دبیر علمی شورای سیاستگذاری انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس خبر داد؛

تبیین فعالیت‌های داوری در انتخاب کتاب سال دفاع مقدس

«فروغی جهرمی» گفت: ما ۲۰ گروه داوری داریم که فعالیت آنها شامل فعالیت‌های خاطرات و مستند که شامل بخش‌های متنوعی در حوزه کتاب و کتابخوانی است.
کد خبر: ۴۸۷۱۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۸ - 03November 2021

تبیین فعالیت‌های داوری در انتخاب کتاب سال دفاع مقدسبه گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست نهایی شورای سیاستگذاری انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت امروز (چهارشنبه) برگزار شد.

در این نشست محمدقاسم فروغی جهرمی دبیر علمی شورای سیاستگذاری اظهار داشت: انتخاب کتاب دفاع مقدس از سال ۱۳۷۰ آغاز به کار کرد. از دوره هفدهم انتخاب کتاب دفاع مقدس سعی کردیم تا شعاری برای کارمان درنظر بگیریم که رویکرد و هدفمندی برنامه‌ها را مورد توجه قرار دهد. شعار دوره هفدهم از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی وام گرفته است. این شعار عبارت بود از «پاسداشت ثروت ملی»، شعار دوره هجدهم، «انتخاب اثر شاخص» بود که با نظر ایشان کار‌ها باید جدیت داشته باشند. شعار دوره نوزدهم جمع دو شعار دوره‌های ۱۷و ۱۸ بود. یعنی «پاسداشت ثروت ملی» به «هویت ملی» تبدیل شد و اثر شاخص تبدیل به اثر فاخر شد. هویت ملی ما طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی عبارت است از:

«منافع ملی در راستای هویت ملی ما تبیین می‌شود. دفاع مقدس بخشی از هویت ملی است، چون مظهر هویت بالا و برجسته ملت ایران بوده است. ملتی که هویت خود را گم کند، خیلی راحت در رشد بیگانگان آب می‌شود. در این جامعه صدای بلند تحکم‌آمیز بیگانگان مردم را مرعوب خواهد کرد. آن کسی که ایستادگی می‌کند و احساس هویت می‌کند (حال این هویت هویت ملی باشد یا دینی یا شرف یا انسانیت) باید جوانان را با هویت ملی آشنا کند.

خوشبختانه امروز هویت جامعه ایرانی اسلامی ما یک هویت ریشه‌دار، تاریخی، قوی و قابل استنادی دارد که آن را نشان داده است و ما باید این هویت را به جوانان منتقل کنیم. عزت ملی به معنی احساس افتخار ملی است که این احساس ناشی از واقعیات است. عزت ملی از جمله چیز‌هایی است که اگر از بین رفت، هویت ملت نابود می‌شود.

هشت سال دفاع مقدس ضامن حیثیت کشور و هویت ملت، امنیت ملت ایران بود و اگر نبود، امروز درکشور ما نه از امنیت، استقلال، سلامتی و آزادی خبری بود.

ایشان در پاسخ به چیستی هویت ملت ایران فرمودند: ما ملتی هستیم مسلمان و ریشه‌دار در تاریخ و این هویت ما است. مسلمانی ما، حب تاریخی ما و انقلابی بودن اسلام، عنصر اصلی هویت ما هستند.

تولیدات دفاع مقدس از جمله کتاب، فیلم و روایات مشابه تقویت کننده پایه‌های انقلاب، پایه‌های کشور و هویت ملی هستند و اینها خیلی باارزش هستند.

درست است که امروزه دوره دفاع از مرز‌های جغرافیایی نیست و دوران جنگ مسلحانه دفاع از کشور مطرح نیست اما دفاع از مرز‌های هویت ملی و دفاع از مرز‌های شخصیت دینی و اسلامی و مرز‌های عقیدتی مطرح است. جوان امروز اگر در آن دوران نبوده است تا در مقابل دشمنی بعثی عراقی بایستد و از شهر و خانه خود دفاع کند، امروز در میدان شرف و افتخار دفاع از شخصیت ملی، عزت ملی، هویت ملی، مشروعیت ملی و عقیده مستحکم اسلامی نقش ایفا می‌کند و این روحیه باید حفظ شود.

فرهنگ و هویت یک ملت و سمت و سوی آن را می‌توان با استفاده از شاخص‌های مصداقی همچون عقاید، اخلاق، آداب، رفتار‌های فردی و اجتماعی هویت ملی تشخیص داد. جمهوری اسلامی هویتی به جز هویت مردم و ایمان و عزم مردم ندارد.»

دبیر علمی شورای سیاستگذاری انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس افزود: با توجه به تأکیداتی که مقام معظم رهبری داشتند، ما به تبیین مسأله هویت ملی توجه کردیم و بر این اساس به مراکز پژوهشی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، مراجعه کردیم. در اندیشکده پایداری حوزه هنری که اخیراً تشکیل شده است و ریاست آن برعهده دکتر سنگری است، جلسه داشتیم و این مسائل را مطرح کردیم و آن‌ها در هیئت امنایی که داشتند این موضوع را مطرح کردند که مورد استقبال قرار گرفت. ۱۴ نشست در سال جاری که بنا بود در اندیشکده برگزار شود، به بحث هویت ملی پرداختند.

