تظاهرات‌کنندگان عراقی برای دومین روز متوالی به خیابان‌های بغداد آمدند

پس از آنکه تظاهرات روز گذشته مردم معترض عراق به نتیجه انتخابات پارلمانی این کشور به خشونت کشیده شد، منابع عراقی برای دومین روز متوالی از برپایی تظاهرات در نزدیکی منطقه سبز بغداد خبر دادند.
کد خبر: ۴۸۷۶۴۶
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۱ - 06November 2021

تظاهرات‌کنندگان عراقی برای دومین روز متوالی به خیابان‌های بغداد آمدند

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، منابع عراقی بعدازظهر امروز (شنبه) گزارش دادند که مردم معترض به نتیجه انتخابات برای دومین روز متوالی در بغداد تظاهرات بر پا کرده‌اند.

پایگاه خبری «السومریه‌نیوز» در این‌خصوص گزارش داد که تظاهرات‌کنندگان در نزدیکی وزارت برنامه‌ریزی در منطقه سبز برای تحصن چادر برپا کرده‌اند.

معترضان جاده منطقه سبز از طرف وزارت برنامه‌ریزی عراق را بسته‌اند و برخی از گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که نیرو‌های امنیتی تمام ورودی‌های منطقه سبز را بسته‌اند.

شبکه «روسیا الیوم» نیز به نقل خبرنگار خود در بغداد گزارش داد که تظاهرات‌کنندگان علیه برخی از مقامات امنیتی شعار سر داده‌اند و تصویر «حامد الزهیری» مسئول امنیت منطقه را در دست داشته‌اند.

بر اساس گزارش روسیا الیوم، تظاهرات‌کنندگان برای یکی تظاهرات‌کنندگانی که روز گذشته در جریان اعتراضات جان خود را از دست داد، امروز مجلس عزاء برگزار خواهند کرد.

جمعی از مردم عراق روز گذشته نیز در اعتراض به نتیجه انتخابات تظاهرات برپا کردند که به درگیری با نیرو‌های امنیتی انجامید.

تظاهرات‌کنندکان روز گذشته با در دست داشتن پلاکارد‌هایی با عنوان‌های مثل دزیده شدن رأی آن‌ها، برخی جاده‌های منتهی به منطقه سبز را بستند.

منابع عراقی، روز گذشته، گزارش دادند که نیرو‌های امنیتی برای متفرق کردن تظاهرات‌کنندگان در نزدیکی منطقه سبز تیر هوایی شلیک کردند و از گاز اشک‌آور استفاده کردند.

به‌رغم آنکه تا امروز دولت عراق، آماری رسمی از تعداد مجروحان و کشته‌شدگان درگیری‌های روز گذشته منتشر نکرده است، اما رسانه‌های عراقی از کشته شدن یک و برخی دیگر از کشته شدن دو نفر در این تظاهرات خبر دادند.

طبق گزارش رسانه‌های عراقی، در درگیری‌هایی که روز گذشته در نزدیکی منطقه سبز صورت گرفت، ده‌ها تن دیگر مجروح شدند.

تظاهرات در حالی برگزار شد که با اعلام نتیجه انتخابات پارلمانی عراق، شماری از احزاب و ائتلاف‌های سیاسی به نتیجه اعلامی اعتراض کردند و از دستکاری در نتایج این انتخابات سخن گفتند.

تعدادی از شهر‌های عراق نیز از پس از اعلام نتیجه اولیه شاهد تظاهرات‌های متعدد در اعتراض به نتیجه انتخابات بودند به‌نحوی که معترضان خواستار شمارش دستی تمامی آراء شدند؛ چراکه معتقد بودند در شمارش الکترونیکی آراء، دستکاری صورت گرفته است.

شمارش آرا در انتخابات عراق به‌صورت الکترونیک انجام شد؛ اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات در روز انتخابات نیز اعلام کرد به‌منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد. پس از شمارش دستی آراء در این شعب اخذ رأی، کمیساریا از انطباق کامل شمارش آرای دستی و الکترونیکی خبر داد؛ مسئله‌ای که با اعتراض مجدد ائتلاف‌های سیاسی و طرفداران آن‌ها همراه شد.

برخی سیاستمداران عراقی نیز با تأیید نفوذ امارات، انگلیس و آمریکا در انتخابات اخیر این کشور، فرضیه دستکاری و دخالت این طرف‌های خارجی در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را تائید می‌کنند.

«هادی العامری» رئیس ائتلاف الفتح عراق پس از اعلام نتیجه انتخابات بیانیه‌ای صادر و تأکید کرد: «به هر قیمتی که شده، ما این نتایج ساختگی را نمی‌پذیریم و از آرای نامزد‌های خود و رأی‌دهندگانمان با تمام قدرت دفاع خواهیم کرد».

این بیانیه در حالی منتشر شده بود که منابع عراقی ساعاتی پیش از صدور آن گزارش داده بودند که کمیته هماهنگی شیعیان موسوم به «چارچوب هماهنگ‌کننده احزاب شیعی» در بیانیه‌ای به کمیساریای عالی انتخابات عراق اعتراض کرد.

در بیانیه احزاب مذکور آمده بود: «در راستای پافشاری چارچوب هماهنگ‌کننده بر درستی روند دموکراتیک و تحقق الزامات انتخابات زودهنگام که مرجعیت دینی خواستار آن شد و تأکید کرد که باید آزاد، امن و منصفانه باشد و از سوی دیگر در راستای پشت سر گذاشتن شبهات و مشکلات بزرگی که در انتخابات سال ۲۰۱۸ ایجاد شد و به یک بن‌بستی سیاسی انجامید و در نتیجه با وقوع رویداد‌های تأسف‌باری در سال ۲۰۱۹ پایان یافت و همچنین به‌منظور حمایت از روند دموکراتیک و بی‌طرفی در انتخابات، ما تمام نکات فنی را به کمیساریای انتخابات ارائه کردیم».

در ادامه بیانیه مذکور همچنین عنوان شد: «کمیساریا متعهد شد که تمام مشکلات را با گام‌هایی عملی مرتفع کند؛ اما این نهاد به تمام آن اقدامات قانونی که اعلام کرده بود، پایبند نبود. بر این اساس، ما اعتراض خود را به نتایج و عدم قبول آن را اعلام می‌کنیم و برای جلوگیری از دستکاری در آرای رأی‌دهندگان اقدامات لازم را اتخاذ خواهیم کرد».

چارچوب هماهنگ‌کننده احزاب شیعی شامل ائتلاف الفتح، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به‌اضافه «کتائب حزب‌الله» و دیگر جریان‌های شیعی است.

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها