رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا:

قاچاق مواد مخدر تهدیدی فراملی و بین‌المللی است/ رشد ۴۱ درصدی کشفیات مواد مخدر

سردار کریمی در نشست فوق‌العاده روسای پلیس و آژانس‌های مبارزه با مواد مخدر آسیا و اقیانوسیه بر لزوم مقابله جدی کشور‌ها با قاچاق مواد مخدر به عنوان تهدیدی فراملی و بین‌المللی تاکید کرد.
کد خبر: ۴۷۹۹۷۰
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶ - 25September 2021

نشست فوق العاده روسای پلیس و آژانس‌های مبارزه با مواد مخدر آسیا و اقیانوسیهبه گزارش گروه اجتماعی دفاع‌پرس، سردار مجید کریمی در نشست فوق العاده روسای پلیس و آژانس‌های مبارزه با مواد مخدر آسیا و اقیانوسیه (ویدئو کنفرانس) ضمن تشریح اقدامات مقابله‌ای جمهوری اسلامی ایران در عرصه مبارزه با قاچاق مواد مخدر به بررسی پیامد این بلای خانمان سوز در سطح جهان پرداخت و اظهار داشت: از آنجایی که تولید و قاچاق مواد مخدر در سراسر جهان به تجارتی پرسود تبدیل شده و حاکمیت دولت‌ها را در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و... خدشه‌دار ساخته، لازم است به پدیده شوم قاچاق مواد مخدر به عنوان تهدیدی فراملی و بین‌المللی پرداخته شود و همه جانبه با آن مقابله شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در ادامه به معضل مواد مخدر به عنوان عامل تهدید کننده سلامت نسل جوان در جوامع بشری اشاره و تصریح کرد: تولید و قاچاق مواد مخدر از جمله جرایم سازمان یافته‌ای تلقی می‌شود که با سایر جرایم از قبیل قاچاق اسلحه، قاچاق انسان، پولشویی و تروریسم رابطه تنگاتنگ دارد و علیرغم تلاش دولت­‌ها و جوامع بین ­المللی، متاسفانه در حال حاضر شاهد افزایش روز افزون تولید و قاچاق مواد مخدر در جهان هستیم.

سردار کریمی در بخش دیگری از سخنان خود به افزایش تولید و قاچاق مواد مخدر در کشور افغانستان و نگرانی‌های کشور‌های همسایه در این رابطه اشاره و خاطرنشان کرد: امروزه مواد مخدر به تهدیدی بزرگ برای کشور‌ها به ­ویژه کشور‌های منطقه تبدیل شده است و گروهک‌های تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر بخش عمده‌ای از منابع مالی خود را از این طریق تامین می‌کنند.

وی در ادامه به تشریح میزان کشفیات مواد مخدر جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۲۰ میلادی اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران علیرغم وجود محدودیت‌های پاندومی ویروس کرونا و نیز اعمال تحریم‌های ظالمانه از سوی برخی کشورها، با تلاش و مجاهدت‌های خالصانه نیرو‌های مقابله ای، موفق به ثبت رکورد بی سابقه کشف بیش از هزار و ۱۴۰ تن انواع مواد مخدر در سال ۲۰۲۰ میلادی شد که این مقدار در مقایسه با سال ۲۰۱۹ نشان دهنده رشد ۴۱ درصدی کشفیات است.

وی تصریح کرد: تلاش جمهوری اسلامی همواره بر این است که از ورود مواد مخدر از مرز‌های شرقی و قاچاق آن به سایر کشور‌ها جلوگیری کند و در این راه، متحمل هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری شده است.

این مقام ارشد انتظامی به شرایط پیچیده مقابله با قاچاق و ترانزیت مواد مخدر اشاره و تاکید کرد: علیرغم وجود برخی مشکلات از جمله عدم همکاری برخی کشور‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر به دلایل و بهانه‌های سیاسی و نیز محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا، پلیس مبارزه با مواد جمهوری اسلامی ایران بر اساس سیاست‌های کلی نظام و نیز اعتقادات دینی و بشر دوستانه خود در این حوزه، هیچگاه به امر مبارزه با مواد مخدر از دید سیاسی ننگریسته است.

سردار کریمی همچنین به آمادگی جمهوری اسلامی ایران بر ارتقاء سطح همکاری‌ها با سایر کشور‌ها پرداخت و افزود: افزایش سطح تعاملات و همکاری‌ها در زمینه‌هایی نظیر تبادل بر خط اطلاعات مرتبط با سرشبکه‌های اصلی قاچاق مواد مخدر، تجربیات پلیسی، دانش مربوط به تجهیزات نوین کشف و شناسایی و ... با هدف شناسایی اموال قاچاقچیان و ضربه زدن به بنیان‌های مالی و اقتصادیشان، تا حد زیادی می‌تواند به کنترل قاچاق در سطح بین الملل و منطقه کمک کند.

نشست فوق العاده روسای پلیس و آژانس‌های مبارزه با مواد مخدر آسیا و اقیانوسیه با حضور نمایندگان بیش از ۷۰ کشور جهان، به صورت ویدئو کنفرانس و طی دو روز در مقر سازمان ملل در وین اتریش با محوریت موضوعات اساسی نظیر افزایش ارتباط بین قاچاق مواد مخدر و دیگر اشکال جرایم سازمان یافته، کووید ۱۹ و سوء استفاده از فناوری اطلاعات در انجام فعالیت‌های غیر قانونی و جرایم مرتبط با افزایش پولشویی ناشی از قاچاق مواد مخدر، برگزار شد. 

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها