با حضور سردار فدوی؛

کتاب گویای «شهید حسن باقری» رونمایی شد

هم‌زمان با هفته دفاع مقدس از ۴۵ عنوان کتاب گویای دفاع مقدس از جمله کتاب‌های «شهید حسن باقری»، «گیل مانا» و «همسفر» رونمایی شد.
کد خبر: ۴۸۰۳۵۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۷ - 26September 2021

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، هم‌زمان با هفته دفاع مقدس از ۴۵ عنوان کتاب گویای دفاع مقدس از جمله کتاب‌های «شهید حسن باقری»، «گیل مانا» و «همسفر» با حضور سردار علی فدوی، جانشین فرماندهی کل سپاه، علی بخشی‌زاده، معاون صدا جمهوری اسلامی ایران، سردار علی‌محمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه، مهدی شاملو، مدیر ایران صدا و هنرمندان و نویسندگان رادیو رونمایی شد.

شاملو: ایرانصدا ۳۰۰ کتاب دفاع مقدس را صوتی کرد

در ابتدا، مهدی شاملو، مدیر ایران صدا، با اظهار به اینکه در حدود ۳۰۰ اثر کتاب صوتی در حوزه دفاع مقدس طی سال‌های اخیر در مجموعه ایران صدا تولید شده، گفت: از سال گذشته تاکنون ۴۸ کتاب گویای دیگر در این زمینه تولید شده است.

وی با اشاره به همکاری ایران صدا با مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس اظهار کرد: تعدادی از این کتاب‌ها با همکاری سپاه پاسداران مستندنگاری شده و از صدای خوب هنرمندان کشورمان در این آثار استفاده کرده‌ایم. امروز اختصاصاً از کتاب‌های گویای «شهید باقری»، «همسفر» و «گیل مانا» با همکاری مرکز اسناد رونمایی می‌شود. تاکنون نزدیک به ۱۰ اثر با همکاری این مجموعه تولید شده است و آثار زیاد دیگری نیز در دست اقدام است.

مدیر ایران صدا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیان کرد: بر اساس فرمایش معظم له ما نیز با همکاری تمامی همکاران خود در تلاش هستیم و هرماه ۴ اثر به‌عنوان کتاب گویا بازخوانی می‌شود.

وظیفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مرزبانی از تاریخ است

در ادامه سردار علی‌محمد نائینی رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه با اشاره به فرار رسیدن اربعین حسینی گفت: حقیقت اربعین و آنچه باعث ماندگاری عاشورا شد، روایتگری بود. راویان اصلی کربلا امام سجاد (ع)، حضرت زینب (س) و همه اهل‌بیت بوده‌اند که کمک کردند تا حادثه کربلا در کربلا نماند.

وی افزود: در دفاع مقدس نیز همین‌طور بوده است و حضور راویان و همت و تلاش آن‌ها برای ثبت و ضبط اسناد سبب شده تا این اسناد اکنون به یادگار بماند و با مساعدت فرماندهان در دوران دفاع مقدس در ثبت تاریخ شفاهی خود و همچنین انتشار آثار در حوزه دفاع مقدس، فرهنگ دفاع مقدس به نسل‌های بعد منتقل شود. به همین علت می‌توان گفت وظیفه مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس مرزبانی از تاریخ است.

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به گنجینه ۴۰ ساله دفاع مقدس در آثار مکتوب و همچنین نوار‌های صوتی موجود در این مرکز گفت: تلاش کرده‌ایم طرح‌های داستانی بسیاری در حوزه‌های خاطرات جنگ تولید کنیم، به‌طوری‌که در دو سال آینده سالی ۱۰۰ کتاب داستانی با محوریت زندگینامه شهدای شاخص منتشر خواهیم کرد.

وی با اشاره به اهمیت گویا سازی آثار مکتوب در حوزه دفاع مقدس گفت: این مرکز علاوه بر تولیدات پژوهشی، در چند سال اخیر تولیدات متنوعی بر بستر رسانه‌ها داشته است. تولید کتاب‌های گویا، انتشار نسخه الکترونیک کتاب‌ها، تولید ویدئو از صوت فرماندهان برای انتشار در فضای مجازی که عمدتاً برای نخستین بار منتشر شده‌اند از این جمله است که با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است.

سردار نائینی افزود: طی سال‌های اخیر ۲۰۰۰ کتاب بر اساس اسناد و مستندات تولید شده و یکی از برنامه‌های امسال ما در مرکز اسناد تولید کتاب چاپی و کتاب صوتی است که با همراهی رادیو و ایران صدا این امر محقق شد است.

وی با اشاره به اهمیت کار ثبت و ضبط اسناد جنگ گفت: این ایده در همان روز‌های آغازین جنگ در ذهن فرماندهان شکل گرفت و این آینده‌نگری با پیگیری و تلاش‌های بسیار میسر شد. در این میان شهید حسن باقری بیش‌ترین کمک‌ها را در تحقق این هدف و متقاعدسازی فرماندهان برای انجام مصاحبه داشت.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سپاه با اشاره به کتاب‌های گویا تولید شده در ایران صدا گفت: آثار صوتی تولید شده در مجموعه ایران صدا آثار فاخری هستند و صرفاً تبدیل متن به صوت نیستند بلکه بر اساس سناریو و کار هنرمندانه به‌خوبی طراحی شده است.

بخشی‌زاده: برای شهدا کم کار کرده‌ایم

در ادامه بخشی‌زاده تولید این محصولات را بخشی از وظیفه رسانه در قبال شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس دانست و با قدردانی از حضور پدیدآورندگان این آثار گفت: این نشست به‌پاس غیرت و مردانگی کسانی است که در روز‌های سخت، از این کشور محافظت کردند.

وی افزود: هرچقدر برای شهدا کار کنیم گویی کاری نکرده‌ایم و هر چه برای ماندگاری نام آن‌ها تلاش و هزینه کنیم بازهم مدیون آن‌ها هستیم.

معاون صدا با اشاره به نام‌های ماندگار هنرمندانی که رد پای دفاع مقدس را در رادیو به‌جا گذاشته‌اند، خاطرنشان کرد: یادی کنم از زنده‌یاد مهران دوستی که با صدای گیرا و گرمش از شهدا و دفاع مقدس گفت و خدماتش به رادیو ماندگار شده است.

روز‌های به‌یادماندنی در استودیوی ایران صدا

در ادامه این مراسم پدیدآورندگان و راویان این سه اثر درباره این آثار نظراتشان را بیان کردند. هدی فلاح و زهرا بلدی، تهیه‌کنندگان، کتاب گویای «شهید باقری» درباره این مستندنگاری از زندگی و مجاهدت‌های شهید باقری صحبت کردند. فرهاد قائمیان، امیرمحمد صمصامی، سینا نیکوکار در مقام صداپیشگان این اثر نیز با گرامیداشت یاد شهدای دفاع مقدس از روز‌های به‌یادماندنی حضور در استودیوی ایران صدا برای ضبط این اثر گفتند. محمدحسین لطیفی از دیگر راویان این کتاب است.

حدیث حسن‌پور، تهیه‌کننده هم در این مراسم با اشاره به انگیزه‌اش برای تهیه کتاب گویای «گیل مانا» با موضوع خاطرات سردار «محمدعلی حق‌بین» فرمانده گردان کمیل در دوران دفاع مقدس گفت: این کتاب خاطراتی از آغاز جنگ تحمیلی، فضای ناامن کردستان و مأموریت‌های درون‌مرزی تا پایان جنگ تحمیلی است که بخشی از تاریخ جنگ را برای نسل جوان بازگو می‌کند. علیرضا علیا، راوی این اثر و سیده نساء هاشمیان سیگارودی، نویسنده این کتاب نیز ضمن پاسداشت مقام شهدای جنگ تحمیلی از خاطرات خود در روز‌های روایت و نگارش این اثر گفتند.

در پایان علی همت مومیوند، راوی، مجید سان کهن، نویسنده و اشرف السادات اشرف نژاد، تهیه‌کننده کتاب گویای «همسفر» نیز به موضوع کتاب که گوشه‌هایی از زندگی جانباز شهید سید محمود موسوی و رفتار این شهید با خانواده، دوستان و موقعیت‌های زندگی وی بود، اشاره کردند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار