به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس،«ایوب دهقانکار» مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران رحلت ملکوتی علامه حسن حسنزاده آملی را تسلیت گفت.
در متن پیام ایوب دهقانکار آمده است:
«آیت حُسن به حقیقت اعلی پیوست
سالک توحیدی حضرت آیت الله حسن حسنزاده طبری آملی مشهور به علامه حسنزاده آملی، از ستارگان پر فروغ دانش در اسلام و ایران و از چهره های تابناک علمی و فلسفی طبرستان بعد از عمری مجاهدت علمی و دینی چهره در نقاب خاک کشید و روح ملکوتی آن عارف و عالم به حقیقت اعلی پیوست.
بعد از مهد و دامان پر مهر مادر، او دانش اندوزی را از مکتب خانه زادگاهش در ایرای لاهیجان آغاز کرد و پس از آن افزون بر کسب علم در حوزه علمیه آمل و تکمیل دانش خود در مدارس دینی حاج ابوالفتح و مروی تهران، و اخذ اجتهاد، به قم رفت و افزون بر کسب فیض از محضر مشاهیر بزرگ حوزه قم، به تحقیق و پژوهش و دانش اندوزی در حوزه های علمی، دینی و فلسفی، پرداخت. او با پژوهش در حوزه های فلسفی و علمی، زمینه های جدیدی را برای علاقه مندان مطالعات دین و علم و پژوهش های فلسفه و دین گشود. همین تلاش ها و ممارست علمی، از او دانشمندی ساخت که در نزد اساتید و هم نسل های خود، به ابوالفضائل، علامه ذوالفنون و علامه دهر نامیده و ممتاز شد.
راز موفقیت این عالم ربانی به عنوان یک رهرو حق و دین را، باید در این رباعی که خود سروده است جُست:
سرمایه راهرو حضور و ادب است
آنگاه یکی همت و دیگر طلب است
ناچار بود رهرو از این چار اصول
ورنه به مراد دل رسیدن عجب است
حضور در پای درس اساتید، ادب و افتادگی برای کسب فیض و رسیدن به مدارج عالی علمی، تلاش بسیار و طلب دانش و کسب علم، همه چهار اصول و نقشه راهی بود که حضرت علامه برای رسیدن به مراد دل خود، به انجام رسانید.
پژوهش های علمی او در حوزه های دین، علوم ریاضی و نجوم، عرفان، حکمت، کلام، علوم تفسیری و روایی، علوم تاریخی و رجالی، ادب فارسی و عربی، هنر و نیز اشعار عرفانی ایشان که در قالب های غزل، رباعی، قصیده و ترجیع بند سروده شدهاست، همه از او دانشمندی کم نظیر ساخته و میراث علمی ماندگار او همگی، چراغ های پر نوری است که راه گشای حق جویان و دانش اندوزان است.
خانه کتاب و ادبیات ایران، ضمن تسلیت درگذشت این عارف صمدانی به رهبر معظم انقلاب اسلامی و حوزههای علمیه و دانشگاه های کشور، برای روح آن دانشمند علامه، رحمت واسعه الهی و برای فرزندان و خاندان معزز ایشان صبر و اجر مسالت دارد.»
انتهای پیام/ 121