گروه حماسه و جهاد دفاعپرس - داود عامری در یادداشتی تحت عنوان «میراث بزرگ دفاع مقدس و اینک ...» آورده است: هشت سال دفاع مقدس یکی از درخشانترین عرصههای دفاع ایرانیان مسلمان محسوب میشود؛ هنگامهای که ملت ایران در اتحادی بی نظیر از پیر و جوان و بزرگ و کوچک، یکپارچه به مصاف با دشمن متجاوز رفتند و برای حفظ و پاسداری از خاک وطن و دفاع از انقلاب اسلامی خود به رهبری امام خمینی (ره)، سراسر عشق، ایثار و شجاعت شدند. پس از پایان جنگ نیز مجاهدانی از تبار شهیدان برای دفاع از اسلام و حریم اهل بیت (ع) در قامت مدافعان حرم در جنگ با اندیشههای افراطی و تکفیری، جامه برازنده شهادت را بر تن کردند و تحسین جهانیان را برانگیختند. در واقع فرهنگ ایثار و شهادت بجا مانده از رزمندگان دفاع مقدس، تبلوری در دفاع از حریم حرم یافت.
دفاع مقدس بواسطه برجستگی ویژهای که در تاریخ انقلاب اسلامی و همچنین تاریخ طولانی حیات ملت ایران دارد، منشا تاثیر گذاری فراوانی در برهههای زمانی بعد از خود است که آنها را به عنوان میراث ماندگار دفاع مقدس مینامیم. این یادگاران ارزشمند هنوز در جامعه ما تاثیر گذار و حضور آنها محسوس و منشاء خیر و برکت است.
در این یادداشت تلاش میکنیم نگاهی کوتاه به گوشهای از این میراث ارزشمند و همیشه ماندگار دفاع مقدس داشته باشیم.
فرهنگ دفاع مقدس
مهمترین میراث دفاع مقدس، اندیشه و فرهنگ دفاع مقدس است. امروز جامعه ما برای ایستادن در مقابل دشمن به ویژه مقابله با تهاجم فرهنگی و انواع شبیخونهای که سبک زندگی ایرانی -اسلامی و جوانان این سرزمین را هدف قرار داده است، به شدت نیازمند سپر دفاعی امتحان پس داده و کار آزموده است. فرهنگ فرهیختگی، هویتمند و ارزش مدار دفاع مقدس میتواند انقلاب اسلامی را در گام دوم خود به بهترین وجه در راه رسیدن به اهداف عالی انقلاب اسلامی تحت رهنمودهای رهبر معظم انقلاب یاریگر باشد و این همان مسیری است که باید در گام دوم انقلاب به شدت روی آن تکیه کرد. فرهنگ دفاع مقدس فرهنگ مقاومت، ایستادگی، ایثار، پیروزی، پویایی، خلاقیت و پیش رونده است. امروز جامعه ما در مسیر تحولی خود و برای فائق آمدن بر مشکلات خود باید به فرهنگ بی ادعا و بی ریا ایرانی اسلامی تمسک جوید. فرهنگ دفاع مقدس، نسخه بی بدلیل حضور همه اقشار جامعه ایرانی برای انجام کاری بزرگ و فراتر از روشهای معمول مدیریتی است که باید با تمام توان و قدرت در جامعه امروز مورد بهره برداری قرار گیرد و شرط آن این است که این فرهنگ عقب نگه داشته نشود و با آن موزهای برخورد نگردد، بلکه اجازه حرکت، پویایی و نمادآفرینی برای نسل امروز پیدا کند و این محتاج تحول و نگاهی انقلابی به آن است.
مدیریت جهادی
هشت سال عرصه دفاع مقدس صحنه حضور کسانی است که دشوارترین کارها را با کمترین امکانات و در سختترین شرایط به انجام میرساندند. امروزکشور نیازمند مدیریت و کار جهادی است و خوشبختانه این نوع از مدیریت در کشور ما سابقهی درخشانی در طول دفاع مقدس و بعد از آن داشته است. امروز آن تجربیات و فرهنگ مدیریتی در اختیار مدیران و مردم همیشه در صحنه قرار دارد تا چشم اندازی روشن برای ایران اسلامی و آیندگان رقم زده شود. تجربه سالیان گذشته نشان میدهد که با وجود تلاشهای دشمنان نظام برای ضربه زدن به ایران اسلامی، روند معمول راه به جایی نخواهد برد و مدیریت کلاسیک، دستیابی به اهداف را مقدور نخواهد ساخت، لذا امروز عرصههای مختلف کشور بخصوص عرصه فرهنگ و اقتصاد، نیازمند تحول و مدیریت جهادی با الهام از مدیریت جهادی رزمندگان دفاع مقدس با رویکرد انقلابی و تحول خواه است.
