دبیر ستاد حقوق بشر ایران:

غرب به اعدام قاچاقچیان حساس اما به کشتار مردم بی‌گناه توسط متحدانش بی تفاوت است

دبیر ستاد حقوق بشر ایران از بی تفاوتی غرب به کشتار مردم بی‌گناه توسط متحدان کشورهای غربی همزمان با حساسیت آنان به اعدام قاچاقچیان انتقاد کرد.
کد خبر: ۴۷۹۰۲
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۸ - 08June 2015

غرب به اعدام قاچاقچیان حساس اما به کشتار مردم بی‌گناه توسط متحدانش بی تفاوت است

به گزارش گروه اخبار داخلی " دفاع پرس "، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر در دیدار با هیأت پارلمانی اروپا با اشاره به مواردی که سخنگوی هیأت پارلمانی اتحادیه اروپا درباره چند پرونده حقوق بشری و بالا بودن نرخ اعدام در ایران مطرح کرده بود گفت: حساسیت اروپاییها در خصوص بالا بودن نرخ اعدام در ایران و یا درباره چند پرونده خاص، اگر چه قابل احترام، اما بسیار تناقض آمیز و بحث برانگیز است.

 وی در تشریح این تناقض افزود: اروپاییها بهتر از هر کس دیگر میدانند که دلیل اصلی بالابودن نرخ اعدام در کشور ما به خاطر مبارزه بیامان جمهوری اسلامی ایران با قاچاق مواد مخدری است که مقصد اصلی آن پایتختهای کشورهای اتحادیه اروپا است.

لاریجانی تصریح کرد: ما با قاچاقچیانی که زندگی انسانها را هدف گرفتهاند مبارزه میکنیم و اعدام این افراد حساسیت اروپاییها را بر میانگیزد اما اروپاییها که به اجرای قوانین کشورمان در خصوص مبارزه با مواد مخدر حساس و گلایه مند هستند، نسبت به کشتار انسانهای بیگناه که توسط متحدان منطقهای آنها صورت میگیرد اهمیتی نمیدهند و ما هیچگاه چنین حساسیتهایی را در این زمینه از آنها ندیدهایم.

 دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان گفت: لذا باید به ما حق داده شود که نسبت به ادعاهای مطرح شده از سوی غرب درخصوص حقوق بشر و حساسیت آنها نسبت به کرامت انسان، مشکوک باشیم و به آن ایمان نداشته باشیم چرا که برخی کشورهای اروپایی برای یک پرونده و یا یک شخص کمپین راه میاندازند و از او ولو اینکه طبق قوانین مصوب کشور ما مجرم تشخیص داده شده، حمایت میکنند اما در برابر هزاران نفری که توسط رژیم صهیونیستی در غزه کشته میشوند سکوت میکنند و دم بر نمیآورند.

لاریجانی با اشاره به حوادث منطقه گفت: رژیم سعودی که از متحدین اصلی غرب در منطقه به شمار میرود، عامل اصلی خسارات جبران ناپذیر بشری در این منطقه است. از سوریه تا عراق و لیبی و یمن دست آنها به خون هزاران مسلمان آغشته است ولی هیچ یک از حساسیتهای کشورهای اروپایی در این خصوص دیده نمیشود. عربستان چندین ماه است مردم بیگناه یمن را بمباران میکند و میکشد اما کشورهای اروپایی هیچ حساسیتی نسبت به این مسئله نشان نمیدهند.

دبیر ستاد حقوق بشر با بسط این بحث به مسائل مرتبط با مبارزه با تروریسم گفت: ایران نه تنها در خط اول مبارزه با مواد مخدر در جهان است بلکه در خط اول مبارزه با تروریسم نیز هست ولی متاسفانه کشورهای غربی به جای اینکه در این راه به کمک ایران بیایند و ایران را تشویق و دلگرم کنند، لب به شماتت میگشایند و بعضا در این راه اخلال میکنند.

لاریجانی با اشاره به جریانهای تروریستی گفت: متاسفانه ادعاهای حقوق بشری غربیها و کشورهای اروپایی در خصوص مبارزه با تروریسم هم با استانداردهای دوگانه همراه است. از طرفی اروپا و غرب خود را داعیهدار حقوق بشر و مبارزه با تروریسم معرفی میکنند اما در عمل خطرناک ترین و خونریزترین تروریست های دنیا در پایتختهای اروپایی به راحتی رفت و آمد میکنند حال آنکه اسناد و مدارک مرتبط با ترور بیش از 20 هزار انسان بیگناه توسط این گروهک تروریستی که در اروپا منزل کرده است موجود است.

 دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به یک گروهک تروریستی دیگر که در اروپا فعال است، گفت: چگونه است که اروپا دم از مبارزه با تروریسم میزند اما روابط خوبی با یک گروهک تروریستی ایرانی دارد که دست کم مسئول دهها عملیات تروریستی در غرب کشور ما بوده است و اعضای آن به راحتی در آلمان یا سایر کشورهای اروپایی جولان میدهند، تلویزیون دارند و پول جمع میکنند و از طریق رسانههایی که در اختیار دارند نحوه درست کردن بمب را یاد مخاطبان خود می دهند. آیا در قوانین شما تحریک برای خشونت جرم نیست؟ آیا آموزش ساختن بمب و تشویق به بمبگذاری در یک کشور،تحریک برای خشونت نیست.

 لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوال یکی دیگر از نمایندگان هیأت پارلمانی اروپا که پرسیده بود آیا در ایران اینگونه است که هر کس با غرب ارتباط بگیرد به عنوان جاسوس تحت تعقیب قرار میگیرد و با او برخورد قضایی میشود، گفت: طبیعتا جاسوسی جرمی کاملا مشخص و تعریف شده است و برای اثبات اینکه فردی جاسوس است یا نه راهها و شرایط خاصی وجود دارد. ارتباط با طرفهای خارج از کشور از جمله غربیها میتواند بستر جاسوسی باشد اما الزاما چنین نیست. با این همه تشکیلات امنیتی ما روی ارتباطاتی که سرویسهای جاسوسی و امنیتی بیگانه و خصوصا کشورهای غربی با شهروندان ما میگیرند بسیار حساس هستند، همانگونه که در همه جای دنیا نیز اینگونه است.

 دبیر ستاد حقوق بشر با تاکید براینکه جمهوری اسلامی ایران یک تجربه بزرگ تاریخی از نظر تشکیل یک نظام سیاسی مدنی بر پایه عقلانیت اسلامی است گفت: در کل منطقه هیچ کشوری مانند ایران سیستمهای دموکراتیک کارآمد ندارد که اینگونه افراد با رأی مردم به قدرت برسند و با رأی مردم نیز از قدرت پایین بیایند. ما ضمن اینکه به تجربه غرب در ایجاد یک نظام سیاسی بر اساس عقلانیت لیبرال ـ سکولار احترام میگذاریم به همان میزان انتظار داریم غرب هم به این تجربه ما که یک نظام مدنی سیاسی را بر پایه عقلانیت اسلامی ایجاد کرده است احترام بگذارد.

 لاریجانی افزود: ما معتقدیم که تجربه سکولار لیبرال غرب تنها تجربه معقول برای شیوه زندگی نیست و انتظار داریم غرب هم به تجربه ما احترام بگذارد و دستاوردهای 35 سال گذشته انقلاب اسلامی و این تجربه نوین را مرور کرده و آنها را نادیده نگیرد.

 دبیر ستاد حقوق بشر با استقبال از اظهار علاقه طرف اروپایی برای گسترش روابط حقوق بشری با کشورمان گفت: ما همواره از گسترش گفتگوها و همکاریهای دوجانبه حقوق بشری با همه کشورها از جمله اتحادیه اروپا استقبال کردهایم. پیش از این نیز تعاملاتی با اتحادیه اروپا داشتیم و اساسش این بود که به جای صحبت کردن علیه یکدیگر در محافل بینالمللی و صدور قطعنامههای مختلف، پشت میز بنشینیم و با یکدیگر گفتگو کنیم اما متاسفانه این دوران کوتاه بود و اروپاییها بار دیگر به رویه صدور قطعنامه و سخن پراکنی علیه کشور ما در محافل بینالمللی روی آوردند.

 لاریجانی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه این دیدارها زمینههای لازم برای بازگشت به تعامل و همکاریهای سودمند و سازنده برای هر دو طرف را فراهم آورد گفت: اظهار علاقه برای گسترش تعاملات امیدوار کننده است چرا که ما همچنان بر منطق قبلی خود که همان گفتمان است تاکید داریم زیرا حقوق بشر را یک کالای غربی نمیدانیم و معتقد هستیم که مقاصد اصلی حقوق بشری بر مبنای تفکر اسلامی ما قابل عرضه جهانی است.

انتهای پیام/
 
نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار