گروه اجتماعی دفاعپرس - سرهنگ فرزاد تاجره فرماندهی انتظامی استان گلستان؛ قاچاق، معضلی است که تمامی کشورهای جهان به نوعی گرفتار آن هستند، ولی شواهد نشان می دهد وسعت قاچاق در کشورهای کمتر توسعه یافته، بیشتر است به نحوی که در بعضی از کشورها، این معضل بخش قابل توجهی از فعالیتهای اقتصادی جامعه را در بر می گیرد. در این بین می توان آثار و نشانه های وجود ریشه دار قاچاق را در لایههای مختلف اقتصاد کشورمان نیز مشاهده کرد.
قاچاق کالا پدیده ای چند وجهی است و از این رو تبعات آن به حوزه اقتصادی منحصر نمی شود، بلکه می توان به گستره وسیعی از پیامدهای مخرب اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی در کنار آثار زیان بار اقتصادی آن اشاره کرد.
کشورهای سلطه گر به سرکردگی آمریکای جنایتکار در ادامه حربه های به کار گرفته بر علیه جمهوری اسلامی، طی سالیان اخیر از مسیر جبهه اقتصادی وارد شده اند. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در راستای یک سیاست اصولی جهت مقابله با این توطئه، گفتمان «اقتصاد مقاومتی» را مطرح نموده اند که تحقق آن، مستلزم برنامه ریزی در رفع نقیصه های موجود در اقتصاد، اصلاح و بهبود آنها است.
اقتصاد مقاومتی، یک اقتصاد منفعل نیست، بلکه از حالت انفعال درآوردن و فعال ساختن اقتصاد از لوازم آن به شمار می رود؛ این اقتصاد، اقتصادی پویا و فعال در تمامی عرصه ها و قلمروها است.
در واقع اقتصاد مقاومتی، اقتصادی درون زا و برخاسته از نیازهای جامعه است که در عین محور قرار دادن رفع نیازهای داخلی، بازارهای بیرون از مرزها را نیز هدف قرار می دهد، بدون آنکه به آنها وابسته شود. اقتصادی مبتنی بر ارزش های ملی و اسلامی و به دور از تقلید و دنباله روی از بیگانه است.
قاچاق کالا، آفت اقتصاد مقاومتی
قاچاق کالا در بسیاری از موارد، با ایجاد و تشدید رویه های اقتصادیِ مغایر با اقتصاد مقاومتی ارتباط دارد. از این رو، مبارزه با قاچاق یکی از شیوه ها و ابزارهای اصلاح نقاط ضعف اقتصاد در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
باید توجه داشت، اگر به مفهوم قاچاق و لزوم مبارزه با آن توجهی صورت نگیرد، روند تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور مختل خواهد شد.
قاچاق کالا، معلول عوامل مختلفی بوده که مبارزه با آن، نیازمند عزم ملی و توجه دقیق به شاخص های علمی است؛ تجارب قبلی نشان داده که در مبارزه با قاچاق کالا، برخورد قضائی چندان مثمرثمر نبوده و توجه به راهکارهای فرهنگی، پیشگیرانه و از همه مهمتر رونق تولید و حذف موانع آن نقش موثرتری در کاهش قاچاق خواهد داشت.
متأسفانه موضوع قاچاق کالاهای تقلبی، غیراستاندارد و ممنوعه گاهی معضلات زیادی را برای جامعه از بعد امنیتی، بهداشتی و فرهنگی به بار می آورد بنابراین مبارزه با این پدیده شوم به صورت گسترده، امری اجتناب ناپذیر است.
قاچاق کالا عامل اصلي بي نظمي در اقتصاد کشور است و مبارزه با این پدیده شوم از وظايف اصلي تمام سازمان ها و نهادهاي مرتبط بوده و موثرترين راه موفقيت در مبارزه با آن همدلي، همکاري و مشارکت همه جانبه مردم و دستگاه های متولی است.
امنیت، لازمه تحرک و رونق اقتصادی
رهبر فرزانه انقلاب همواره تاکید زیادی بر مبارزه با قاچاق کالا و رونق اقتصاد داخل داشته اند به طوری که شعار سال های اخیر را با مضامین اقتصادی و تکیه بر تولید داخلی انتخاب کرده اند. همچنین معظم له، "امنیت" را لازمه تحرک و رونق اقتصادی عنوان کردند که در این راستا سربازان جان بر کف ولایت در نیروی انتظامی با تمام وجود در میدان حضور داشته و برای مقابله با مخلان امنیت اقتصادی تلاش می کنند.
به منظور تحقق فرمایشات حکیمانه فرمانده معظم کل قوا، مبارزه قاطع، هدفمند و موثر با عناصر قاچاق كالا، از مهم ترين ماموريت هاي پليس بوده و تلاش بر اين است تا با همكاري ساير سازمانهای متولی و همچنین نهادهای فرهنگی و آموزشي در راستاي فرهنگ سازي عدم استفاده ازكالاي قاچاق و کيفيت بخشي توليدات داخلي، گام هاي موثري برداشته شود.
در واقع نیروی انتظامی در هر دوره ای با توجه به مقتضیات زمان، با رویکردی هوشمندانه و برنامه ریزی هدفمند، برای دفاع از نظم و امنیت مردم با جان و دل تلاش کرده و اجازه نخواهد داد عده ای سودجو و قانون شکن، آرامش و آسایش مردمان این سرزمین را خدشه دار کنند.
انتهای پیام/ 241