاد خانه شعر دفاع مقدس برای تربیت شاعران نسل جدید هستم.
کد خبر: ۴۷۸۱۶۵
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۵:۳۷ - 18September 2021

حال و روز شعر مازندران خوب نیست/ ایجاد خانه شعر دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از ساری، به مناسبت ۲۷ شهریور روز شعر و ادب فارسی به سراغ «میثم رنجبر» از شاعران بنام حوزه دفاع مقدس استان مازندران رفتیم.

در ادامه ماحصل گفت‌وگوی خبرنگار دفاع‌پرس را با این شاعر حوزه دفاع مقدس می‌خوانید:

دفاع پرس: لطفا خودتان را معرفی بفرمائید و کمی از دنیای شعر و شاعری‌تان بگوئید؟

«میثم رنجبر» متولد سال ۱۳۶۱ از شهرستان بابل هستم. فکر می‌کنم سال اول دبیرستان بودم که اولین جرقه‌هایی که ظاهری از شعر داشت در نوشته‌هایم پیدا شد. در دفترچه‌ای کوچک که هنوز به یادگار آن را در وسایلم دارم می‌نوشتم و مصرع‌هایی که بصورت ذهنی در من موسیقی از خود داشت روی کاغذ آوردم. بعد‌ها در مسابقه فرهنگی-هنری دانش آموزی شهرستان شرکت کردم و باتعجب رتبه دوم شعر در دبیرستان‌های شهرستان را بدست آوردم که البته معتقدم آن سال‌ها شعر به معنای واقعی طبیعتا خیلی در سطح دانش آموزی وجود نداشت. یادش بخیر!

دفاع پرس: به نظر می‌رسد که رابطه خوبی با ادبیات و شعر دفاع مقدس دارید. می‌خواهم بدانم شما از شعر دفاع مقدس چه تعریف تخصصی دارید؟

شعر دفاع مقدس هم شاخه‌ای از شاخه‌های شعر فارسی است که در جهان از آن بعنوان شعرجنگ شناخته می‌شود و با توجه به این‌که ما ایرانیان مسلمان نگاهمان به مسئله جنگ به «دفاع» تعریف می‌شود و وقتی در دو حالت پیروزی یا شهادت که منتج می‌شود و هر دو پیروزیست «مقدس» بودن آن نیز تجلی ویژه‌ای به این دفاع می‌بخشد. شعر دفاع مقدس برخاسته از همین ترکیب «دفاع مقدس» نشأت می‌گیرد و همین دفاع مقدس تمام مضامین و باور‌های دینی و انسانی را در بستری به نام «جنگ» از خود منعکس می‌کند.

دفاع پرس: به نظر شما شعر دفاع مقدس امروز باید دارای چه مولفه‌هایی باشد تا یک اثر شاخص و ماندگار شود؟

شعر دفاع مقدسی که بر مبنای مطالعه و آگاهی کامل نسبت به اشراف اطلاعاتی کامل به مسئله هشت سال دفاع مقدس و شناخت باور‌های دینی و مذهبی و حتی انقلابی از نگاه مبارز و یا شهید در راه خدا است. این مسئله هم باید در تلفیق احساسات انسانی و بالاخص یک ایرانی مسلمان و مبارز معجون شود تا بتواند اثر درخوری تولید گردد. البته بحث زبان شعری قوی نیز باید در تمام اثر قوی بودن و یکدستی خود را نشان دهد.

دفاع پرس: وضعیت شعر دفاع مقدس استان مازندران را چگونه ارزیابی می‌کنید و این بخش از ادبیات در استان و کشور در معرض چه آسیب‌هایی هستند؟

راستش وضعیت نسل دهه شصتی‌ها در شعر خیلی خوب بود. الان متاسفانه نسبت به سال ۱۳۶۸ که پایان جنگ بود ۳۲ سال گذشته است و ما الان وارد نسل چهارمی بعد از جنگ هستیم. اگرچه بعضی از جریانات بعد از جنگ مثل تشییع شهدا و نیز پیدا شدن ۱۷۶ شهید غواص که با دست‌های بسته و مظلومانه شهید شدند و نزدیک به ۳۰ سال بعد پیکرشان شناسایی شد و به وطن بازگردانده شد و همچنین جریان مداحان حرم در سوریه و عراق و شهدای آن مقطع منجر به شروع جریان جدیدی در حیطه‌ی شعر دفاع مقدس ایجاد کرد، اما شعر هشت سال دفاع مقدس از نظر کمیت و کیفیت دچار افت زیادی شده است. این مسئله به دلایل مختلفی دارد. مثلا عدم تربیت شاعر دفاع مقدس بصورت تخصصی و عدم بسترسازی در این موضوع منجر به کم شدن اشعار و ضعیف شدن اشعار نیز شده است. جز به یکی دو جشنواره اداری بسنده شده است و این خبر خوبی البته نیست.

دفاع پرس: برای آینده شعر استان مازندران آیا برنامه‌ای دارید؟

حقیقت موضوع این که بنده به نوبه خودم در حال طراحی و راه‌اندازی مجموعه خانه شعر دفاع مقدس در استان مازندران هستم تا بتوانم این مرکز تربیتی شعر را برای نسل آینده راه اندازی کنم.

گفت‌وگو: حدیثه صالحی

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار