به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «یدالله بهتاش» کارشناس علوم قرآنی در گفتوگویی پیرامون فرارسیدن سالروز آغاز امامت «امام زمان (عج)»، اظهار داشت: «حضرت مهدی (عج)» در پنج سالگی پدر عزیزشان را از دست دادند و از همان زمان دوره امامت ایشان آغاز گردید. البته به امامت رسیدن در سنین خردسالی پیش از این هم رخ داده بود و ایشان نخستین امامی نبودند که در این سنین به این مقام دست پیدا کردند.
وی در همین راستا ادامه داد: در ادوار پیش از «امام زمان (عج)» دو امام بزرگوار شیعیان در سنین کم به امامت رسیدند و شاید آنها مقدمه را برای چنین امامتی فراهم کردند، «امام جواد (ع)» و «امام هادی (ع)» دو امامی بودند که در سن هفت سالگی به مقام امامت نائل شدند.
کارشناس علوم قرآنی با اشاره به غیبت «امام زمان (عج)» اظهار کرد: زندگی «امام دوازدهم (عج)» به ۴ دوره تقسیم میشود که دوره نخست شامل تولد تا غیبت ایشان است و دوره دوم دوران «غیبت صغری» این امام بزرگوار را شامل میشود. آقا «امام زمان (عج)» دو غیبت صغری و کبری داشتهاند، غیبت صغری ایشان هفتاد سال به طول انجامید و چهار نائب ویژه داشتند. همچنین دوره سوم و چهارم زندگی «حضرت مهدی (عج)» به ترتیب شامل «غیبت کبری» و دوره حکومت این حضرت است.
وی در همین راستا ادامه داد: بعد از غیبت صغری نوبت به غیبت کبری «امام زمان (عج)» میرسد، این غیبت دارای زمانبندی خاصی نیست و نواب ایشان نیز از نواب عام هستند، به نحوی که هرکس خصوصیاتی ویژه را داشته باشد بهعنوان نائب «امام زمان (عج)» شناخته میشود که شامل مراجع تقلید عظام ما میشود. رابطه «امام زمان (عج)» هیچگاه با مؤمنان قطع نشده است، در زمان غیبت صغری از طریق نائبان خاص و در غیبت کبری از طریق نائبان عام خود با مردم در ارتباط بوده و هستند.
بهتاش با اشاره به حدیثی از «پیامبر اسلام (ص)» افزود: پیغمبر اسلام (ص) فرمودهاند که اگر یک روز از عمر این جهان باقی مانده باشد، خداوند متعال آن یک روز را طولانی میکند تا «امام زمان (عج)» ظهور کنند و تمامی جهان را پر از عدل خود نمایند.
آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام
وی در همین رابطه ادامه داد: آغاز امامت «امام زمان (عج)» آغاز روشنایی بر جهان اسلام است. برکتها و نعمتهایی که از سوی «امام دوازدهم (عج)» به ما میرسد برکاتی بیانتها و وافر است.
کارشناس علوم قرآنی ویژگی منتظران واقعی «امام زمان (عج)» را اینگونه توصیف کرد: کسی که میخواهد جزو اصحاب «امام زمان (عج)» باشد باید دارای ویژگیهای خاصی بوده و رفتار و کردار خاصی داشته باشد. عمل به واجبات و ترک محرمات اولین رفتار مهم فرد منتظر است که باید همواره رعایت شود.
وی یاران نزدیک «امام زمان (عج)» بعد از ظهور را اینگونه شرح داد: یک کارشناس علوم قرآنی گفت: بیشتر یاران اصلی ایشان بعد از ظهور شیعه و بیشتر ایرانی هستند، از جمله نکات دیگری که باید در این رابطه به آن دقت کرد آن است که اکثریت ۳۱۳ یار اصلی «امام زمان (عج)» را جوانان تشکیل میدهند. خوشبختانه حکومت اسلامی ما نشان داده با بها دادن به جوانان مقدمات خوبی را برای ظهور امام زمان (عج) فراهم آورده است.
بهتاش خاطرنشان کرد: وقتی انسان منتظر یک منجی است امیدوارتر زندگی میکند، افرادی که اعتقاد به انتظار ندارند غرق در مشکلات کنونی شده و ناامیدانه به زندگی خود ادامه میدهند. منتظران واقعی «امام زمان (عج)» همواره فعالتر و امیدوارتر از سایرین به زندگی ادامه میدهند.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