گزارشی خبری درباره کنفرانس ژنو؛

کنفرانس ژنو اعتراف سازمان ملل متحد به جایگاه انصارالله در میان ملت یمن

سرانجام با وجود حرف و حدیث‌ها و اخبار ضد و نقیض درباره کنفرانس ژنو، سازمان ملل متحد رسماً اعلام کرد این نشست از روز دوشنبه آغاز می‌شود، کنفرانسی که عربستان تمایلی به برگزاری آن با توجه به موضع ضعیف ریاض در صحنه میدانی نداشت.
کد خبر: ۴۸۳۳۶
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۱ - 16June 2015

کنفرانس ژنو اعتراف سازمان ملل متحد به جایگاه انصارالله در میان ملت یمن

به گزارش گروه بین الملل دفاع پرس، اسماعیل ولدالشیخ نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن تصریح کرد مذاکرات ژنو از دوشنبه (بیست و پنجم خرداد) آغاز میشود.

ابتدا قرار بود روز یکشنبه نشست طرفهای یمنی در ژنو برگزار شود که مسئولان سازمان ملل متحد از به تأخیر افتادن این نشست به روز دوشنبه بهسبب دیر رسیدن برخی هیئتها خبر دادند، هرچند خبرهای دیگری درباره احتمال تعویق مجدد زمان برگزاری نشست منتشر شده بود، اما در نهایت مسئولان سازمان ملل متحد، برگزاری این نشست در روز دوشنبه را قطعی دانستند.

در کنفرانس روز دوشنبه ژنو، هفت نماینده از جنبش انصارالله و گروههای همسو و هفت نماینده از سوی عبدربه منصور هادی و گروههای همسو شرکت میکنند و البته هرکدام از طرفین، سه مشاور هم دارند.

مطالبات انصارالله و گروههای همسو از کنفرانس ژنو:

ــ لزوم قرار گرفتن توقف تجاوزات نظامی عربستان به یمن در دستورکار مذاکرات ژنو.

ــ ضرورت پایان دادن عربستان به محاصره ظالمانه ملت یمن و تأمین فوری نیازهای اساسی این ملت همچون نیازهای غذایی، دارویی، پزشکی، فرآوردههای نفتی، آب، برق.

ــ لزوم تلاش برای احیای روند سیاسی و دستیابی به راهحلهایی برای بحران و مشکلات یمن بدون دخالت خارجی.

ــ کنفرانس ژنو، تریبون رسانهای بین المللی برای نشان دادن حجم تجاوزات آل سعود و جنایات بیسابقه آنها علیه ملت یمن و افشای همدستی و توطئه منطقهای و بین المللی علیه ملت یمن.

ــ تأکید بر آزاد کردن یمن از زنجیر قیمومیت و سلطه آل سعود و ساخت یمن بدون دخالت خارجی.

بدبینی و ناامیدی در اردوگاه عربستان


نگاهی به خط خبری رسانههای سعودی، اماراتی، قطری، کویتی و بحرینی در خصوص کنفرانس ژنو نشان میدهد که آنها علاقهای به برگزاری کنفرانس ژنو نداشته اما با تأکید سازمان ملل متحد بر برگزاری این کنفرانس، خط تخریب و تضعیف وجهه انقلابیون بهویژه انصارالله همزمان با فشارهای سیاسی رژیم سعودی و دیگر رژیمهای مرتجع عرب بر مسئولان سازمان ملل متحد برای سوق دادن کنفرانس ژنو بهسمت اهداف و سیاستهای سعودی و متحدانش و کسب آن چیزی است که متجاوزان در صحنه نظامی و میدانی نتوانستند محقق کنند.

در عین حال این رسانهها امیدی به تحقق خواستهها و مطالبات گروههای یمنی وابسته به عربستان در کنفرانس ژنو ندارند، بهعنوان مثال شبکه اسکای نیوز عربی وابسته به امارات در گزارشی به کاهش سقف انتظارات از نشست ژنو اذعان کرده است.

خط خبری دیگر این رسانههای حامی گروههای تروریستی و سلفی در یمن تلاش برای القای وجود اختلافات میان انصارالله و گروههای همسو است.

این رسانهها همچنین بهطور گسترده، موضوع اجرای قطعنامه 2216 شورای امنیت را که چراغ سبزی به رژیم آل سعود برای ویرانگری و کشتار در یمن به شمار میرود، مورد توجه قرار داده، مسئلهای که هیئت وابسته به عربستان شامل نمایندگان عبدربه منصور هادی و گروههای همسو بر لزوم اجرای آن تأکید میکنند، هرچند امیدی به تحقق آن ندارند.

طیف منصور هادی و حامیانش ادعا میکنند نشست ژنو صرفاً مشورتی است و آنها برای اجرای قطعنامههای شورای امنیت به این شهر میروند.

کنفرانس ژنو اعتراف سازمان ملل متحد به جایگاه انصارالله


نکته مهم درباره کنفرانس ژنو، اعتراف سازمان ملل متحد به جایگاه مهم جنبش انصارالله در صحنه سیاسی و میدانی یمن  است که خوشایند آل سعود و متحدانش نیست و به همین سبب هجمه تبلیغاتی گستردهای را برای تخریب وجهه این جنبش به راه انداختهاند.

سعودیها که گمان میکردند میتوانند در کمترین زمان پس از آغاز جنگ، مهره خود یعنی عبدربه منصور هادی را به قدرت بازگردانده و صنعا را نیز از کنترل نیروهای مردمی انصارالله و ارتش یمن خارج کنند، با ایستادگی و مقاومت شجاعانه مردم و نیروهای انقلابی و ارتش این کشور غافلگیر شدند، با این حال با تشدید تجاوزات خود به مناطق مسکونی و زیرساختهای یمن نشان دادند از نظر ارتکاب جنایات علیه مردم بیگناه و تخریب منازل، کارخانهها، انبارهای مواد دارویی و حتی بیمارستانها و مدارس، تفاوت چندانی با رژیم صهیونیستی ندارند که این روزها خبرهای بیشتری از گرم شدن تنور روابط آل سعود و این رژیم منتشر شده و مقامات سعودی ابایی هم از علنی شدن دیدارهایشان با مقامات صهیونیست ندارند.

اما به همان اندازه که اردوگاه جنگافروزان، دست خالی به ژنو می روند، جبهه انقلابیون و گروههای همسو، با اعتماد به نفس و اقتدار در این نشست شرکت میکنند.

سازمان ملل متحد درخواست کرده بود که تمام طرفها در گفتوگوها شرکت کنند بهطوری که تعداد آنها به 14 نفر برسد بهطوری که هفت نفر از طرف انصارالله و گروههای همسو و هفت نفر از طرف عبدربه منصور هادی و همدستانش در نشست ژنو شرکت خواهند کرد که انتظار میرود سه روز به طول انجامد.

موافقت گروههای مورد حمایت عربستان برای شرکت در گفتوگوهای ژنو یک دلیل مهم دارد و آن شکست رژیم سعودی و متحدانش در بازگرداندن مهرههای خود به قدرت در یمن با وجود جنگ تمامعیار و ویرانگری است که همچنان ادامه دارد.

از نگاه تحلیلگران و صاحبنظرانی که بحران یمن را دنبال میکنند، نکته مشترک درباره هر دو طرف این است که هر دو خواهان راهی برای خروج از وضع موجود و حل بحران از راه سیاسی هستند، هرچند رژیم عربستان که خود را قیم و ارباب عبدربه منصور هادی و گروههای همسو با خود میداند، هرگز دوست نداشت وضعیت بهگونهای پیش رود که امروز مجبور شود مهرههای خود را به نشست ژنو اعزام کند، رژیمی که از همان ابتدای جنگ در روز پنجشنبه ششم فروردین (بیست و ششم مارس)، هرگونه تلاش برای حل بحران سیاسی یمن را رد میکرد و با غرور و قلدرمآبی بهدنبال پیشبرد اهداف و سیاستهای خود در یمن از راه کشتار و ویرانگری بود که در عمل به بنبست خورد.

نشست ژنو در حالی برگزار میشود که بهسبب بمباران و گلولهباران بیوقفه شهرها و مناطق مختلف یمن از زمان آغاز جنگ در ششم فروردین، علاوه بر شهادت هزاران زن و کودک بیگناه و آواره شدن صدها هزار نفر، بهسبب مانع تراشی متجاوزان در برابر ورود کمکهای بشردوستانه از جمله کمکهای دارویی و غذایی جمهوری اسلامی ایران، اوضاع انسانی در یمن بهاعتراف مقامات سازمان ملل متحد، به حد فاجعه رسیده است، رژیم متجاوز سعودی در شامگاه برگزاری نشست ژنو، در جنایت هولناکی، چندین غیرنظامی از جمله یک شیرخواره یمنی را به شهادت رساند.

اعتراف جهانی به مشروعیت جنبش انصارالله


برگزاری کنفرانس ژنو از سوی سازمان ملل متحد و دعوت رسمی این سازمان از جنبش انصارالله برای شرکت در این کنفرانس که خوشایند آل سعود و مزدورانش نبود، یک پیروزی دیپلماتیک در صحنه جهانی برای این جنبش انقلابی و مردمی و همچنین بهمثابه اعتراف جهانی به مشروعیت آن به شمار می رود.

عربستان و دیگر کشورهای متجاوز همسو در به زانو درآوردن انقلابیون یمنی از طریق راهکار نظامی و تحمیل شروط و تحقق اهداف خود ناکام ماندند.

اگرچه سعودیها و ایادی آنها تلاشهای گستردهای را برای سنگین کردن کفه ترازوی مذاکرات ژنو بهنفع خود به کار گرفتهاند، اما آنچه تردیدی در آن نیست، این است که انصارالله و گروههای همسو، تسلیم خواستههای طرف مقابل نخواهند شد و قطعاً مسئله بازخواست متجاوزان سعودی و وادار شدن آنها به پرداخت غرامت بهخاطر ویران کردن زیرساختهای کشور فقیر یمن و منازل مردم را بهطور جدی پیگیری خواهند کرد، گذشته از مسئله محاکمه سردمداران آل سعود که با این جنگ مرتکب جنایات جنگی و ضدبشری در یمن شدهاند.

نگاهی به اظهارنظرها و مواضع گروههای یمنی مخالف آل سعود نشان میدهد که عربستان و گروههای یمنی دنبالهروی این رژیم هرگز قادر به کسب امتیاز و دستاورد در آوردگاه ژنو نخواهند بود، زیرا آنها حدود 80 روز است از صحنه میدانی و با وجود به راه انداختن جنگ ویرانگر و نابرابر نه تنها نتوانستهاند نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی را به تسلیم وادارند که در عمل، این نیروهای ارتش و مردمی یمن بودهاند که بارها عمق خاک سعودی و مواضع نظامی رژیم را موشک باران کردهاند و موجی از هراس و وحشت را میان سعودیها به وجود آوردهاند.

نکته پایانی این که یک روز پیش از کنفرانس ژنو، مردم یمن در تظاهرات باشکوه در صنعاء بر ادامه ایستادگی و مقاومت در برابر متجاوزان سعودی، مطرود بودن عناصر خائن و همدست با متجاوزان و در رأس آنها عبدربه منصور هادی، لزوم در هم شکسته شدن محاصره ظالمانه زمینی، دریایی و هوایی، محاکمه جنایتکاران سعودی و خائنان و خارج شدن یمن از زیر بار قیمومیت آل سعود و آمریکا برای همیشه و ساخت کشور یمن بدون دخالت آنها تأکید کردند. این تظاهرات بار دیگر بر پشتوانه مردمی انصارالله بهعنوان کلیدیترین و محوریترین گروه یمنی در حال حاضر مهر تأیید زده و قدرت مانوردهی آنها را در آوردگاه ژنو برای دفاع از مطالبات برحق ملت یمن و تبدیل کنفرانس ژنو به تریبون بین المللی برای رسوا کردن آل سعود و نشان دادن مظلومیت مردم یمن به جهانیان افزایش خواهد داد.

انتهای پیام/*
 

نظر شما
پربیننده ها