رزمندگان دفاع مقدس
یکی دیگر از میراث ماندگار و ارزشمند دفاع مقدس، خود رزمندگان دفاع مقدس هستند. آنها با ارزشترین و برجستهترین میراث ماندگار دفاع مقدس هستند که امروزه در بین ما زندگی میکنند. جامعه ما باید تا این بزرگان در قید حیات هستند، از فرهنگ و آموزههای امام (ره) که آنها را چنان سلحشور و باورمند تربیت کرده بود، تا با شجاعت تمام درجبهههای جنگ برای دفاع از میهن اسلامی و اطاعت از، ولی امر خود حاضر شوند، یاد بگیرد. این میراث باید توسط خود رزمندگان که فرهنگ دفاع مقدس را زندگی کردهاند، به نسلهای جدید منتقل شود. باید گفت که اگر این عزیزان از دست بروند، انتقال فرهنگ و تجربیات آن همه اندیشههای پاک و غرور آفرین که چنان حماسهی بزرگی را خلق کردند، کاری بسیار سخت و دشوار خواهد بود. در حقیقت پیشکسوتان دفاع مقدس، نمونههایی از تربیت یافتگان فرهنگ دفاع مقدس هستند که توانستند خود قسمتی از این فرهنگ متعالی و از بزرگترین افتخارات تاریخ ایرانیان باشند. رزمندگان دفاع مقدس، میراث زنده ۸ سال شکوه و عظمت نظام انقلابی ما برای آیندگان هستند که خود باید به انتقال این فرهنگ، آن هم سینه به سینه اهتمام کنند و مدیران فرهنگی کشور باید زمینههای آن را فراهم کند. مسئولین و مردم نیز باید کرامت آنها را در همه ابعاد حفظ کنند. تصویر و نمایش آنها خوب است، اما کافی نیست، منزلت و کرامت آنها را ارتقاء دهیم تا به عنوان یک ارزش در جامعه ما درسآموز باشد.
آثار بر جای مانده از دفاع مقدس
چهارمین میراث مهم و بسیار ارزشمند هشت سال دفاع مقدس، جغرافیای دفاع مقدس با تمام جزئیات و تاریخچه آن است که رزمندگان اسلام در آن حضور داشتند. آثار مادی و معنوی بجا مانده از رزمندگان و مناطق جنگی بایستی به عنوان آثار تاریخی ارزشمند حفظ و نگهداری شوند. این کار هم باید در موزه ملی دفاع مقدس که بسیار ارزشمند است و هم ذر موزهها و یادماندههای طبیعی دفاع مقدس انجام شود که میشود. این آثار علاوه بر وظیفه انتقال قسمتی از فرهنگ و تاریخ دفاع مقدس، یک گنجینه ارزشمند است که در اختیار نسل امروز قرار دارد. مناطق عملیاتی دفاع مقدس و جنگ تحمیلی به عنوان یک موقعیت بی نظیر و یک موزه طبیعی در اختیار کشور است که باید از طریق راهیان نور و گردشگری، با روشها و متدهای نوین ضمن بهره گیری از آنها برای انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسلهای جدید کشورمان باید این فرهنگ ناب را به جهانیان و مردم کشورهای دیگر نیز معرفی و پیام و فرهنگ دفاع مقدس را به کشورهای همسایه، مسلمان و تمام آزادگان جهان منتقل شود.
امروز یکی از بخشهای مهم گردشگری کشور، گردشگری دفاع مقدس است که این موضوع به عنوان یک بخش مهم در سند توسعه گردشگری کشور نیز مورد توجه قرار گرفته است و میتواند برای کشور از لحاظ اقتصادی هم به واسطه جذب گردشگران منشاء خیر و تولید ثروت گردد.
فرهنگ دفاعی و اقتدار
و، اما آخرین میراث ارزشمندی که در این یادداشت باید به آن میپردازیم، اعتماد به نفس ملی و روحیه خود باوری در فرهنگ دفاعی کشور و اقتدار امروز ایران اسلامی میباشدکه مدیون همین روحیه و اراده است. امروز ملت ایران با وجود فشارهای بیش از اندازه نظام استکباری، کماکان مقتدر و عزتمند در عرصههای جهانی حضور دارد، اقتداری که بخش عمده آن ازرزمندگان دفاع مقدس و مردم تحت عنوان «فرهنگ دفاعی» به یادگار مانده است. باید همیشه بیاد داشته باشیم که این عزت و آزادی را مرهون فرهنگ دفاعی تقویت شده در ۸ سال دفاع مقدس و رزمندگان سلحشور و مردمی هستیم که در زیست بوم دفاع مقدس زیسته اند و امروز اقتدار جمهوری اسلامی ایران که چشم طمع دشمنان را کور کرده است، ناشی از همین فرهنگ دفاعی سترک و متکی به اراده همیشه جاویدان مردمان این سرزمین است.
در پایان لازم است نقش امامین انقلاب در رهبری امت برای ایجاد این همه حماسه و افتخار یاد آور شوم، که بی آنان هیچ به دست نمیآمد و باید جداگانه به میراث فرهنگ ولایت پذیری ملت بزرگ ایران و نقش رهبری در آفرینش و ثبات این میراث بزرگ پرداخت. ان شاءالله
انتهای پیام/ 241