وی درمورد اثر فاخر گفت: موضوعی که در مسأله انتخاب کتاب دفاع مقدس در دوره کنونی مورد توجه است، انتخاب اثر فاخر است که تأکید بر تولید اثر فاخر دارد که آن فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی است. بر همین اساس گروه‌های داوری تشکیل شد. ما ۲۰ گروه داوری داریم که فعالیت آنها شامل فعالیت‌های خاطرات و مستند که شامل زندگینامه، دست‌نوشته، سفرنامه، سرگذشت نامه، شعر و نثر ادبی، داستان و رمان، زندگینامه داستانی، پژوهش‌های دفاعی، سیاسی، حقوقی، امنیتی، پژوهش ادبی، اجتماعی _ فرهنگی، پژوهش‌های هنری، هنر‌های نمایشی، تجسمی و مقاومت بین‌الملل اسلامی و مدافعین حرم، کودک و نوجوان، ترجمه آثار مرجع، نشر، کتاب و کتابخوانی است.

فروغی اظهار کرد: در سال جاری یک فهرست از مراکز مختلف تهیه کردیم که جمع کتاب‌های موجود در زمینه دفاع مقدس در کتابخانه‌ها در حوزه هنری، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بنیاد شهید و امور ایثارگران حدود سه هزار عنوان کتاب بودند که بعد از راستی آزمایی به دو هزار و ۷۰۰ جلد کتاب رسید که حدود ۹۰ درصد از کتاب‌هایی که در فهرست داشتیم را جمع آوری کردیم و در حال حاضر این کتاب‌ها در گروه‌های داوری تقسیم شدند که داوری در حال انجام است و حال در میانه کار داوری هستیم.

دبیر علمی شورای سیاستگذاری انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس درمورد جلسات بررسی خطوط کلی کار گفت: اگر شورای سیاستگذاری بخواهد تا مؤثر واقع شود، مستلزم آن است تا جلسات خود را در طول سال برگزار کند. هر فصل یا هر دو ماه یکبار جلسه برگزار کند و خطوط کلی کار را در این جلسات تحلیل کند که بر این اساس دوره‌های بعدی کار برگزار شوند.

وی درمورد موضوعات نشست‌ها افزود: موضوعات نشست‌ها به شرح زیر است تا حساسیت بیشتر موضوع نمایان شود:

هویت ملی، زبان و ادبیات فارسی در دفاع مقدس

هویت ملی، زبان و ادبیات فارسی

هویت ملی، زبان و ادبیات فارسی و ادبیات انقلاب اسلامی

بازنمایی هویت ملی در ادبیات داستانی دفاع مقدس ظهور و بروز هویت ملی در ادبیات داستانی دفاع مقدس

بررسی مؤلفه‌های آثار فاخر در ادبیات نمایشی دفاع مقدس

بررسی گذشته و آینده هویت ملی در ادبیات نمایشی دفاع مقدس

هویت ملی در ادبیات نمایش‌های آیینی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس

آسیب‌شناسی هویت ملی در ایران معاصر

فرصت‌ها و تهدید‌هامفهوم هویت ملی در بیان امامین انقلاب اسلامی

جایگاه هویت ملی در شعر دفاع مقدس

چگونگی پرداخت در زندگی داستانی دفاع مقدس برای تقویت هویت ملی

هویت ملی و شاخصه‌های شعر فاخر در آثار مکتوب دفاع مقدس

جایگاه هویت در بازتاب هویت ملی در بازتاب هویت ملی در ادبیات داستانی دفاع مقدس

نقش دیگری در ساخت هویت ملی در ادبیات دفاع مقدس

ظهور اسطوره امروز در هویت ملی در ادبیات دفاع مقدس

مؤلفه‌های لازم برای انتخاب موضوع در زندگینامه داستانی دفاع مقدس برای تقویت هویت ملی

ویژگی‌های اثر فاخر در زندگینامه داستانی دفاع مقدس

بررسی مؤلفه‌های آثار فاخر در حوزه خاطره دفاع مقدس

موضوعات مرتبط با گروه مقاومت بین‌المللی اسلامی است:

تجلی هویت ملی در مبارزات ضدصهیونیستی مردم ایران

مؤلفه‌های هویت ملی و نقش آن‌ها در عرصه منطقه‌ای

هویت ملی، زبان و ادبیات فارسی، ادبیات انقلاب اسلامی

هویت ملی و هویت اسلامی، تناقض یا تکامل در بستر هویت ایرانی

چهار حلقه ادبی در ادبیات دفاع مقدس

عناصر هویت ملی در شاهنامه

مشارکت اجتماعی اقشار و هویت ملی در جنگ تحمیلی

مشارکت مردمی در جنگ و هویت ملی

مکتوب دفاع مقدس در نمایش محیطی و خیابانی

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها