به گزارش دفاعپرس از مشهد، «یوسف امینی» سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین بزرگداشت شعر و ادب فارسی که با عنوان «شعر ایثار» در قطعه هنرمندان بهشت رضا (ع) مشهد برگزار شده بود، اظهار داشت: شعر و ادب فارسی، جوهره و چکیده فرهنگ غنی ایران محسوب میشود. بین زبان فارسی و فرهنگ فارسی پیوند دو جانبهای وجود دارد و این دو وامدار یکدیگر هستند بهطوری که اساساً فرهنگ ایران در قالب زبان فارسی ماندگار شده است.
وی با اشاره به صدور شعر فارسی به سرزمینهایی فراتر از مرزهای ایران افزود: هر کس که به ایران سفر میکند، شعر فارسی یکی از سوغاتی است که با خود میبرد. هر کجا از زبان فارسی سخن میگویند، زبان فارسی را به شعر میشناسند، وقتی تاریخ میخوانیم، دورههای مختلف تاریخی نیز با شاعرانش شناخته میشود.
سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اشعار حکیم سخن، فردوسی طوسی هیجان، حماسه و غرور را منتقل میکند. وقتی شعر «بوی جوی مولیان» رودکی را میخوانیم، حس اشتیاق به وطن در درونمان ایجاد میشود. اشعار عرفانی مولانا از شرق آسیا تا غرب اروپا خوانده میشود و مورد تحسین قرار میگیرد. حقیقت آن است که تمامی شعرا در اعصار مختلف پرچمدار فرهنگ و ادب فارسی هستند.
وی افزود: وظیفه همه ماست از زبان فارسی به لحاظ آموزشی مراقبت کنیم، درستنویسی زبان مورد تأکید و وظیفه همه ماست، بی مبالاتی و غلط نویسی به ویژه در فضای مجازی این زبان را تهدید میکند که اگر ارزشی قائل هستیم، باید زبان فارسی را از این آسیب مراقبت کنیم.
امینی ضمن گرامیداشت چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس تصریح کرد: در آستانه هفته دفاع مقدس قرار داریم و برگزاری این مراسم در محل یادمان شهدای بهشت رضا (ع) برای ادای احترام به همه شهدای والامقامی است که در اینجا آرامیدهاند.
سرپرست ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی شعر را جزو اولین هنرهایی دانست که با دفاع مقدس پیوند خورده است و تأکید کرد: اشعاری که شعرا سرودند، در ادامه تبدیل به سرودهایی شد که در دفاع مقدس و در هنگام اعزام رزمندگان به خطوط مقدم جبهههای نبرد حق علیه باطل خوانده میشد و با انتقال روح حماسه به جامعه، نقش تاثیرگذاری داشت.
وی ابراز داشت: وظیفه ما در قبال دفاع مقدس به پایان نرسیده است. زمانی که جنگ بود، وظیفه بود تا در جبههها حضور پیدا کنیم و از کشور دفاع کنیم و اکنون نیز وظیفه داریم تا فرهنگ ایثار و شهادت را با زبان روز، به نسل جدید منتقل کنیم. فرهنگی را که باعث شد در دفاع مقدس، یک وجب از خاک کشورمان جدا نشود، باید با زبان شعر و هنر به جامعه منتقل کنیم.
انتهای پیام/