دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

عادی‌سازی روابط با «اسرائیل» تاج و تخت محمد بن‌سلمان را به باد می‌دهد؟

دست‌کم در شرایط فعلی مردم این کشور عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل را به هیچ عنوان نخواهند پذیرفت و اگر پادشاه سعودی بخواهد چنین خبری را اعلام کند با به خطر افتادن تاج و تخت ولیعهد سعودی روبرو خواهد شد.
کد خبر: ۴۸۶۱۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۳:۲۲ - 31October 2021

عادی‌سازی روابط با «اسرائیل» تاج و تخت مجمد بن‌سلمان را به باد می‌دهد؟گروه بین‌الملل دفاع‌پرس: سابقه طرح موضوع عادی‌سازی روابط بین کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی به زمان امضای معاهده «کمپ دیوید» بین «مصر» و «اسرائیل» در سال ۱۹۷۸ برمی‌گردد. از آن زمان تا امروز شاهد هستیم که آمریکا در پیدا و پنهان مذاکرات زیادی را برای عادی‌سازی روابط بین کشور‌های عربی با «رژیم صهیونیستی» انجام داده است که تا سال گذشته به نتیجه خاصی نرسیده بود.

اما امروز می‌بینیم که برخی از کشور‌های عربی به دلیل آنچه که می‌توان آن‌ها را به علت دارا بودن حکومت واداده و خود فروخته سرزنش کرد با حمایت «عربستان سعودی» در مسیر عادی‌سازی روابط با این رژیم اشغالگر و جعلی قرار گرفته‌اند. در این راستا آن چیزی که تا امروز مشاهده می‌کنیم این موضوع است که دو کشور «بحرین» و «امارات» زیر چتر حمایتی عربستان روابط خود را با اسرائیل عادی‌سازی کردند.

نخستین کشور‌هایی که روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی‌سازی کردند «امارات» و «بحرین» بودند. این کشور‌های عربی ۱۵ سپتامبر سال گذشته بود که متن توافق نامه‌ای را در کاخ سفید و در زمان ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» جهت عادی‌سازی روابط خودشان با «اسرائیل» امضاء کردند. البته اگر بخواهیم پشت پرده این اتفاق را بیشتر و بهتر بررسی کنیم متوجه می‌شویم که این عادی‌سازی‌ها با اجازه «عربستان سعودی» و تحت فشار‌های پشت پرده‌ای که از طرف «آمریکا» وارد شده بود، انجام شده است.

در این راستا «دیوید فریدمن»، سفیر آمریکا در اراضی اشغالی در سخنانی گفته بود که «عربستان کمک بسیار گسترده و کاملاً آشکاری را برای روند عادی‌سازی امارات و بحرین با اسرائیل ارائه داد». این موضوع خود نشان دهنده این موضوع است که برنامه عادی‌سازی روابط بین کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی زیر نظر و با برنامه‌ریزی «عربستان سعودی» در حال طراحی و اجرا است.

در این میان نکته قابل تامل و بسیار مهم این است که «عربستان» در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط کشور‌های عربی همسایه خود را رژیم صهیونیستی پا را هم از این فراتر گذاشته و تلاش‌هایی را هم برای عادی‌سازی روابط بین کشور‌های آفریقایی با «اسرائیل» آغاز کرده است. بر این اساس از جمله این کشور‌های آفریقایی که برای عادی‌سازی روابط آن‌ها با «اسرائیل» پیش قدم شده‌اند می‌توان به «سودان» و «مغرب» اشاره کرد.

البته بر هیچ کس پوشیده نیست که «ریاض» و «تل‌آویو» مدت‌هاست که از عادی‌سازی روابط آن‌ها می‌گذرد و همین موضوع نیز موجب شده تا عربستان سعودی سایر کشور‌های عربی را نیز با تحت فشار گذاشتن به روش‌های مختلف و متنوع به عادی‌سازی روابط با «اسرائیل» ترغیب کند. در حقیقت روابط «عربستان سعودی» و «اسرائیل» تا امروز به صورت محرمانه باقی مانده و هر دو به دنبال فرصت مناسبی هستند تا این رابطه را از حالت محرمانه به صورت علنی تبدیل کنند.

اما سوال اینجاست که انگیزه عربستان از عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها چیست؟ انگیزه عربستان از عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها را باید در اینجا جستجو کرد که جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های اخیر توانسته است با کمک‌های خود کشور‌های «عراق»، «سوریه»، «لبنان» و «یمن» را از چنگال تروریست‌های تکفیری نجات بدهد و از این نظر توانسته گروه‌های مقاومت بیشتری را در منطقه با خود همراه کند و در پس تمامی این تلاش‌ها هدفی به غیر از آزادی «فلسطین اشغالی» ندارد.

این در حالی است که عربستان به دلیل وجود «حرمین شریفین» در این کشور جایگاه بالایی در میان کشور‌های اسلامی دارد و خود را داعیه‌دار سردمداری کشور‌های اسلامی می‌داند؛ اما این کشور اقدامات ایران را تهدیدی برای جایگاه خود در منطقه خاورمیانه می‌داند و رفتار و عملکرد تهران را تلاش‌هایی برای تضعیف قدرت خود می‌پندارد و از این روی تلاش می‌کند تا با نزدیک کردن خود و سایر کشور‌های عربی و آفریقایی مسلمان به رژیم صهیونیستی قدرتی را در برابر ایران ایجاد کند.

در واقع باید به این نکته اشاره کرد که عربستان در این راه به سادگی به سرمنزل مقصود خود نخواهد رسید، زیرا در حال حاضر بزرگترین نقطه قوت عربستان در جهان اسلام قیمومیت این کشور بر «حرمین شریفین» است که در صورت عادی‌سازی علنی روابط با یهودیان صهیونیست باید با این جایگاه مهم و ارزشمند و البته استراتژیک خداحافظی کند و ماهیت وجودی خود به‌عنوان داعیه‌دار سردمداری کشور‌های اسلامی را از دست خواهد داد.

مسئله دیگری که موجب می‌شود عربستان نتواند به راحتی عادی سازی روابط خود با رژیم صهیونیستی را اعلام رسمی کند این است که اگر چنین اعلامی چه از سوی عربستان و چه از طرف اسرائیل و حتی چه از طرف آمریکا صورت بگیرد آن وقت است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمترین حامی آرمان و ملت فلسطین در مجامع جهانی شناخته خواهد شد.

آخرین مسئله‌ای که در برابر «عربستان سعودی» جهت اعلام رسمی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی قرار دارد افشار افکار عمومی مردم این کشور است؛ زیرا دست کم در شرایط فعلی مردم این کشور عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر اسرائیل را به‌هیچ عنوان نخواهند پذیرفت و اگر پادشاه سعودی بخواهد چنین خبری را اعلام کند با به خطر افتادن تاج و تخت ولیعهد سعودی روبرو خواهد شد.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار