رئیس دانشگاه‌ فرهنگیان خراسان رضوی:

مشارکت در تدوین دانشنامه دفاع مقدس، تکلیف همه دانشگاهیان است

«نیری» مشارکت در تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس را تکلیف واجب بر عهده همه اساتید و صاحبان قلم خراسان رضوی دانست و گفت: دانشگاه فرهنگیان منابع پژوهشی و مطالعاتی خود را برای ابرپروژه دانشنامه دفاع مقدس استان به کار خواهد گرفت.
کد خبر: ۴۸۱۱۴۶
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۸ - 29September 2021

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از مشهد، نشست هم‌اندیشی نگارش مقالات دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی با حضور سرهنگ پاسدار «جواد قاصد نظامیان» مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی، «رمضان نیری» رئیس دانشگاه فرهنگیان استان و جمعی از اساتید و مدیران گروه‌های علمی این دانشگاه برگزار شد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی در ابتدای این نشست، مشارکت در تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس را تکلیف واجب بر عهده همه اساتید و صاحبان قلم خراسان رضوی خواند و خاطرنشان کرد: در دانشگاه فرهنگیان منابع بسیار غنی و عظیمی وجود دارد که می‌توانیم از آن برای انجام یک کار علمی در زمینه دفاع مقدس و در مقیاس دانشگاهی بهره ببریم.

مشارکت در تدوین دانشنامه دفاع مقدس، تکلیف همه دانشگاهیان است

وی با تأکید بر ضرورت بهره‌گیری از تجربیات طرح‌های موفق مشابه در ادوار گذشته ادامه داد: در سال‌های اخیر، طرح ویژه شهید رجایی که مبتنی بر گردآوری، ثبت و مستندسازی شناسنامه شهدای دانش‌آموزی استان بود، با موفقیت اجرا و برکات فراوانی داشت و باید در ابرپروژه دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی هم آسیب‌شناسی دقیقی از طرح‌های علمی و پژوهشی مشابه صورت بگیرد تا از تکرار اشتباهات پرهیز کنیم و با سرعت مضاعف به نتایج مطلوب دست پیدا کنیم.

نیری در انتها ابراز امیدواری کرد: در شرایط کنونی، هر استادی به روش تجربی خود در زمینه تدوین مقاله برای دانشنامه دفاع مقدس فعالیت می‌کند لذا می‌توان با برگزاری کارگاه و دعوت از پژوهشگران فعال در عرصه پژوهش‌های کیفی، الگو و سناریوی ویژه‌ای برای نگارندگان مقالات دانشنامه تألیف و تدوین شود.

معضل دسترسی به اسناد در پروژه دانشنامه استان رفع شده است

مدیر دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی با تأکید بر اهمیت جمع‌آوری گنجینه معتبری از اسناد پژوهشی در پروژه دانشنامه دفاع مقدس استان اظهار داشت: اساساً تهیه و گردآوری اسناد یکی از مشکلات اساسی نویسندگان یک دانشنامه است که به لطف خدا در دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی، این موضوع به خاطر تحقیقات میدانی و هماهنگی‌های ستادی فراگیر رفع شده و مجوز دسترسی بیش از ۱۶۰ نویسنده مجرب استان به گستره وسیعی از اسناد و منابع پژوهشی صادر گردیده است.

مشارکت در تدوین دانشنامه دفاع مقدس، تکلیف همه دانشگاهیان است

وی افزود: دغدغه‌مندی رهبر معظم انقلاب در خصوص تدوین منابع پژوهشی معتبر همچون دانشنامه‌های استانی دفاع مقدس، اهمیت این پروژه‌ها را به خوبی روشن می‌سازد و همان‌طور که ایشان بر گردآوری مستندات علمی با محوریت دفاع مقدس تأکید دارد، کارگروه مطالعاتی دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی، کار تدوین دانشنامه را در ۴ گروه «اشخاص»، «جغرافیایی نظامی»، «اجتماعی اقتصادی سیاسی» و «فرهنگی هنری» آغاز کرده است.

هم‌اندیشی پیرامون جزئیات فنی پروژه دانشنامه دفاع مقدس خراسان رضوی و سرفصل‌های مربوط به مداخل این پروژه پژوهشی ازجمله محورهای موردبحث در این نشست بود.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها